Systemkonfigurasjon

Bruk av systemkonfigurasjon kan være nødvendig ved slutten av reparasjonen. Systemkonfigurasjon er et programvareverktøy som fullfører reparasjonen for ekte Apple-deler. Systemkonfigurasjon har en rekke formål som varierer basert på delen som erstattes. Se Innledning-delen for modellen du reparerer, for en fullstendig liste over detaljer.

Før du starter systemkonfigurasjon, må du sørge for at Macen kjører den nyeste versjonen av macOS. Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket forstyrres, avbrytes eller støter på en feil, viser Macen en melding som ber deg kontakte en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.

Hvis du ikke vil oppdatere Macen til den nyeste versjonen av macOS, eller hvis du trenger hjelp til å starte systemkonfigurasjonsprosessen, kontakter du en butikk med selvbetjent reparasjon.

Start systemkonfigurasjon

Viktig: Hvis Macen automatisk starter opp i feilsøkingsmodus, går du til trinn 6.

1. Hvis du bruker Ethernet til å koble Macen til internett, kobler du Ethernet-kabelen til Macen før du slår på datamaskinen. Hvis du bruker wifi, kobler du Macen til internett i trinn 5 etter at datamaskinen starter opp i feilsøkingsmodus.

2. Trykk og hold inne av/på-knappen på Macen for å slå på datamaskinen. På bærbare datamaskiner med Touch ID, trykker og holder du inne Touch ID-knappen.

3. Fortsett å holde inne av/på-knappen eller Touch ID-knappen mens Macen slår seg på og laster inn oppstartsalternativer. Slipp av/på-knappen når «Laster inn oppstartsalternativer ...» vises på skjermen.

4. Når skjermen med oppstartsalternativer vises, trykker du på og holder nede Kommando (⌘)-D på tastaturet for å sette datamaskinen i feilsøkingsmodus.

5. Hvis du bruker wifi til å koble Macen til internett, velger du nettverket fra wifi-menyen øverst til høyre på skjermen for diagnosemodus.

• Merk: Det kan ta noen sekunder før wifi-menyen vises. Dette er normalt.

6. En liste over språk vises på feilsøkingsmodusskjermen. Velg foretrukket språk, og klikk på «OK».

7. Når skjermbildet «Feilsøking og reparasjon» vises, klikker du på «Jeg godtar» for å starte systemkonfigurasjonen.

• Viktig: Hvis du byttet ut sensoren for vinkel på lokk på en bærbar datamaskin, går du til trinn 9.

8. Hvis systemkonfigurasjonen er vellykket, viser Macen en melding som sier: «Pakken er fullført. Starter på nytt til feilsøkingsmodus.»

• Viktig:

• Hvis det oppstår en feil, kontakter du en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.

• Fullfør trinn 9 til 14 kun hvis du byttet ut sensoren for vinkel på lokk på en bærbar datamaskin.

9. Når varselvinduet «Handling kreves» vises på skjermen, klikker du på «Fortsett». Lukk deretter skjermen umiddelbart.

10. Hold skjermen lukket i 20 sekunder.

•  Obs: Hvis skjermen ikke er helt lukket under systemkonfigurasjonsprosessen, må du bytte ut sensoren for vinkel på lokk.

11. Åpne skjermen når du hører oppstartslyden eller etter å ha ventet i 20 sekunder.

12. Hvis systemkonfigurasjonen er vellykket, viser Macen en melding som sier: «Pakken er fullført. Starter på nytt til feilsøkingsmodus.»

13. Macen starter automatisk på nytt til feilsøkingsmodus. Velg deretter Omstart fra Apple-menyen.

14. Når Macen har startet på nytt, bekrefter du at den kan settes i dvale ved å lukke skjermen. Macen bør gå i dvalemodus når skjermen nesten er helt lukket.

• Viktig: Hvis du får en feil, eller hvis Macen ikke går i dvale når forventet eller våkner uventet, kan du kontakte en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.

Gjenopprett Macen før du starter systemkonfigurasjonen

Du må kanskje gjenopprette Macen før du starter systemkonfigurasjonen, av følgende grunner:

• Hvis du erstattet hovedkortet, og det nye hovedkortet ikke kjører den nyeste versjonen av macOS.

• Hvis du byttet ut hovedkortet eller SSD-modulene på en Mac Pro eller Mac Studio.

For å gjenopprette Macen trenger du følgende:

• En annen Mac som kjører macOS Sonoma (14.1 eller nyere) eller en annen Mac med den nyeste versjonen av Apple Configurator.

• Internettilgang

• En USB-C-ladekabel. USB-C-kabelen må støtte både strøm og data. Ikke bruk Thunderbolt-kabler.

Følg denne fremgangsmåten for å gjenopprette Macen:

1. Velg én av følgende metoder for å gjenopprette den reparerte Macen, og fortsett deretter til trinn 2:

2. Følg trinnene ovenfor for å starte systemkonfigurasjon

3. Macen starter automatisk på nytt til feilsøkingsmodus. Velg deretter Omstart fra Apple-menyen.

4. Når Macen har startet på nytt, følger du instruksjonene på skjermen for å aktivere Macen.