Kontinuitet-kamera: Bruk iPhone som webkamera for Mac

Bruk det kraftige kamerasystemet på iPhone til å gjøre ting som aldri før har vært mulig med et webkamera, inkludert I fokus, Portrettmodus, Studiolys og Bordvisning.

Monter iPhone

Kontinuitet-kamerafester og andre iPhone-kompatible fester og stativer er tilgjengelige fra en rekke produsenter. Når den er montert, skal iPhonen være

• i nærheten av Macen

• låst

• stabil

• plassert slik at kameraene på baksiden er vendt mot deg og ikke er blokkert

• i liggende retning for å la apper velge iPhone automatisk, eller i stående retning

Bildet har ingen alternativ tekst

Kontinuitet-kameraet fungerer både med kabel og trådløst. For å holde iPhone ladet mens den er i bruk, kobler du den til Macen din eller en USB-lader. Macen varsler deg hvis iPhonen har lite batteri.

Velg iPhone som kamera eller mikrofon

Når iPhone er riktig montert, er kameraet og mikrofonen tilgjengelige for apper som kan bruke dem.

Velg iPhone-kameraet

Åpne FaceTime eller en annen app der du vil bruke iPhone-kameraet. Hvis appen ikke automatisk begynner å bruke det, velger du iPhone-kameraet på videomenyen, på kameramenyen eller i andre innstillinger i appen. I FaceTime er for eksempel iPhone-kameraet tilgjengelig på Video-menyen.

Velg iPhone-mikrofonen

Du trenger ikke å velge iPhone-mikrofonen med mindre Macen ikke har noen innebygd eller ekstern mikrofon. Da kan det hende at appen velger iPhone-mikrofonen automatisk. iPhone-mikrofonen er tilgjengelig separat for apper som har en mikrofoninnstilling, eller du kan velge Apple-menyen  > Systeminnstillinger, klikke på Lyd i sidepanelet og deretter velge iPhone-mikrofonen på Inndata-fanen.

Personvern. Mens kameraet eller mikrofonen er i bruk, vises en personvernindikator på statuslinjen på iPhone og ved siden av kontrollsenteretBildet har ingen alternativ tekst i menylinjen på Mac. Når den brukes trådløst, spiller iPhonen av en kort lyd når en app begynner å bruke kameraet eller mikrofonen.

Bruk reaksjoner, presentatøroverlegg og andre effekter

macOS har en rekke video- og lydfunksjoner som du kan bruke i FaceTime og mange andre videokonferanseprogrammer.

Bruk reaksjoner, presentatøroverlegg, kameramoduser og mikrofonmoduser

Sett på pause eller koble fra

Hvis du mottar et anrop mens du bruker iPhone-kameraet eller -mikrofonen, viser Macen et varsel om at du har et innkommende anrop.

• Hvis du svarer på anropet på iPhone, settes videoen og lyden på pause til du avslutter samtalen og låser og monterer iPhone.

• Hvis du svarer på anropet på Mac, blir den aktive video- og lydøkten satt på pause. Når du avslutter samtalen, må du kanskje velge iPhone i appen igjen.

Andre måter å sette på pause eller koble fra på:

• Bruk kontrollene i appen for å stoppe video, dempe lyden eller avslutte samtalen. Eller avslutt appen.

• Lås opp iPhonen. For å fortsette låser og monterer du iPhonen. Du må kanskje også stoppe og starte videoen eller lyden igjen i appen.

• Trykk på Pause-knappen på iPhone-skjermen. For å fortsette trykker du på Fortsett og monter iPhonen.

• Trykk på Koble fra-knappen på iPhone-skjermen, eller flytt den ut av Bluetooth-rekkevidde for Macen. Den gjeldende video- og lydøkten blir satt på pause eller bytter til et annet kamera eller en annen mikrofon hvis dette er tilgjengelig, og iPhone fjernes fra kamera- og mikrofonlistene på Macen. For å legge den til igjen kobler du iPhonen til Macen og monterer iPhonen.

Slå av Kontinuitet-kamera

Hvis du vil forhindre at Macen registrerer iPhonen som et kamera eller en mikrofon, selv når iPhonen er koblet til og montert, kan du slå av denne funksjonen.

1. Åpne Innstillinger på iPhone, og gå deretter til Generelt > AirPlay og Handoff.

2. Slå av Kontinuitet-kamera.

Hvis du trenger hjelp

Hvis Kontinuitet-kameraet ikke fungerer som forventet, eller hvis iPhonen kobler seg fra wifi for å optimalisere Kontinuitet-kameraet, kan du prøve disse løsningene.

Hvis Kontinuitet-kameraet ikke fungerer som forventet

• Forsikre deg om at iPhonen og Macen oppfyller systemkravene.

• Forsikre deg om at iPhonen er riktig montert.

• Installer de nyeste macOS-oppdateringene, iOS-oppdateringeneog oppdateringene for videoappen din.

• Hvis du ikke har låst opp iPhonen siden sist den ble startet på nytt, må du låse den opp og deretter låse den igjen.

• Koble iPhonen til Macen.

• Start iPhonen eller Macen på nytt.

Hvis du får et varsel om at iPhonens wifi-nettverk er koblet fra

Mens du bruker Kontinuitet-kamera trådløst, kan du bli varslet om at iPhone har koblet seg fra wifi-nettverket for å optimalisere Kontinuitet-kameraet. Da bruker iPhone mobildataforbindelsen for nettverksoppgaver i bakgrunnen, som e-post og meldinger. For å stoppe eller forhindre denne sjeldne forekomsten når du bruker Kontinuitet-kameraet, kan du koble iPhonen til Macen eller slå av mobildata på iPhone.

Systemkrav

Denne Kontinuitet-kamerafunksjonen fungerer med følgende enheter og operativsystemer og bruker én iPhone og én Mac om gangen. Kontinuitet-kamerafunksjonen for å skanne dokumenter eller ta et bilde har andre krav.

iOS 16 eller nyere

iPhone XR eller nyere (alle iPhone-modeller introdusert i 2018 eller nyere)

macOS Ventura eller nyere

Alle Macer som er kompatible med macOS Ventura eller nyere

Tilleggskrav