Bakglass til iPhone 15

Før du begynner

Advarsel

• Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

• Les Sikkerhet ved knust glass før du begynner.

• Feil utskifting, feil håndtering av deler eller unnlatelse av å følge de medfølgende instruksjonene kan forårsake funksjonsfeil. I tillegg kan trådløs lading virke treg, eller telefonen vil kanskje ikke lades som den skal. Dette kan føre til personskade, eller skade på enheten, deler eller annen eiendom.

Verktøy

• 6,1-tommers reparasjonsbrett

• Limkutter

• Justerbar oppvarmet skjermlomme

• Kameradeksel

• Pressplate for skjermlim

• Skjermpresse

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm

• Varmebestandige hansker

• Melaminsvamp

• Micro stix-bit

• Nylonsonde (svart pinne)

• Vernebriller med sideskjermer

• Momenttrekker (blå, 0,65 kgf cm)

• Momenttrekker (grønn, 0,45 kgf cm)

• Torx-sikringsbit

Obs

Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, følger du instruksjonene for å starte Systemkonfigurasjon.

Viktig

Les Oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm hvis du bruker fiksturen for første gang.

Fjerning

1. Plasser iPhonen i reparasjonsbrettet med USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

2. Bruk en momenttrekker og Torx-sikringsbiten til å fjerne de to sikkerhetsskruene, én fra hver side av USB-C-kontakten. Legg skruene til side.

3. Trykk på bryteren på baksiden av det oppvarmede fiksturet for fjerning av skjerm for å slå det på. Den interne viften slår seg på. Vent til et hakemerke vises på skjermen.

• Merk: Hvis det vises en feilkode på skjermen, slår du fiksturen av og deretter på igjen.

4. Fjern iPhonen fra reparasjonsbrettet.

5. Plasser iPhonen nederst til høyre i den justerbare oppvarmede skjermlommen med kameraet vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot bunnen av lommen.

•  Obs: Ikke rip opp kabinettet eller skjermen når du setter telefonen inn i den justerbare oppvarmede skjermlommen.

6. Trykk på iPhonen for å holde den på plass. Vri deretter knotten nederst på lommen med klokken for å sikre iPhonen. Ta på kuttbestandige hansker. Juster utsparingen på bunnen av lommen med skinnen på fiksturen. Skyv lommen med iPhonen på skinnen på fiksturen.

•  Obs: Ikke stram knotten for mye.

• Viktig: Kontroller at iPhonen er sentrert mellom messingbåndene på innsiden av lommen. Hvis den ikke er det, vrir du knotten mot klokken for å løsne båndene. Deretter tar du ut iPhonen og gjentar trinn 5 og 6.

7. Ta på kuttbestandige hansker. Juster utsparingen på bunnen av lommen med skinnen på fiksturen. Skyv lommen med iPhonen på skinnen på fiksturen.

•  Advarsel: Ikke sett lommen inn i fiksturen uten å bruke varmebestandige hansker.

8. Skyv lommen inn i fiksturen til lommen klikker på plass.

• Merk: Skjermen på fiksturen blir rød og tidtakeren teller ned fra 2 minutter mens lommen varmes opp til riktig temperatur. Når tidtakeren viser 0, vil fiksturen begynne å pipe og skjermen blir grønn.

9. Vri knotten på fiksturen med klokken for å senke sugekoppen så nært iPhonen som mulig uten å røre iPhonen.

•  Obs: For å unngå å skade iPhonen må du ikke vri på knotten før tidtakeren piper.

• Merk: Fiksturen piper frem til sugekoppen senkes.

10. Ta tak i håndtaket og skyv sugekoppen rett ut frem til kanten til sugekoppen er på linje med bunnen av bakglasset (1).

11. Vri knotten på fiksturen med klokken for å senke sugekoppen ned på bakglasset (2). Vipp deretter ned håndtaket på sugekoppen for å feste sugekoppen til bakglasset (3).

•  Obs: Ikke la sugekoppen henge over kanten på bakglasset – det kan skade telefonen. Hvis iPhonen er skadet, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

• Viktig: Når sugekoppen er senket ned på iPhonen, starter skjermen en nedtelling på 15 minutter. Når tidtakeren viser 0, vil oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm slå seg av. Sørg for at du fullfører trinn 12 og 13 innenfor denne tidsrammen.

12. Vri knotten på fiksturen sakte mot klokken frem til bakglasset begynner å skille seg fra kabinettet.

• Viktig: Hvis du ikke ser en åpning mellom bakglasset og kabinettet umiddelbart, venter du i 30 sekunder. Hvis du fortsatt ikke ser en åpning, vrir du den sølvfargede delen av knotten mot klokken til bakglasset begynner å skille seg fra kabinettet.

•  Obs: Vri kun den sølvfargede delen av knotten hvis du ikke har sett en åpning etter 30 sekunder.

13. Før kanten av limkutteren inn mellom bakglasset og kabinettet. Før kutteren mellom bakglasset og kabinettet til høyre og venstre, som vist, frem til glasset løsner seg delvis fra kabinettet.

•  Obs: For å unngå å skade flekskontaktene må du ikke vippe bakglasset opp mer enn 5 grader.

14. Vipp opp håndtaket for å løsne sugekoppen. Skyv deretter den flate enden av den svarte pinnen forsiktig under kanten til sugekoppen for å løsne den fra bakglasset.

•  Obs: Ikke vri knotten for å løsne sugekoppen. Hvis du vrir på knotten, kan det føre til skade på flekskablene.

15. Trykk på utløserknappen på siden av lommen for å frigjøre lommen fra fiksturen.

16. Hold i begge sidene av lommen, og skyv den rett ut av fiksturen.

17. Vri knotten på den oppvarmede skjermlommen mot klokken. Vipp opp klemmen på siden av lommen for å frigjøre iPhonen. Hold i kanten til telefonen, og ta telefonen forsiktig ut av lommen.

•  Obs: Ikke ta på kameralinsene.

18. Plasser iPhonen nederst til høyre i den justerbare oppvarmede skjermlommen med kameraet vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot bunnen av lommen. Ta av hanskene.

19. Skyv bakglasset litt mot bunnen av telefonen.

20. Sett kanten av limkutteren inn i toppen av telefonen mellom bakglasset og kabinettet. Hold limkutteren i en vinkel på 45 grader. Start på midten og kutt langs sidene og toppen av iPhonen frem til bakglasset er løst.

•  Obs: For å unngå å skade flekskablene må du ikke vippe bakglasset opp mer enn 5 grader.

21. Sett reparasjonsbrettets sugekopper inn i sporene til reparasjonsbrettet. Legg kameradekselet ved siden av brettet.

• Merk: Ikonet på bunnen av brettet indikerer retningen du skal vippe opp bakglasset, samt riktig side for plassering av sugekoppene.

22. Vipp bakglasset opp mot sugekoppene og sett kameradekselet på kameraet. Trykk på den øvre og nedre kanten til bakglasset for å feste det til sugekoppene.

•  Obs: Ikke skad flekskablene når du vipper opp bakglasset.

•  Advarsel

• Hvis batteriet er bulket, punktert eller skadet på annen måte, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

• Hvis bakglasset er knust, inspiserer du kabinettet. Hvis det er glasskår i kabinettet, tar du på deg vernebrillene med sideskjermer og kuttbestandige hansker. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne glasskårene. Bruk deretter etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne alle gjenværende glasskår fra limet fra utkanten til kabinettet. Støvsug alle glasskår bort fra arbeidsområdet.

23. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne de to trilobeskruene fra det nedre dekselet. Legg skruene til side.

24. Bruk en antistatisk pinsett til å vippe opp det nedre dekselet, og skyv det ut i retning av Taptic Engine. Ta vare på dekselet til monteringen.

25. Løft enden av flekskabelen til batteriet av kontakten.

•  Obs

• Flekskabelen til batteriet er festet med sterkt lim. Ikke riv i flekskabelen til batteriet mens du tar den ut.

• Du må først koble fra flekskabelen til batteriet for å sikre at iPhonen forblir slått av.

26. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne én trilobeskrue fra det øvre dekselet. Legg skruen til side.

27. Bruk den svarte pinnen for å lett trykke mot toppen av det øvre dekselet for å flytte det omtrent 1 mm mot bunnen av kabinettet og løsne dekselets øvre krok. Bruk en antistatisk pinsett til å gripe bunnen av dekselet og ta dekselet ut. Ta vare på dekselet til monteringen.

28. Løft enden av flekskabelen til bakglasset fra kontakten.

29. Hold bakglasset i kantene. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra bakglasset. Legg deretter bakglasset med forsiden ned på en ren, plan overflate.

30. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

31. Bruk verktøyet for fjerning av lim eller den svarte pinnen til å løfte limet fra kabinettet. Bruk den antistatiske pinsetten til å trekke i limet. Gjenta denne prosessen til alt limet er fjernet fra utkanten til kabinettet.

•  Obs: Ikke rør kamerasettet, jordingsfjærene til TrueDepth-kameraet eller deler i nærheten.

32. Bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne alle limrester fra kantene av bakglasset.

Montering

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

• Viktig: Hvis du monterer et nytt bakglass, fjerner du beskyttelsesfilmen fra toppen og undersiden.

2. Inspiser TrueDepth-kameraet. Kontroller at den øvre kanten av TrueDepth-kameraet er under kanten til kabinettet.

•  Obs: Hvis TrueDepth-kameraet er posisjonert feil, bruker du den svarte pinnen til å posisjonere det riktig.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

3. Plasser det nye limet til bakglasset over kabinettet. Sørg for at det øverste hullet på limet er på linje med kameraet.

•  Obs: Pass på at du har fjernet alle limrester fra bakglasset og kabinettet før du påfører det nye limet til bakglasset.

4. Det nye limet til bakglasset har et mellomlegg for den øverste delen, den midtre delen og den nederste delen. Ta tak i tappen på det nederste mellomlegget. Trekk deretter det nederste mellomlegget sakte ut fra under limet mens du trykker limet på kabinettet.

• Viktig: Ikke fjern det øverste mellomlegget ennå.

• Nederste mellomlegg (1)

• Lim (2)

• Merk: Det nye skjermlimet for modellen kan se annerledes ut enn på illustrasjonen, men fremgangsmåten er den samme.

5. Inspiser limet til bakglasset for å forsikre deg om at det er plassert på kanten til kabinettet. Hvis limet ikke er riktig plassert på kabinettet, gjentar du fjerningstrinn 31 og 32. Gjenta deretter monteringstrinn 1 til 5.

6. Bruk en svart pinne til å feste limet for bakglasset til kabinettet. Beveg den svarte pinnen rundt kanten av kabinettet minst tre ganger for å sikre at limet festes jevnt.

7. Fjern det øverste mellomlegget i retningen med klokken. Start på venstre side av midten.

• Viktig: Ikke fjern de gjenværende mellomleggene på kanten til kabinettet.

• Øverste mellomlegg

8. Sett sugekoppene inn i reparasjonsbrettet.

9. Juster høyre kant av bakglasset med høyre kant av kabinettet. Trykk forsiktig langs kantene til bakglasset for å feste det til sugekoppene.

• Viktig: Ikke trykk på baksiden til bakglasset for å feste det til sugekoppene. Trykk på baksiden kan påvirke funksjonaliteten.

10. Trykk enden av flekskabelen til bakglasset (1) på kontakten.

11. Plasser det øvre dekselet i kabinettet.

12. Kontroller at dekselet ligger flatt. Deretter bruker du den svarte pinnen til å trykke på kanten av dekselet for å flytte det ca. 1 mm mot bunnen av enheten for å feste krokene i bunnen av dekselet.

13. Bruk den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å feste én ny trilobeskrue (923-09820) i det øvre dekselet.

•  Obs: Den tredje stripen av det midterste mellomlegget går under én flekskabel. Ikke skad flekskabelen når du fjerner mellomlegget.

14. Trykk enden av flekskabelen til batteriet (2) på kontakten.

15. Plasser det øvre dekselet i kabinettet.

16. Bruk den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å feste to nye trilobeskruer (923-09819) i det nedre dekselet.

17. Fjern den første stripen av det midtre mellomlegget (1) med klokken. Start nederst til høyre i kabinettet. Fjern den andre stripen (2) mot klokken. Start nederst til høyre i kabinettet. Fjern den tredje stripen (3) med klokken. Start nederst til venstre i kabinettet.

18. Inspiser limet til bakglasset for å sjekke at det er riktig plassert og ikke er skadet eller krøllete. Hvis limet er skadet, fjerner du det og legger på nytt lim.

19. Gjenta trinn 2 for å forsikre deg om at TrueDepth-kameraet er i riktig posisjon. Fortsett deretter med trinn 20.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

20. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra bakglasset. Vipp ned bakglasset, slik at det hviler på kabinettet.

•  Advarsel: Hvis batteriet er bulket, punktert eller skadet på annen måte, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

21. Fjern kameradekselet.

22. Legg bakglasset flatt på kabinettet.

23. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

24. Trykk på bakglasset på de fire viste områdene samtidig. Trykk deretter langs kantene til bakglasset frem til bakglasset er i flukt med kabinettet.

•  Obs: Pass på at flekskablene ikke kommer i klem mellom bakglasset og kabinettet. Kjenn på kantene til bakglasset etter variasjoner eller åpninger. Hvis bakglasset ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og sjekker om flekskablene er skadet. Gjenta deretter monteringstrinn 1 til 22 før du fortsetter med trinn 23.

• Ikke rør kameralinsene.

25. Snu telefonen i reparasjonsbrettet, slik at skjermen peker opp.

26. Plasser reparasjonsbrettet med iPhonen med skjermen opp i skjermpressen. Dra ned spaken til skjermpressen låses.

27. Vent til tidtakeren på skjermen viser 0. Skjermpressen vil også pipe. Dra ned spaken (1), og trekk ut utløserknotten (2). Løft deretter spaken (3).

28. Fjern reparasjonsbrettet fra skjermpressen.

29. Bruk den blå momenttrekkeren og Torx-sikringsbiten til å skru inn to nye sikkerhetsskruer, én på hver side av USB-C-kontakten. Tell fem klikk når du skrur inn hver nye skrue, for å sikre at skruen er skrudd helt inn.

•  Obs: Hvis skruene ikke er i flukt, fjerner du skruene og legger dem til side. Gjenta trinn 32 for å skru inn et nytt sett med skruer. Hvis de nye skruene ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og montering.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Svart (923-09817)

• Blå, grønn, rosa, gul (923-09818)

Obs

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har satt inn et nytt bakglass, et nytt batteri, en ny skjerm, et nytt kamera eller en ny skjerm. TrueDepth-kamerakonfigurasjon kreves hvis du har installert et nytt TrueDepth-kamera. Se bort fra varslinger om iPhone-funksjoner på låseskjermen frem til du fullfører konfigurasjonen.

• Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, starter du den nødvendige konfigurasjonen. Metoden for å starte konfigurasjon vil variere avhengig av delen eller delene som byttes.

• Hvis du har byttet bakglasset, batteriet, kameraet eller skjermen, starter du systemkonfigurasjon ved å sette enheten i feilsøkingsmodus. Trykk på Start økt, og følg instruksjonene på skjermen.

• Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket forstyrres, avbrytes eller støter på en feil, viser enheten en melding som ber deg kontakte en butikken for selvbetjent reparasjon for å få hjelp.

• Hvis du har byttet ut TrueDepth-kameraet, trenger du følgende:

• En Mac med den nyeste versjonen av Apple Service Utility installert. Du må også installere iPhone Repair – TrueDepth Camera-ressurser, som du finner i ressursvinduet for Apple Service Utility.

• Enheten må kjøre nyeste versjon av iOS.

• Internett-tilgang

• En USB-C-ladekabel

• Når du har installert Apple Service Utility på en Mac, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for konfigurasjon av TrueDepth-kameraet på support.apple.com/self-service-repair.