iPhone 12 og nyere: Kameraproblemer

Troubleshooting camera or LiDAR issues

Troubleshooting TrueDepth camera or Face ID issues

Feilsøking for problemer med kamera eller LiDAR

Identifiser problemer

Les denne artikkelen hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Problem med bilder eller videobilder

• Uskarpt eller uklart

• For mørkt eller for lyst

• Fargede linjer eller bånd

• Flekker

• Feil fargebalanse

• Uvanlig bluss, dis eller flekk i nærheten av kanten

• Riper med sterke farger

• Kameraproblem

• Kan ikke ta bilder

• Kan ikke ta opp video

• Forhåndsvisning er ikke synlig i Kamera-appen

• Kamera-appen avsluttes uventet

• LED-blitsen fungerer ikke

• Kamera-appen bytter ikke mellom kamera og TrueDepth-kamera

• Kameraet har problemer med å bytte til telekamera for optisk zoom utover 2x i sterkt lys

• Støv eller andre fremmedelementer i kameralinsen

• LiDAR-problem

• LiDAR-skanneren klarer ikke å måle

Hvis kameraet eller blitsen på iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Rengjør alle kameralinser en myk, lett fuktet og lofri klut – for eksempel en pusseklut.

• Viktig: Koble fra alle kabler og slå av iPhonen først. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

2. Fjern etuiet og eventuelt tilbehør eller beskyttelse som kan blokkere kameraet, eller som plasserer en magnet nært kameraet. Fjern alt tilbehør før du tester. Magnetisk utstyr kan forstyrre kameraene på iPhone.

3. Inspiser iPhonen og let etter skader rundt kameraet. Hvis det er skade på kameraet, for eksempel hvis du har mistet iPhonen i bakken, kan kameraet måtte repareres.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør diagnostikkpakken Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kjør diagnostikkpakken Camera Image Quality.

3. Bruk Kamera-appen til å ta et bilde fra låseskjermen for å teste kamerakvaliteten.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut kameraet. Skift ut bakglasset på iPhone 14- og 14 Plus-modeller for å løse problemer med kamerablits.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Feilsøking for problemer med TrueDepth-kamera eller Face ID

Identifiser problemer

Les disse artiklene hvis du legger merke til noen av de følgende problemene:

• Problem med bilder eller videobilder

• Uskarpt eller uklart

• For mørkt eller for lyst

• Fargede linjer eller bånd

• Flekker

• Feil fargebalanse

• Uvanlig bluss, dis eller flekk i nærheten av kanten

• Riper med sterke farger

• Kameraproblem

• Kan ikke ta bilder

• Kan ikke ta opp video

• Forhåndsvisning er ikke synlig i Kamera-appen

• Kamera-appen avsluttes uventet

• Kamera-appen bytter ikke mellom kamera og TrueDepth-kamera

• Støv eller andre fremmedelementer i kameralinsen

• Face ID-problem

• Kan ikke konfigurere Face ID

• Kan ikke gjenkjenne en persons ansikt

• Kan ikke bruke Face ID til å låse opp iPhonen

• Kan ikke bruke Face ID til å foreta kjøp

• Varselet «Face ID har blitt deaktivert» vises

Hvis kameraet eller blitsen på iPhone, iPad eller iPod touch ikke fungerer

Hvis det vises et varsel om at Face ID har blitt deaktivert på iPhone eller iPad Pro

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel, fortsetter du til neste del.

Prøv disse trinnene før du fortsetter å utføre spesifikk feilsøking

1. Rengjør alle kameralinser en myk, lett fuktet og lofri klut – for eksempel en pusseklut.

• Viktig: Koble fra alle kabler og slå av iPhonen først. Ikke bruk produkter som inneholder blekemiddel eller hydrogenperoksid. Unngå at det kommer fukt inn i åpninger, og ikke dypp iPhonen i rengjøringsmidler. Ikke bruk trykkluft.

2. Fjern etuiet og eventuelt tilbehør eller beskyttelse som kan blokkere kameraet, eller som plasserer en magnet nært kameraet. Fjern alt tilbehør før du tester.

3. Sørg for at øynene, nesen og munnen er helt synlige for TrueDepth-kameraet. Hvis du har på deg solbriller som blokkerer enkelte typer lys, kan du prøve å bruke Face ID uten solbriller.

4. Sørg for at iPhonen er 25–50 cm fra ansiktet ditt.

Kjør manuelle og diagnostiske tester

Hvis problemet ikke ble løst ved å følge en kundestøtteartikkel eller lete etter mulige årsaker, kjører du disse diagnostiske og manuelle testene for å gjøre det mulig å isolere årsaken til problemet:

1. Kjør diagnostikkpakken Mobile Resource Inspector (MRI).

2. Kjør diagnostikkpakken Face ID.

3. Bruk Kamera-appen med TrueDepth-kameraet til å ta et bilde fra låseskjermen for å teste kamerakvaliteten.

Åpne iPhonen og inspiser den

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge kundestøtteartikler eller kjøre diagnostikktester, kan du se i reparasjonshåndboken for iPhone for å finne ut hvordan du kan åpne og inspisere iPhonen. En del som er skadet eller har havnet på feil sted, kan være årsak til ett av problemene.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.

Skift ut delen

Hvis problemet ikke ble løst eller isolert ved å følge de forutgående trinnene, skifter du ut TrueDepth-kameraet.

Merk: Denne delen krever at du bestiller deler og verktøy. Det er ikke sikkert at utskifting av en del løser problemet med enheten. Du finner andre servicealternativer på support.apple.com/no-no/repair.