Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker

Bruk Om denne maskinen for å finne versjonsnummeret til Mac-operativsystemet som er installert på Macen din, og finn ut om det er den nyeste versjonen.

Er Macen din oppdatert med den nyeste versjonen av Mac-operativsystemet? Bruker den en versjon som kreves av et annet produkt som du vil bruke med Macen? Hvilke versjoner er tidligere (eldre) eller senere (nyere)? For å finne det ut må du først vite hvilken versjon som er installert nå.

Hvis macOS ikke er oppdatert, kan du kanskje oppdatere til en nyere versjon.

Hvilken versjon av macOS er installert?

Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Du skal kunne se macOS-navnet, f.eks. macOS Big Sur, etterfulgt av versjonsnummeret. Hvis du også trenger å vite delversjonsnummeret (build-nummeret), klikker du på versjonsnummeret for å se det.

Om denne maskinen-vinduet

Hvilken versjon av macOS er den nyeste?

Dette er alle operativsystemene for Mac med det nyeste øverst. Når det blir utgitt et viktig nytt macOS, får det et nytt navn, f.eks. macOS Big Sur. Etter hvert som oppdateringer av macOS som endrer versjonsnummeret blir tilgjengelige, oppdateres denne artikkelen slik at den nyeste versjonen av operativsystemet er med.

Hvis Macen bruker en eldre versjon av et Mac-operativsystem, bør du installere de nyeste programvareoppdateringene fra Apple. De kan inneholde viktige sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer for programmene som installeres av macOS, for eksempel Safari, Bøker, Meldinger, Mail, Musikk, Kalender og Bilder.

macOS Nyeste versjon
macOS Big Sur 11.2.1
macOS Catalina
macOS Mojave 10.14.6
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4