Slik sender du Macen til Apple for service

Finn ut hvordan du sender Macen til Apple for service.

Vi beklager at Macen din ikke virker som den skal

Når du har kontaktet Apple for service, mottar du en pakke som inneholder alt du trenger for å returnere Macen til Apple.

Viktig: Du må sende Macen inn til reparasjon innen 30 dager. Hvis Apple ikke har mottatt Macen innen 30 dager etter at du sendte den opprinnelige serviceforespørselen, kan vi kansellere reparasjonen. Hvis forespørselen er åpen, kan du sende produktet til reparasjon hos Apple med den opprinnelige reparasjons-ID-en. Hvis Apple har kansellert forespørselen din, kontakter du Apple-kundestøtte for å opprette en ny reparasjonsforespørsel. Hvis du bruker reparasjons-ID-en for en kansellert forespørsel, vil det forsinke reparasjonen.

Før du sender Macen

Følg denne fremgangsmåten før du sender Macen til reparasjon. Hvis den ikke starter eller svarer, utfører du så mange trinn som mulig:

1. Sikkerhetskopier dataene dine. Du trenger en sikkerhetskopi i tilfelle vi må slette eller erstatte harddisken (eller SSD-disken) i Macen under reparasjonen. Apple er ikke ansvarlig for tapte data. Hvis du trenger hjelp med å overføre data, kan du avtale time hos en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller i en Apple Store-butikk.

2. Fjern Macen fra Hvor er? (og ikke legg den til igjen så lenge Macen er på service). Hvis du slår på Hvor er? under service, vil dette resultere i forsinkelser ettersom Apple ikke kan reparere Macen med Hvor er? aktivert.

3. Slå av firmwarepassordet.

4. Fjern autoriseringen av innholdskjøp for datamaskinen.

5. Deaktiver eller slå av sikkerhetsprogramvare fra tredjeparter hvis du bruker det.

6. Hvis du vil sørge for å holde dataene dine sikre, sletter du harddisken før du sender inn Macen.

Pakk Macen din

Følg trinnene på innsiden av lokket til esken for å pakke inn Macen.

Viktig:

• Ikke legg ved lader, strømkabel, SD-kort, tastaturbeskytter, bunndeksel, skjermdeksel eller annet tilleggsutstyr.

• Ikke inkluder konto- eller passordopplysninger. Personvernet ditt er viktig for Apple.

Send Macen til Apple

Velg land eller region:

USA og Canada

1. Fjern det øverste laget til EZ-returlappen fra fraktesken, og ta vare på den.

2. Finn navnet til transportøren på returadresselappen, og gå til nettstedet til transportøren eller ring transportøren for å avtale henting eller finne et leveringssted. Ikke bruk en postboks.*

3. Få kvittering fra transportøren.

4. Sjekk statusen for serviceforespørselen din.

*Apple er ikke ansvarlig for skader som oppstår under sending.

Australia

1. Fjern det øverste laget til EZ-returlappen fra fraktesken, og ta vare på den.

2. Skriv ut adresselappen som Apple sendte deg da du sendte inn serviceforespørselen.

3. Ta med adresselappen og den klargjorte Macen til Australia Post. Australia Post pakker produktet ditt og gir deg en kvittering som bekrefter at produktet er returnert.*

4. Sjekk statusen for serviceforespørselen din.

*Apple er ikke ansvarlig for skader som oppstår under sending.

Mer informasjon om Mac-service

Hva gjør vi for å reparere Macen?

Vi sender deg mer informasjon om reparasjonen i brevet du får sammen med den reparerte Macen. Hvis vi finner et problem som ikke er dekket av Apple-garantien, et AppleCare-produkt eller forbrukerlovgivningen, eller hvis du ikke godkjenner reparasjonen mot betaling, sender vi Macen i retur med mer informasjon i brevet.

Hva skjer hvis Macen trenger flere reparasjoner?

Hvis Macen trenger flere reparasjoner innen 90 dager for problemer som oppstod som følge av servicen, gjør vi reparasjonene kostnadsfritt. Vi garanterer for servicen vår, inkludert erstatningsdeler, i 90 dager eller den gjenværende varigheten til Apple-garantien eller AppleCare-produktdekningen, avhengig av hvilken som varer lengst. Dette kommer i tillegg til rettighetene som er nedfelt i forbrukerlovgivningen. Vi tilbyr dette uansett om det er vi eller en Apple-autorisert tjenesteleverandør som utfører servicen.

Batteriytelse

Batteriet i en bærbar Mac kan byttes ut og dekkes av garantien, forbrukerlovgivningen eller AppleCare-produktdekningen. Vi kommer til å teste produktet ditt for å avgjøre den endelige serviceavgiften. Hvis du har problemer med batteriet i den bærbare Macen, kan det hende at Macen ikke trenger reparasjon. For å finne ut hvordan du oppnår maksimal batteriytelse, kan du gå til apple.com/no/batteries/maximizing-performance.

Gjenoppretting av programvare

Hvis vi gjenoppretter operativsystemet, installerer vi den nyeste oppdateringen for macOS-versjonen du har. Hvis vi ikke kan fastslå hvilken versjon av macOS du har, gjenoppretter vi den til den nyeste oppdateringen for macOS-versjonen som opprinnelig var installert. Det er ditt ansvar å sikkerhetskopiere all eksisterende programvare og alle programmer og data, samt å slette alle eksisterende data, før du får utført service. Apple er ikke ansvarlig for data eller programmer som går tapt, må gjenopprettes eller blir kompromitterte, eller for utstyr som blir ubrukelig, som følge av servicen som utføres av Apple. Du kan installere data og programmer på nytt ved hjelp av sikkerhetskopien din. Du bør også se etter flere oppdateringer.

Problemer som følge av deler som ikke er godkjente av Apple

Bruk av tredjepartsdeler ugyldiggjør ikke automatisk garantien eller retten din til service, men problemer som er forårsaket av tredjepartsdeler, dekkes ikke av Apple-garantien eller AppleCare-produkter. Hvis teknikerne våre oppdager at problemet du rapporterte, er forårsaket av bruk av tredjepartsdeler i Macen, eller hvis disse forhindrer oss i å fullføre reparasjonen, spør vi deg om godkjenning for å dekke kostnadene.

Hvis problemet ikke kan reproduseres

Etter at de har testet produktet grundig, kan det hende teknikerne våre fastslår at produktet ditt fungerer etter Apples spesifikasjoner. Hvis vi ikke kan reprodusere et symptom du har rapportert, tester vi Macen for å isolere et eventuelt maskinvareproblem. Hvis Macen fungerer etter spesifikasjonene, returnerer vi den til deg med et brev med mer informasjon om funnene våre.

Serviceoverslag

Apple tilbyr service på produktet ditt under følgende vilkår:

1. Hvis servicen ikke er dekket av garantien, et AppleCare-produkt eller forbrukerlovgivningen, utfører Apple service på produktet mot kostnadsoverslaget du fikk da du avtalte servicen. Kostnadsoverslaget er gyldig i 30 dager fra den datoen.

2. Hvis vi fastslår at vi må oppdatere overslaget etter å ha undersøkt produktet ditt, kontakter vi deg via e-post for å be deg om å godkjenne det nye overslaget. Du har tre dager på deg til å svare på nettet.

Hvis du har spørsmål om overslaget, kan du kontakte Apple-kundestøtte. Du har rett på et skriftlig overslag over reparasjonskostnadene. Overslaget må inkludere alle kostnader for deler og reparasjonsarbeid. Vi tar ikke betalt for fullført arbeid eller brukte deler som overgår overslaget, med mindre du godkjenner den ekstra kostnaden på forhånd. Overslaget over reparasjonskostnadene er gyldig i 30 dager fra datoen overslaget ble gjort. Hvis du skal be om skattefritak, må du oppgi et skattefritaksnummer til Apple når du mottar overslaget. Overslaget inkluderer fraktkostnadene.

Servicevilkår

Hvis servicen faller utenfor vilkårene for Apples begrensede garanti, et AppleCare-produkt eller forbrukerlovgivningen, gjelder følgende vilkår og betingelser for reparasjonstjenestene som utføres: apple.com/legal/sales-support/terms/repair.

Garanti

Apple-garantien dekker Macen og tilbehøret som følger med den, mot produksjonsfeil i ett år fra datoen da du kjøpte Macen. Du kan også ha rettigheter i henhold til forbrukerlovgivningen. Du kan sjekke garantistatusen din på nettet. Hvis reparasjonen din ikke er dekket av garantien vår, et AppleCare-abonnement eller forbrukerlovgivningen, må du betale en avgift utenom garantien, og disse reparasjonsvilkårene og -betingelsene vil gjelde for reparasjonen som utføres. All Apple-autorisert service – inkludert erstatningsdeler – er dekket av en 90-dagers garanti eller tiden som gjenstår av den opprinnelige produktgarantien eller AppleCare-abonnementet, avhengig av hva som har lengst varighet. Dette kommer i tillegg til rettighetene som er nedfelt i forbrukerlovgivningen.

Reparasjonskostnader

Du betaler ikke noe hvis problemet er dekket av garantien, et AppleCare-produkt eller forbrukerlovgivningen. Hvis problemet ikke er dekket, avhenger prisen av hva slags reparasjon som må utføres.

Bruk den reparerte Macen

1. Gjenopprett Macen fra en sikkerhetskopi.

2. Konfigurer Hvor er?.

3. Slå på firmwarepassordet.

4. Autoriser datamaskinen for innholdskjøp.

5. Aktiver eller slå på sikkerhetsprogramvare fra tredjeparter hvis du bruker det.

© 2022 Apple Inc. Med enerett. Apple, Apple-logoen, iChat, iTunes, Mac og macOS er varemerker for Apple Inc., registrert i USA og andre land og regioner. AppleCare er et tjenestemerke for Apple Inc., registrert i USA og andre land og regioner.
VIKTIG INFORMASJON TIL FORBRUKERE I CALIFORNIA
1. Serviceforhandleren skal gi kunden et skriftlig prisoverslag for reparasjonen, som påkrevd i henhold til del 9844 av California Business and Professions Code. Serviceforhandleren kan ikke ta betalt for utført arbeid eller leverte deler utover dette prisoverslaget uten å få samtykke fra kunden først. Hvis det spesifiseres skriftlig, kan reparasjonsforhandleren kreve en rimelig avgift for utførte tjenester for å fastslå hva feilen består i, for å kunne utstede et skriftlig estimat for reparasjonen. Ta kontakt med Bureau of Electronic and Appliance Repair, Department of Consumer Affairs, Sacramento, CA 95814, USA for mer informasjon.
2. Kjøpere av dette produktet i California har rett til å få utført service og reparasjon på dette produktet i garantiperioden. Garantiperioden forlenges med det antallet hele dager som produktet har vært ute av kundens besittelse fordi det har vært til reparasjon under garantien. Hvis det eksisterer en mangel i garantiperioden, utløper ikke garantiperioden før mangelen er utbedret. Garantiperioden blir også forlenget hvis garantireparasjonen ikke har blitt utført på grunn av forsinkelser som skyldes omstendigheter utenfor kjøperens kontroll, eller hvis garantireparasjonen ikke utbedret mangelen
og kjøperen varsler produsenten eller selgeren om den mislykkede reparasjonen innen 60 dager etter at reparasjonen ble fullført. Hvis mangelen ikke har blitt utbedret etter et rimelig antall forsøk, kan kjøperen returnere produktet og få det erstattet eller refundert. I begge tilfeller kan et rimelig beløp trekkes fra for bruk. Tidsforlengelsen påvirker ikke beskyttelsen eller rettsmidlene kjøperen har etter andre lover.