iPhone – introduksjon

Denne håndboken inneholder tekniske instruksjoner for å bytte ut originale Apple-deler i iPhone og er beregnet på individuelle teknikere med kunnskap, erfaring og verktøyene som kreves for å reparere elektroniske enheter.

Viktig

• Les hele håndboken først. Hvis du ikke er trygg på å utføre reparasjonene i denne håndboken, bør du ikke fortsette.

• Du må alltid bruke den nyeste versjonen av denne håndboken, som er tilgjengelig på https://support.apple.com/no_NO/manuals/iphone.

Advarsel

Unnlatelse av å følge reparasjonsinstruksjonene, bruke ekte Apple-deler eller riktig verktøy kan forårsake brann eller andre sikkerhetsproblemer og føre til personskade eller død.

Obs

Hvis du ikke følger reparasjonsinstruksjonene, ikke bruker ekte Apple-deler eller ikke bruker riktig verktøy kan du skade iPhonen, delene eller annen eiendom. Det kan også kompromittere enhetens funksjonalitet eller vannbestandighet.

Garantiinformasjon

Skade forårsaket av reparasjoner utført utenfor Apple eller Apple-autoriserte tjenesteleverandørnettverk dekkes ikke av Apples garanti eller AppleCare-abonnementer. Slike skader kan føre til at fremtidige reparasjoner ikke vil omfattes av garantien og må betales, eller føre til at enheten ikke er kvalifisert for fremtidige reparasjoner av Apple eller Apple-autoriserte tjenesteleverandører.

Verktøy og deler

Maskinvareverktøy

Apple-verktøy er laget for å avgi riktig varme, kraft og dreiemoment under reparasjoner, og for å tåle profesjonell bruk.

• Den oppvarmede fiksturen for fjerning av skjermen myker opp limet, slik at skjermen kan fjernes fra kabinettet. Fiksturen brukes med en oppvarmet skjermlomme, som er designet for enhetens spesifikke mål.

• Skjermpressen bruker passende trykk for å feste nytt lim under montering av skjermen. Skjermpressen brukes med et reparasjonsbrett og en pressplate for skjermlim, som er designet for enhetens spesifikke mål.

• Batteripressen bruker et passende trykk for å feste nytt lim under montering av batteriet. Batteripressen brukes med et reparasjonsbrett, som er utviklet for enhetens spesifikke mål.

Bestilling av verktøy og deler

Informasjon om hvordan du bestiller ekte Apple-deler og verktøy er tilgjengelig på support.apple.com/self-service-repair. Under kjøpsprosessen skriver du inn håndbok-ID-en du finner nederst på Innhold-siden for å indikere at du har lest hele håndboken og erkjenne at du har kunnskapen og ferdighetene som kreves for å utføre den aktuelle reparasjonen.

Programvareverktøy

Bruk av systemkonfigurasjon kan være nødvendig ved slutten av reparasjonen. Systemkonfigurasjon er et programvareverktøy. Dette brukes etter reparasjonen til å fullfører prosessen for ekte Apple-deler. Kjøring av systemkonfigurasjon har en rekke formål som varierer basert på delen som erstattes.

TrueDepth-kamerakonfigurasjon brukes etter en TrueDepth-kamerareparasjon.

Dette gjør systemkonfigurasjon

Hvorfor det er viktig

Overfører fabrikkens kalibreringsverdier

Enkelte deler, som skjermer, kameraer og sensorer for omgivelseslys, har kalibreringsverdier som er tilpasset hver enkelt del under produksjonen. Overføring av disse verdiene sikrer maksimal ytelse og kvalitet etter en reparasjon.

Kobler sammen Secure Enclave og biometriske autentiseringsdeler

Etter reparasjon av et hovedkort eller en del for biometrisk autentisering (Touch ID  eller Face ID ), må de biometriske sensorene kobles til Secure Enclave på hovedkortet. Dette ivaretar enhetens sikkerhet.

Sørger for en fullstendig reparasjon

Etter en maskinvarereparasjon utføres programvaresjekker for å sikre at reparasjonen er fullstendig. En fullstendig reparasjon betyr at en ekte Apple-del har blitt riktig installert.

Tildeler trådløs region

For å overholde regionale kommunikasjonsforskrifter må hovedkortet tildeles en trådløs region.

Oppdaterer fastvaren

Ved å holde fastvaren oppdatert sikrer du at enheten har alle de nyeste sikkerhets- og ytelsesfunksjonene.

Krav til systemkonfigurasjon

Minimumskravene for systemkonfigurasjon inkluderer:

• Den nyeste versjonen av iOS, ikke en betaversjon, på iPhonen

• Et sterkt Wi-Fi-nettverk med en nedlastings- og opplastingshastighet på 1,0 Mbps, mindre enn 400 ms ventetid, og mindre enn 2 % pakketap. Anslått databruk for å kjøre systemkonfigurasjon er 6–22 MB.

Hvis TrueDepth-kameraet byttes ut, krever også systemkonfigurasjon:

• En Mac med den nyeste versjonen av Apple Service Utility installert. Du må også installere iPhone Repair – TrueDepth Camera-ressurser, som du finner i ressursvinduet for Apple Service Utility.

• Internettforbindelse for Macen

• En Lightning-kabel for iPhone 14 og eldre eller en USB-C-ladekabel for iPhone 15

Slik starter du systemkonfigurasjon

Avhengig av hvilken del som er erstattet, starter du systemkonfigurasjon på en av følgende to måter:

eller

Se de enkelte reparasjonsdelene i denne håndboken for mer informasjon.

Varslinger

Hvis du ikke følger varslingene, kan det føre til brann, personskade, tap av data eller skade på enheten, deler eller annen eiendom.

Advarsel

Instruksjoner for å redusere risikoen for personskade

Obs

Instruksjoner for å redusere risikoen for tap av data eller skade på enhetens maskinvare

Viktig

Tilleggsinformasjon for vellykket gjennomføring av prosedyrer. Dette faller ikke inn under verken advarsel eller obs