Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker

Bruk Om denne maskinen for å finne versjonsnummeret til Mac-operativsystemet som er installert på Macen din, og finn ut om det er den nyeste versjonen.

Er Macen din oppdatert med den nyeste versjonen av operativsystemet for Mac (macOS eller OS X)? Bruker den en versjon som kreves av et bestemt produkt eller en funksjon? Hvilke versjoner er tidligere (eldre) eller senere (nyere) enn versjonen som er installert nå? For å finne ut det, må du først vite hvilken versjon som er installert nå.

Hvis macOS ikke er oppdatert, kan du kanskje oppdatere til en nyere versjon.

Hvilken versjon av macOS er installert?

Velg Om denne maskinen fra Apple-menyen  i hjørnet av skjermen. Du kan se macOS-navnet, f.eks. macOS Mojave, etterfulgt av versjonsnummeret. Hvis et produkt eller en funksjon krever at du også oppgir byggnummeret, klikker du på versjonsnummeret for å se byggnummeret.

Dette eksempelet viser macOS Mojave versjon 10.14, bygg 18A391.

Hvilken versjon av macOS er den nyeste?

Dette er alle operativsystemene for Mac med det nyeste øverst. Når det blir utgitt et viktig nytt macOS, får det et nytt navn, f.eks. macOS Mojave. Og etter hvert som oppdateringer som endrer versjonsnummeret til macOS blir tilgjengelige, blir denne artikkelen oppdatert slik at den nyeste versjonen er med.

Hvis Macen din bruker en tidligere versjon, bør du installere de nyeste programvareoppdateringene fra Apple. De kan inneholde viktige sikkerhetsoppdateringer og oppdateringer av appene macOS har installert, som Safari, iTunes, Books, Meldinger, Mail, Kalender og Bilder.

macOS Nyeste versjon
macOS Mojave 10.14.5
macOS High Sierra 10.13.6
macOS Sierra 10.12.6
OS X El Capitan 10.11.6
OS X Yosemite 10.10.5
OS X Mavericks 10.9.5
OS X Mountain Lion 10.8.5
OS X Lion 10.7.5
Mac OS X Snow Leopard 10.6.8
Mac OS X Leopard 10.5.8
Mac OS X Tiger 10.4.11
Mac OS X Panther 10.3.9
Mac OS X Jaguar 10.2.8
Mac OS X Puma 10.1.5
Mac OS X Cheetah 10.0.4