Bakglass til iPhone 15 Pro

Før du begynner

Advarsel

• Les Batterisikkerhet, og følg retningslinjene for arbeidsområde og batterihåndtering før du begynner.

• Les Sikkerhet ved knust glass før du begynner.

• Feil utskifting, feil håndtering av deler eller unnlatelse av å følge de medfølgende instruksjonene kan forårsake funksjonsfeil. I tillegg kan trådløs lading virke treg, eller iPhonen vil kanskje ikke lades som den skal. Dette kan føre til personskade, eller skade på enheten, deler eller annen eiendom.

Verktøy

• 6,1-tommers reparasjonsbrett

• Limkutter

• Verktøy for fjerning av lim

• Justerbar oppvarmet skjermlomme

• Kameradeksel

• Kuttbestandige hansker

• Skjermpresse

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Varmebestandige hansker

• Oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm

• Melaminsvamp

• Micro stix-bit

• Nitril- eller lofrie hansker

• Nylonsonde (svart pinne)

• Vernebriller med sideskjermer

• Momenttrekker (svart, 0,35 kgf cm)

• Momenttrekker (grå, 0,55 kgf cm)

• Torx sikrings-bit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, følger du instruksjonene for å starte Systemkonfigurasjon.

• For å unngå å skade linsene må du ikke røre kamerasettet eller deler i nærheten.

Viktig

Les Oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm hvis du bruker fiksturen for første gang.

Fjerning

1. Plasser iPhonen i reparasjonsbrettet med kameraet vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

2. Bruk en momenttrekker og Torx sikrings-biten til å fjerne de to sikkerhetsskruene, én fra hver side av USB-C-kontakten. Legg skruene til side.

3. Trykk på bryteren på baksiden av oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm for å slå den på. Den interne viften slår seg på. Vent til et hakemerke vises på skjermen.

• Merk: Hvis det vises en feilkode på skjermen, slår du fiksturen av og deretter på igjen.

4. Ta iPhonen av reparasjonsbrettet.

5. Plasser iPhonen nederst til høyre i den justerbare oppvarmede skjermlommen med kameraet vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot bunnen av lommen.

•  Obs: Ikke rip opp iPhonen når du plasserer den i den oppvarmede skjermlommen.

6. Trykk på de viste områdene for å holde iPhonen på plass. Vri deretter knotten nederst på lommen med klokken for å sikre iPhonen.

•  Obs: Ikke stram knotten for mye.

• Viktig: Kontroller at iPhonen er sentrert mellom messingbåndene på innsiden av lommen. Hvis den ikke er det, vrir du knotten mot klokken for å løsne båndene. Deretter tar du ut iPhonen og gjentar trinn 5 og 6.

7. Ta på kuttbestandige hansker. Juster utsparingen på bunnen av lommen med skinnen på fiksturen. Skyv lommen med iPhonen på skinnen.

•  Advarsel: Ikke sett lommen inn i fiksturen uten å bruke varmebestandige hansker.

8. Skyv lommen inn i fiksturen til lommen klikker på plass.

• Merk: Skjermen på fiksturen blir rød og tidtakeren teller ned fra 2 minutter mens lommen varmes opp til riktig temperatur. Når tidtakeren viser 0, vil fiksturen begynne å pipe og skjermen blir grønn.

•  Obs: For å unngå å skade iPhonen må du ikke gå til neste trinn før tidtakeren viser 0, fiksturen piper og skjermen har blitt grønn.

9. Vri den øvre knotten på fiksturen med klokken for å senke sugekoppen så nært iPhonen som mulig uten å røre iPhonen.

• Merk: Fiksturen piper frem til sugekoppen senkes.

10. Ta tak i håndtaket og skyv sugekoppen rett ut frem til kanten til sugekoppen er på linje med bunnen av bakglasset (1).

11. Vri knotten på fiksturen med klokken for å senke sugekoppen ned på bakglasset (2). Vipp deretter ned håndtaket på sugekoppen for å feste sugekoppen til bakglasset (3).

•  Obs: Ikke la sugekoppen henge over kanten på bakglasset – det kan skade iPhonen. Hvis skadet, må du stoppe reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

• Viktig: Når sugekoppen er senket ned på iPhonen, starter skjermen en nedtelling på 15 minutter. Når tidtakeren viser 0, vil oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm slå seg av. Sørg for at du fullfører trinn 12 og 13 innenfor denne tidsrammen.

12. Vri knotten på fiksturen sakte mot klokken frem til bakglasset begynner å skille seg fra kabinettet.

• Viktig: Hvis du ikke ser en åpning mellom bakglasset og kabinettet umiddelbart, venter du i 30 sekunder. Hvis du fortsatt ikke ser en åpning, vrir du den sølvfargede delen av knappen mot klokken en kvart omdreining.

•  Obs: Vri kun den sølvfargede knotten hvis du ikke har sett en åpning etter 30 sekunder.

13. Før kanten av limkutteren inn mellom bakglasset og kabinettet. Før kutteren mellom bakglasset og kabinettet til høyre og venstre, som vist, frem til glasset løsner seg delvis fra kabinettet.

•  Obs: Ikke vipp bunnen av bakglasset mer enn 5 grader oppover for å unngå å skade flekskablene.

14. Vipp opp håndtaket for å løsne sugekoppen. Skyv den flate enden av den svarte pinnen forsiktig under kanten til sugekoppen for å løsne den fra bakglasset.

•  Obs: Ikke vri på knotten. Hvis du vrir på knotten, kan det føre til skade på flekskablene.

15. Trykk på utløserknappen på siden av lommen for å frigjøre lommen fra fiksturen.

16. Hold i begge sidene av lommen, og skyv den rett ut av fiksturen.

17. Vri knappen på den justerbare oppvarmede skjermlommen mot klokken til du kan fjerne iPhonen fra lommen.

•  Obs: Ikke rip opp iPhonen når du tar den ut av den justerbare oppvarmede skjermlommen.

18. Plasser iPhonen i reparasjonsbrettet med kameraet vendt opp og USB-C-kontakten vendt mot utsparingen. Ta av hanskene.

•  Obs: Ikke ta på kameralinsene.

19. Før kanten av limkutteren inn mellom bakglasset og kabinettet. Hold limkutteren i en vinkel på 45 grader. Skyv bakglasset litt mot bunnen av iPhonen. Samtidig kutter du langs sidene og toppen av iPhonen frem til bakglasset er løst.

•  Obs: For å unngå å skade flekskablene må du ikke vippe bakglasset opp mer enn 5 grader.

20. Sett sugekoppene til reparasjonsbrettet inn i sporene på høyre side av reparasjonsbrettet.

• Merk: Ikonet på bunnen av brettet indikerer retningen du skal vippe opp bakglasset samt riktig side for plassering av sugekoppene.

21. Plasser kameradekselet på arbeidsområdet ved siden av reparasjonsbrettet.

22. Ta på deg nitril- eller lofrie hansker. Vipp bakglasset opp mot sugekoppene og sett kameradekselet på kameraet. Trykk på den øvre og nedre kanten til bakglasset for å feste det til sugekoppene.

•  Obs

• Ikke skad flekskabelen til bakglasset når du vipper bakglasset.

• Kontroller at klemmen på bakglasset går ut av kabinettet som vist.

•  Advarsel

• Hvis batteriet er bulket, punktert eller skadet på annen måte, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

• Hvis bakglasset er knust, inspiserer du kabinettet. Hvis det er glasskår i kabinettet, tar du på deg vernebrillene med sideskjermer og kuttbestandige hansker. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne glasskårene. Bruk deretter etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne alle gjenværende glasskår fra limet fra utkanten til kabinettet. Støvsug alle glasskår bort fra arbeidsområdet.

23. Ta av hanskene.

24. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å skru ut trilobeskruen i kontaktdekselet til bakglasset. Legg skruen til side.

25. Bruk en antistatisk pinsett til å vippe opp kontaktdekselet til bakglasset (1). Skyv deretter dekselet opp og ut av kabinettet (2).

26. Løft enden av flekskabelen til bakglasset fra kontakten.

27. Hold i kantene på bakglasset og dra i tappene på sugekoppene for å løsne dem fra bakglasset. Legg deretter bakglasset med forsiden ned på en ren, plan overflate.

28. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

29. Bruk verktøyet for fjerning av lim eller den svarte pinnen til å løfte limet forsiktig fra kabinettet.

•  Obs: Ikke rør kamerasettet, TrueDepth-kameraet eller deler i nærheten.

30. Bruk en antistatisk pinsett til å trekke endene av det løsnede limet bort fra kabinettet. Ikke trekk i mer enn 45 graders vinkel. Gjenta trinn 29 og 30 til alt limet er fjernet fra utkanten til kabinettet.

31. Bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol til å rengjøre alle limrestene fra kanten til kabinettet og bakglasset.

•  Obs: Ikke bruk verktøyet for fjerning av lim til å rengjøre bakglasset.

Montering

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med USB-C-kontakten vendt mot utsparingen.

• Viktig: Hvis du monterer et nytt bakglass, fjerner du beskyttelsesfilmen fra toppen og undersiden.

2. Fjern kameradekselet og inspiser kameralinsene for tilsmussing som støv, riper eller flekker. Deretter setter du på kameradekselet igjen.

• Viktig: Hvis kameraet er tilsmusset, må du bytte ut kameraet etter at du har festet det nye bakglasset.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

3. Plasser det nye limet til bakglasset over kabinettet. Sørg for at det øverste hullet på limet er på linje med kameraet.

•  Obs: Pass på at du har fjernet alle limrester fra bakglasset og kabinettet før du påfører det nye limet til bakglasset.

4. Det nye limet til bakglasset har et mellomlegget for den øverste delen, for den midtre delen og for den nederste delen. Ta tak i tappen på det nederste mellomlegget. Trekk deretter det nederste mellomlegget sakte ut fra under limet mens du trykker limet på kabinettet.

•  Obs: Fjern kameradekselet rett før du trekker av den øverste delen av innlegget. Sett på kameradekselet etter at limet er på plass.

• Viktig: Ikke fjern det øverste mellomlegget ennå.

• Nederste mellomlegg (1)

• Lim (2)

• Merk: Det nye limet til bakglasset for modellen din kan se annerledes ut enn på illustrasjonen ovenfor, men fremgangsmåten er den samme.

5. Undersøk limet for å forsikre deg om at det er plassert på kanten til kabinettet. Hvis limet ikke er riktig plassert, gjentar du trinn 29 til og med 31 for fjerning. Gjenta deretter trinn 1 til 5 for montering.

6. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke limet for bakglasset mot kabinettet. Beveg pinnen rundt kanten av kabinettet minst tre ganger for å sikre at limet påføres jevnt.

7. Fjern de fire delene av det øvre mellomlegget i den viste rekkefølgen.

• Viktig: Ikke fjern det midtre mellomlegget fra kanten av kabinettet ennå.

• Øverste mellomlegg

8. Juster høyre kant av bakglasset med høyre kant av kabinettet.

9. Trykk enden av flekskabelen til bakglasset på kontakten.

10. Sett sugekoppene inn i reparasjonsbrettet. Trykk forsiktig langs kantene til bakglasset for å feste det til sugekoppene.

•  Obs: Ikke trykk på baksiden av bakglasset.

11. Bruk en antistatisk pinsett til å sette den nedre enden av dekselet til kontakten til bakglasset i sporet. Deretter senker du dekselet over enden av kontakten til bakglasset.

12. Bruk den svarte momenttrekkeren og Micro stix-biten til å skru inn en ny trilobeskrue (923-09568) i kontaktdekselet for bakglasset.

13. Fjern den første stripen av det midtre mellomlegget (1) med klokken. Start nederst til venstre i kabinettet. Fjern den andre stripen (2) mot klokken. Start nederst til venstre i kabinettet. Fjern den andre stripen (3) med klokken. Start øverst til høyre i kabinettet.

•  Obs: Den tredje stripen av det midterste mellomlegget går under én flekskabel. Ikke skad flekskabelen når du fjerner mellomlegget.

• Midtre mellomlegg

14. Inspiser limet til bakglasset for å sjekke at det er riktig plassert og ikke er skadet eller krøllete. Hvis limet er skadet, gjentar du trinn 24 til og med 31 for fjerning. Deretter gjentar du trinn 2 til 14 av monteringen med et nytt lim.

15. Fjern kameradekselet og inspiser kameralinsene for tilsmussing som støv, riper eller flekker. Deretter setter du på kameradekselet igjen.

• Viktig: Hvis kameraet er tilsmusset, må du bytte ut kameraet etter at du har festet det nye bakglasset.

•  Advarsel

• Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

• Hvis batteriet er bulket, punktert eller skadet på annen måte, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

16. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra bakglasset. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

17. Ta på deg nitril- eller lofrie hansker. Begynn å senke bakglasset ned på kabinettet mens du tar av kameradekselet. Plasser bakglasset på kabinettet.

18. Ta av hanskene.

19. Kontroller at flekskabelen for bakglasset ikke kommer i klem i mellomrommet mellom kabinettet og bakglasset. Trykk deretter på områdene vist nedenfor samtidig. Ikke ta på kameralinsene. Trykk langs kantene til bakglasset frem til det klikker på plass og bakglasset er i flukt med kabinettet.

20. Snu iPhonen slik at skjermen vender opp.

21. Plasser reparasjonsbrettet med iPhonen i skjermpressen. Dra ned spaken til skjermpressen låses.

22. Vent til tidtakeren på skjermen piper. Dra ned spaken (1), og trekk ut utløserknotten (2). Løft deretter spaken (3).

23. Fjern reparasjonsbrettet fra skjermpressen.

24. Bruk den grå momenttrekkeren og sikrings-biten til å feste to nye sikkerhetsskruer, én på hver side av USB-C-kontakten. Mens du fester skruene, trykker du lett på skjermen nær USB-C-kontakten.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for iPhone-modellen.

• Svart titan (923-09651)

• Hvit titan (923-09652)

• Naturlig titan (923-09653)

• Blå titan (923-09654)

•  Obs: Hvis skruene ikke er i flukt, fjerner du skruene og legger dem til side. Gjenta trinn 24 med nye skruer. Hvis de nye skruene fortsatt ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og montering.

25. Rengjør antennebåndet og sidene på iPhonen med en tørr melaminsvamp.

• Viktig: Hvis du har oppdaget kontaminering av kameralinsene, fjerner du kameraet og monterer et nytt kamera.

Obs

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har satt inn et nytt bakglass, et nytt batteri, en ny skjerm, et nytt kamera eller en ny skjerm. TrueDepth-kamerakonfigurasjon kreves hvis du har installert et nytt TrueDepth-kamera. Se bort fra varslinger om iPhone-funksjoner på låseskjermen frem til du fullfører konfigurasjon.

• Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, starter du den nødvendige konfigurasjonen. Metoden for å starte konfigurasjon vil variere avhengig av delen eller delene som byttes.

• Hvis du har byttet bakglasset, batteriet, kameraet eller skjermen, starter du systemkonfigurasjon ved å sette enheten i feilsøkingsmodus. Trykk på Start økt, og følg instruksjonene på skjermen.

• Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket forstyrres, avbrytes eller støter på en feil, viser enheten en melding som ber deg kontakte en butikken for selvbetjent reparasjon for å få hjelp.

• Hvis du har byttet ut TrueDepth-kameraet, trenger du følgende:

• En Mac med den nyeste versjonen av Apple Service Utility installert. Du må også installere iPhone Repair – TrueDepth Camera-ressurser, som du finner i ressursvinduet i Apple Service Utility.

• Enheten må kjøre nyeste versjon av iOS.

• Internett-tilgang

• En USB-C-ladekabel

• Når du har installert Apple Service Utility på en Mac, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for konfigurasjon av TrueDepth-kameraet på support.apple.com/self-service-repair.