Hvis du får feilmelding 9, 4005, 4013 eller 4014 ved gjenoppretting av en iOS-enhet

Når du prøver å oppdatere eller gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch, kan du få en av disse meldingene på datamaskinen.

Prøv å oppdatere enheten igjen

Hvis enheten blir frakoblet under oppdateringen eller gjenopprettingen, eller hvis datamaskinen ikke fikk startet gjenoppretting av enheten, kan du få en av disse meldingene:

• iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (9).
  • iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4005).
  • iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4013).
  • iPhonen [enhetsnavn] kunne ikke gjenopprettes. Det oppstod en ukjent feil (4014).

Prøv denne fremgangsmåten:

1. Sørg for at Macen har den nyeste versjonen av macOS eller den nyeste versjonen av iTunes.
  2. Fremtving omstart av enheten:
    • iPad-modeller med Face ID: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold på den øverste knappen til enheten starter på nytt.
    • iPhone 8 eller nyere: Trykk raskt på volum opp-knappen. Trykk deretter raskt på volum ned-knappen. Trykk og hold på sideknappen til du ser Apple-logoen.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generasjon): Trykk på og hold inne både sideknappen (eller toppknappen) og volum ned-knappen til du ser Apple-logoen.
    • iPad med Hjem-knapp, iPhone 6s eller eldre og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk på og hold inne både sideknappen (eller toppknappen) og Hjem-knappen til du ser Apple-logoen.
  3. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel. Finn enheten på datamaskinen din.
  4. Når du får valget mellom å oppdatere eller gjenopprette, klikker du på Oppdater – ikke Gjenopprett – for å installere programvaren på nytt og beholde de personlige dataene dine.

Prøv denne fremgangsmåten hvis du fremdeles trenger hjelp

Hvis du kan oppdatere enheten, men den starter i gjenopprettingsmodus, følger du fremgangsmåten ovenfor på nytt. Under trinn 4, velger du Gjenopprett i stedet for Oppdater. Etter gjenopprettingen er ferdig, må du konfigurere enheten din fra en sikkerhetskopi.

Hvis du fortsatt ser en feilmelding under oppdateringen:

1. Se etter oppdateringer til Mac eller PC. Hvis du omstarter datamaskinen for en oppdatering, ser du etter oppdateringer på nytt etter omstarten.
  2. Prøv å gjenopprette enheten ved bruk av en annen USB-kabel.
  3. Prøv å gjenopprette enheten på en annen datamaskin.

Hvis du fortsatt får feilmelding 9, 4005, 4013, eller 4014 når du prøver å gjenopprette iPhone, iPad eller iPod touch, kan du  kontakte oss.

Finn ut mer om andre oppdaterings- og gjenopprettingsfeil.