Mac Studio (2023), hovedkort

Før du begynner

Fjern disse delene før du begynner:

Verktøy

• Justerbar momenttrekker (10–34 Ncm)

• Justerbar momenttrekker (0,3–1,2 Nm)

• Justerbar momentnøkkel (2,5–25 Nm)

• Antenneverktøy

• Antistatisk pinsett

• Kapton-teip

• Nylonsonde (svart pinne)

• Torx T5-skrutrekker

• Merk: Kreves hvis du monterer et nytt hovedkort.

• Torx Plus 5IP 50 mm-bit

• Torx Plus 10IP 50 mm-bit

• Torx Plus 20IP 70 mm-bit

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du bytter hovedkortet, må du ha en separat Mac som kjører nyeste versjon av macOS eller en separat Mac med Apple Configurator installert for å gjenopprette Macen før du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

Fjerning

1. Bruk den oransje momenttrekkeren og 3IP-biten til å fjerne de to 3IP-skruene (923-09162) fra kontaktdekselet til antennens koaksialkabel. Fjern dekselet, og legg det til side frem til monteringen.

2. Bruk antenneverktøyet til å løfte enden til to av tre antenners koaksialkabler (1, 2) av kontaktene på hovedkortet.

3. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å fjerne de to 5IP-skruene (923-09168) fra antenne 2.

4. Løft antenne 2 ut av kabinettet.

5. Bruk den flate enden av den svarte pinnen til å trykke langs lengden på koaksialkabelen for antenne 3 for å løsne kabelen fra de to antenneklemmene i kabinettet.

6. Bruk Kapton-teip til å feste koaksialkabelen til antenne 3 til kabinettet.

7. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 5IP-biten til å fjerne de to 5IP-skruene (923-09168) fra antenne 1.

8. Løft antenne 1 ut av kabinettet (1). Fest deretter antenne 1 til hovedkortet med et stykke Kapton-teip (2).

•  Obs: Unngå å skade delene på hovedkortet.

9. Påfør Kapton-teip på innsiden av kabinettet i nærheten av de fire skruene til hovedkortet for å unngå å skade kabinettet.

10. Bruk den justerbare momentnøkkelen på 2,5–25 Nm og 20IP-biten til å løsne de fire 20IP-skruene (923-08935) delvis på hovedkortet.

11. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 20IP-biten til å fjerne de fire 20IP-skruene helt fra hovedkortet.

12. Vipp hovedkortet opp som vist.

• Merk: Viften er festet til hovedkortet og kan brukes til å hjelpe til med å vippe opp hovedkortet.

13. Fortsett å vippe opp hovedkortet. Skyv den litt mot forsiden av kabinettet til en åpning vises mellom baksiden av kabinettet og hovedkortet (1). Sørg for at antennens koaksialkabel (2) og vifteflekskabler (3) er ute av kabinettet.

14. Hold viften og løft hovedkortet og viften ut av kabinettet.

15. Hvis du fjerner hovedkortet som en del av en annen prosedyre, hopper du til trinn 8 av monteringen. Hvis du erstatter det eksisterende hovedkortet går du rett til trinn 16.

16. Løft enden av strømforsyningens signalkabel fra kontakten på hovedkortet. Fjern deretter strømforsyningens signalkabel fra hovedkortet, og legg den til side frem til montering.

17. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 10IP-biten til å fjerne de to 10IP-skruene (923-09153) fra samleskinnen.

18. Fjern samleskinnen og legg den til side frem til monteringen.

19. Bruk den justerbare momenttrekkeren og 8IP-biten til å fjerne 8IP høyttaleravstandsskruen (923-07108) fra hovedkortet. Ta vare på avstandsskruen frem til monteringen.

20. Fjern halvlederminne-modulene (SSD), viften og antenne 1 fra hovedkortet og legg dem til side frem til monteringen.

Montering

Viktig

Hvis du installerer et nytt hovedkort, må du fullføre alle trinnene for montering. Hvis du monterer det eksisterende hovedkortet på nytt, hopper du til trinn 8.

1. Installer antennen 1, viften og SSD-modulene på nytt på det nye hovedkortet.

2. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 16 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm og 8IP-biten for å installere den 8IP høyttaleravstandsskruen (923-07108) i det nye hovedkortet.

3. Fjern fliken (1) under batteriet.

• Viktig: Hvis du ikke fjerner fliken under batteriet, vil det påvirke datamaskinens funksjonalitet.

4. Bruk T5-skrutrekkeren til å fjerne de to T5-skruene (923-07617) (2) fra batteridekselet på det nye hovedkortet. Legg batteriet, batteridekselet og to T5-skruer til side frem til batteriet skal settes på plass igjen.

5. Plasser samleskinnen på det nye hovedkortet. Juster de nederste skruehullene på samleskinnen (1) med hullene på hovedkortet (2).

6. Still inn den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm til 0,7 Nm. Bruk deretter den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 10IP-biten til å feste de to 10IP-skruene (923-09153) i samleskinnen (2) og det nye hovedkortet.

7. Trykk enden av signalkabelen til strømforsyningen inn i kontakten på det nye hovedkortet (3).

8. Sørg for at Kapton-teip er påsatt inne i kabinettet i nærheten av de fire skruefestene (1–4) for hovedkortet.

9. Roter kabinettet slik at de bakre portåpningene vender mot venstre. Hold viften (1) for å vippe ned termomodulenden av hovedkortet (2) i kabinettet.

10. Fortsett å vippe ned hovedkortet og skyv det mot baksiden av kabinettet (1). Når viften er under kanten av kabinettet, skyver du hovedkortet helt mot baksiden av kabinettet (2).

11. Bruk den justerbare momenttrekkeren på 0,3–1,2 Nm og 20IP-biten til å delvis feste de fire 20IP-skruene (923-08935) i hovedkortet.

12. Still inn momentverdien til den justerbare momentnøkkelen på 2,5–25 Nm til 7,8 Nm. Deretter bruker du den justerbare momentnøkkelen på 2.5–25 Nm og 20IP-biten for å feste de fire 20IP-skruene helt inn i hovedkortet.

13. Fjern Kapton-teip fra kabinettet og antennens koaksialkabel.

14. Roter datamaskinen så frontportene er vendt mot deg.

15. Fjern Kapton-teipen som fester antenne 1 til hovedkortet (1). Plasser antenne 1 i kabinettet (2).

16. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 11,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten for å installere de to 5IP-skruene (923-09168) på nytt i antenne 1.

17. Plasser antenne 2 i kabinettet.

18. Still inn momentverdien til den justerbare momenttrekkeren på 10–34 Ncm til 11,5 Ncm. Deretter bruker du den justerbare momenttrekkeren og 5IP-biten for å installere de to 5IP-skruene (923-09168) på nytt i antenne 2.

19. Bruk en antistatisk pinsett til å posisjonere endene til de to antennenes koaksialkabel over kontaktene.

20. Bruk den avstumpede enden av antenneverktøyet til å trykke endene til de to koaksialkablene til antennen (1 og 2) på kontaktene på hovedkortet.

21. Plasser dekselet til antennekontakten over endene av de koaksiale antennekablene. Deretter bruker du den oransje momenttrekkeren og 3IP-biten til å feste de to 3IP-skruene (923-09162) i kontaktdekselet til antennen.

22. Bruk den svarte pinnen for å klemme koaksialkabelen for antenne 3 inn i de to jordingsklemmene på kabinettet.

Monter følgende deler igjen for å fullføre monteringen:

Obs

• Når du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon.

• Hvis du har byttet hovedkortet, kommer ikke datamaskinen til å starte, og statusindikatorlyset blinker gult. Følg instruksjonene for å gjenopprette Macen. Deretter starter du prosessen for systemkonfigurasjon.