iPhone 15 – sikkerhet ved knust glass

Advarsel

iPhone-skjermer og noen bakdeksler er laget av glass. Glasset kan knuses hvis iPhonen faller på en hard overflate, får et kraftig støt eller knuses, bøyes eller deformeres. Ikke forsøk å fjerne oppsprukket eller sprukne glasskår uten beskyttelse.

Knust skjermglass

Verktøy

• Kuttbestandige hansker

• Beskyttelsesdeksel for skjermen

• Antistatisk støvsuger

• Vernebriller med sideskjermer

Hvis skjermglasset er knust, må du utføre følgende trinn før du starter en reparasjon:

1. Ta på vernebriller med sideskjermer og kuttbestandige hansker.

2. Bruk en antistatisk støvsuger til å fjerne glassbiter fra arbeidsområdet og iPhonen.

3. Fest et beskyttelsesdeksel til det knuste glasset, for å forhindre skade eller at glasset sprer seg rundt. Hvert beskyttelsesdeksel har et mellomlegg på undersiden. Trekk mellomlegget sakte ut fra under beskyttelsesdekselet mens du trykker dekselet mot kabinettet.

4. Brett mellomlegget. Bruk den blanke siden av mellomlegget til å trykke beskyttelsesdekselet på det knuste glasset og fjerne eventuelle luftbobler.

5. Vent i minst 12 minutter til limet mellom beskyttelsesdekselet og glasset har styrket seg.

Knust bakglass

Verktøy

• Slipedeksel for bakglass

• Beskyttelsesdeksel for baksiden

• Kuttbestandige hansker

• Antistatisk støvsuger

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Mikrofiberfille

• Vernebriller med sideskjermer

• Slipekloss

• Reparasjonsbrett

Hvis glasset på baksiden er knust, må du utføre følgende trinn før du starter en reparasjon:

1. Ta på vernebriller med sideskjermer og kuttbestandige hansker.

2. Bruk en antistatisk støvsuger til å fjerne glassbiter fra arbeidsområdet og iPhonen.

3. Rengjør glasset på baksiden med en etanolserviett eller serviett med isopropanol.

4. Plasser iPhonen i reparasjonsbrettet med glasset på baksiden vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

5. Plasser slipedekselet for glasset på baksiden på iPhonen.

6. Bruk slipeklossen til å slipe bakglasset i åpningen til slipedekselet i 10 til 15 sekunder. Roter reparasjonsbrettet 90 grader. Gjenta prosessen for alle fire sidene.

•  Advarsel: Ikke utfør slipingen nær ansiktet eller kroppen din.

• Viktig: Påse at du sliper hjørnene.

7. Ta av slipedekselet og støvsug arbeidsområdet og iPhonen igjen. Tørk bakglasset med en etanolserviett eller serviett med isopropanol.

8. Kontroller at det slipte området ser blankt ut. Hvis væsken fra servietten perler eller eller området ikke ser blankt ut, gjentar du trinn 5 til 7.

• Viktig: Hvis du ikke sliper glasset godt nok, fører dette til at beskyttelsesdekselet på bakglasset ikke festes til iPhonen eller løsner for tidlig.

9. Tørk av det slipte området med en mikrofiberklut.

10. Fest beskyttelsesdekselet til det knuste glasset, for å forhindre skade eller at glasset sprer seg rundt. Beskyttelsesdeksel har et mellomlegg på undersiden. Trekk mellomlegget sakte ut fra under beskyttelsesdekselet mens du trykker dekselet mot kabinettet.

11. Brett mellomlegget. Bruk den blanke siden av mellomlegget til å trykke beskyttelsesdekselet på det knuste glasset og fjerne eventuelle luftbobler.

12. Vent i minst 12 minutter til limet mellom beskyttelsesdekselet og glasset har styrket seg.

Hvis iPhone har noen av følgende tilstander, stopper du reparasjonen:

• Det er ikke noe glass eller ikke nok glass til at beskyttelsesdekselet kan feste seg.

• Det beskyttende dekselet fester seg ikke til iPhonen.

• iPhonen passer ikke i den oppvarmede skjermlommen.

Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.