Hvis du får feilmelding 9, 4005, 4013 eller 4014 ved gjenoppretting av en iOS-enhet

Når du prøver å oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch, kan du få en av disse meldingene i iTunes.

Prøv å oppdatere iOS-enheten på nytt

Hvis iOS-enheten blir frakoblet under oppdateringen eller gjenopprettingen, eller iTunes ikke fikk startet gjenoppretting av enheten, kan du få en av disse meldingene:

• iPhone-enheten [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (9).
  • iPhone-enheten [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4005).
  • iPhone-enheten [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4013).
  • iPhone-enheten [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4014).

Prøv denne fremgangsmåten:

1. Installer den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Fremtving omstart av enheten:
    • På iPhone 8 eller nyere trykker du på Volum opp-knappen og slipper den raskt. Trykk deretter raskt på Volum ned-knappen. Deretter trykker du på sideknappen og holder den inne til du ser Apple-logoen.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Trykk på sideknappen og Volum ned-knappen samtidig, og hold dem inne i minst ti sekunder, helt til du ser Apple-logoen.
    • På iPhone 6s og eldre, iPad, eller iPod touch: Trykk på Hjem-knappen og knappen øverst (eller på siden) samtidig, og hold dem inne i minst ti sekunder, helt til du ser Apple-logoen.
  3. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  4. Klikk på Oppdater (ikke Gjenopprett) for å installere iOS på nytt og beholde de personlige dataene dine, når iTunes ber deg om å oppdatere eller gjenopprette.

Prøv denne fremgangsmåten hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis du kan oppdatere, men enheten din starter i gjenopprettingsmodus følger du trinnene ovenfor på nytt. Under trinn 4, velger du Gjenopprett i stedet for Oppdater. Etter gjenopprettingen er ferdig, må du konfigurere enheten din fra en sikkerhetskopi.

Hvis du fortsatt ser en feil under oppdateringen:

1. Se etter oppdateringer til Mac eller PC. Hvis du omstarter datamaskinen for en oppdatering, ser du etter oppdateringer på nytt etter omstarten.
  2. Prøv å gjenopprette enheten ved bruk av en annen USB-kabel.
  3. Prøv å gjenopprette enheten på en annen datamaskin.

Hvis du fortsatt får feilmelding 9, 4005, 4013, eller 4014 når du prøver å gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch, kan du  kontakte oss.

Finn ut mer om andre oppdaterings- og gjenopprettingsfeil.