iPhone 14 Pro – skjerm

Før du begynner

Advarsel

Verktøy

• 6,1-tommers oppvarmet skjermlomme

• 6,1-tommers reparasjonsbrett

• Limkutter

• Pressplate for skjermlim

• Skjermpresse

• Antistatisk pinsett

• Etanolservietter eller servietter med isopropanol

• Oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm

• Varmebestandige hansker

• Micro stix-bit

• Nylonsonde (svart pinne)

• Momenttrekker (grå, 0,55 kgf cm)

• Momenttrekker (grønn, 0,45 kgf cm)

• Torx sikrings-bit

Obs

For å unngå å skade linsene må du ikke røre TrueDepth-kamerasettet eller deler i nærheten.

Obs

• Denne prosedyren krever systemkonfigurasjon. Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, følger du instruksjonene for å starte Systemkonfigurasjon.

• Ikke rør baksiden til skjermen. Hvis du rører baksiden av skjermen, kan det påvirke bildekvaliteten.

Viktig

Les Oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm hvis du bruker fiksturen for første gang.

Fjerning

1. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen.

2. Bruk en momenttrekker og Torx sikrings-biten til å fjerne de to sikkerhetsskruene, én fra hver side av Lightning-kontakten. Legg skruene til side.

3. Trykk på bryteren på baksiden av oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm for å slå den på. Den interne viften slår seg på. Vent til et hakemerke vises på skjermen.

• Merk: Hvis det vises en feilkode på skjermen, slår du fiksturen av og deretter på igjen.

4. Ta iPhonen av reparasjonsbrettet. Sett deretter telefonen forsiktig inn i den oppvarmede skjermlommen med skjermen vendt opp og Lightning-kontakten vendt mot bunnen av lommen.

•  Obs: Pass på at du ikke riper opp iPhonen når du setter den inn i den oppvarmede skjermlommen.

• Viktig: Sørg for at klemmen på siden av lommen er vippet opp.

5. Vipp ned klemmen på siden av lommen for å låse iPhonen på plass.

6. Ta på kuttbestandige hansker. Juster utsparingen på bunnen av lommen med skinnen på fiksturen. Skyv lommen med iPhonen på skinnen på fiksturen.

•  Advarsel: Ikke sett lommen inn i fiksturen uten å bruke varmebestandige hansker.

7. Skyv lommen inn i fiksturen til lommen klikker på plass.

• Merk: Skjermen på fiksturen blir rød og tidtakeren teller ned fra 2 minutter mens lommen varmes opp til riktig temperatur. Når tidtakeren viser 0, vil fiksturen begynne å pipe og skjermen blir grønn.

8. Vri knotten på fiksturen med klokken for å senke sugekoppen så nært iPhonen som mulig uten å røre iPhonen.

•  Obs: For å unngå å skade iPhonen må du ikke vri på knotten før tidtakeren viser 0, fiksturen piper og skjermen har blitt grønn.

• Merk: Fiksturen piper frem til sugekoppen senkes.

9. Ta tak i håndtaket og skyv sugekoppen rett ut frem til kanten til sugekoppen er på linje med bunnen av skjermen.

•  Obs: Hvis du ikke justerer kantene på sugekoppen etter kantene på skjermen, kan du skade iPhonen.

10. Vri knotten på fiksturen med klokken for å senke sugekoppen ned på skjermen (1). Vipp deretter ned håndtaket på sugekoppen for å feste sugekoppen til skjermen (2).

• Viktig: Når sugekoppen er senket ned på iPhonen, starter skjermen en nedtelling på 15 minutter. Når tidtakeren viser 0, vil oppvarmet fikstur for fjerning av skjerm slå seg av. Sørg for at du fullfører trinn 11 og 12 innenfor denne tidsrammen.

11. Vri knotten på fiksturen sakte mot klokken frem til skjermen begynner å skille seg fra kabinettet.

• Viktig: Hvis du ikke ser en åpning mellom skjermen og kabinettet umiddelbart, venter du i 30 sekunder. Hvis du fortsatt ikke ser en åpning, vrir du den sølvfargede delen av knotten mot klokken til skjermen begynner å skille seg fra kabinettet.

12. Før kanten av limkutteren inn mellom skjermen og kabinettet. Før kutteren mellom skjermen og kabinettet til høyre og venstre, som vist, frem til skjermen løsner seg delvis fra kabinettet.

• Obs: Ikke vipp bunnen av skjermen mer enn 5 grader oppover for å unngå å skade flekskablene til skjermen.

13. Vipp opp håndtaket for å løsne sugekoppen (1). Skyv den flate enden av den svarte pinnen forsiktig under kanten til sugekoppen for å løsne den fra skjermen (2).

•  Obs: Ikke vri på knotten. Hvis du vrir på knotten, kan det føre til skade på flekskablene.

14. Trykk på utløserknappen på siden av lommen for å frigjøre lommen fra fiksturen.

15. Hold i begge sidene av lommen, og skyv den rett ut av fiksturen.

16. Vipp opp klemmen på siden av lommen for å frigjøre iPhonen (1). Hold i området som er markert med blått, og ta iPhonen forsiktig ut av lommen (2).

•  Obs: Ikke rip opp telefonen når du tar den ut av den oppvarmede skjermlommen.

17. Plasser iPhonen i reparasjonsbrettet med skjermen vendt opp og Lightning-kontakten vendt mot utsparingen. Ta av hanskene.

18. Skyv skjermen litt mot bunnen av iPhonen.

19. Sett kanten av limkutteren inn i toppen av iPhonen mellom skjermen og kabinettet. Hold limkutteren i en vinkel på 45 grader. Kutt langs toppen og sidene av iPhonen til skjermen er fri.

•  Obs: Ikke vipp bunnen av skjermen mer enn 5 grader oppover for å unngå å skade flekskablene for skjermen.

20. Sett reparasjonsbrettets sugekopper inn i sporene til reparasjonsbrettet.

21. Vipp skjermen opp mot sugekoppene. Trykk på den øvre og nedre kanten til skjermen for å feste den til sugekoppene.

• Merk: Symbolet på bunnen av reparasjonsskuffen viser riktig retning når du skal vippe skjermen oppover.

•  Obs

• For å unngå å skade kabinettet eller skjermen må du sjekke at de interne skjermklipsene er frigjort før du vipper opp skjermen.

• Ikke skad flekskablene når du vipper opp skjermen.

•  Advarsel: Hvis batteriet er bulket, punktert eller skadet på annen måte, stopper du reparasjonen. Du kan finne et servicealternativ på support.apple.com/repair.

22. Bruk en momenttrekker og Micro stix-biten til å fjerne de åtte trilobeskruene fra dekselet til hovedkortet. Legg skruene til side.

23. Bruk en ESD-sikker pinsett til å løfte dekselet til hovedkortet litt. Sjekk at den nederste tappen på dekselet på hovedkortet går klar av flekskabelen til skjermen når du løfter den.

24. Bruk en antistatisk pinsett til å skyve dekselet til hovedkortet ut fra under flekskabelen til sensoren for omgivelseslys (1). Løft deretter dekselet ut av kabinettet (2). Ta vare på dekselet til monteringen.

•  Obs: Ikke riv hull i flekskabelen til sensoren for omgivelseslys mens du tar av dekselet.

25. Bruk den svarte pinnen til å løfte enden av flekskabelen til batteriet (1) av kontakten.

•  Obs: Du må først koble fra flekskabelen til batteriet for å sikre at telefonen forblir avslått.

26. Bruk den svarte pinnen til å løfte endene av flekskabelen til skjermen (2) og flekskabelen til sensoren for omgivelseslys (3) av kontaktene.

27. Hold skjermen i kantene. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra skjermen. Legg deretter skjermen med forsiden ned på en ren, plan overflate.

28. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

29. Bruk en ESD-sikker pinsett til å plukke opp limet. Trekk deretter limet i en vinkel på 45 grader som vist for å fjerne det fra kabinettet. Gjenta denne prosessen til alt limet er fjernet fra utkanten til kabinettet.

•  Obs: Ikke rør TrueDepth-kamerasettet, jordingsfjærene eller deler i nærheten.

30. Bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol til å fjerne alle limrester fra kabinettet.

•  Obs: Ikke bruk etanolservietter eller servietter med isopropanol på skjermen. Etanol og isopropanol kan skade skjermen og påvirke bildekvaliteten.

Montering

1. Inspiser de innvendige skjermklipsene for skader før de monteres igjen. Pass på at de innvendige skjermklipsene har en vinkel på 90 grader og ikke er bøyd eller skadet.

• Viktig

• Hvis de interne skjermklipsene er skadet, må du kanskje bytte ut skjermen.

• Hvis du monterer en ny skjerm, fjerner du beskyttelsesfilmen fra toppen og undersiden.

2. Plasser kabinettet i reparasjonsbrettet med Lightning-kontakten vendt mot utsparingen.

3. Inspiser TrueDepth-kameraet. Kontroller at den øvre kanten av TrueDepth-kameraet er under kanten til kabinettet.

•  Obs: Hvis TrueDepth-kameraet er posisjonert feil, bruker du den svarte pinnen til å posisjonere det riktig.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

4. Inspiser de to skumbitene på det øvre høyttalergitteret. Hvis en av bitene mangler eller er skadet, fortsetter du til trinn 5. Hvis skumbitene er intakt, hopper du til trinn 9.

5. Bruk en antistatisk pinsett til å fjerne det øvre høyttalergitteret fra kabinettet.

6. Bruk en ESD-sikker pinsett til å fjerne mellomlegget fra baksiden av det nye høyttalergitteret til den øvre høyttaleren.

7. Plasser det nye høyttalergitteret til den øvre høyttaleren i utsparingen på kanten til kabinettet. Kontroller at den limsiden til høyttalergitteret vender mot siden til kabinettet.

8. Plasser tuppen til pinsetten i midten av det øvre høyttalergitteret. Beveg pinsetten litt fra side til side for å sikre at høyttalergitteret er godt festet til kabinettet og ikke beveger seg.

9. Plasser det nye skjermlimet over kabinettet. Sørg for at de øverste hullene på limet er på linje med TrueDepth-kamerasettet.

•  Obs: Pass på at du har fjernet alle limrester fra skjermen og kabinettet før du påfører det nye skjermlimet.

10. Det nye skjermlimet har et mellomlegget for den øverste delen, for den midtre delen og for den nederste delen. Ta tak i tappen på det nederste mellomlegget. Trekk deretter det nederste mellomlegget (1) sakte ut fra under limet (2) mens du trykker limet på kabinettet.

• Viktig: Ikke fjern det øverste mellomlegget ennå.

• Nederste mellomlegg (1)

• Lim (2)

• Merk: Det nye skjermlimet for modellen kan se annerledes ut enn på illustrasjonen, men fremgangsmåten er den samme.

11. Undersøk skjermlimet for å forsikre deg om at det er plassert på kanten til kabinettet. Hvis limet ikke er riktig plassert, gjentar du trinn 29 og 30 for fjerning. Gjenta deretter trinn 1 til 10 for montering.

12. Plasser presseplaten for skjermlim på toppen av kabinettet med ikonet øverst til høyre, som vist.

13. Plasser reparasjonsbrettet med iPhonen i skjermpressen. Dra ned spaken til skjermpressen låses.

14. Vent til skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra ned spaken (1), og trekk ut utløserknotten (2). Løft deretter spaken (3).

•  Obs: For å være sikker på at skjermlimet fester seg riktig til kabinettet, må du ikke løfte spaken før det har gått 30 sekunder.

15. Fjern reparasjonsbrettet fra skjermpressen, og fjern presseplaten.

16. Fjern først den venstre delen av det øverste mellomlegget (1). Fjern deretter de tre delene som går langs toppen (2), høyre (3) og bunnen (4).

• Viktig: Ikke fjern det midtre mellomlegget ennå.

• Øverste mellomlegg

17. Sett sugekoppene inn i reparasjonsbrettet.

18. Juster venstre kant av skjermen med venstre kant av kabinettet. Trykk forsiktig langs kantene til skjermen for å feste den til sugekoppene.

19. Trykk endene av flekskabelen til sensoren for omgivelseslys (1) og flekskabelen til skjermen (2) på kontaktene. Trykk jevnt langs lengden til hver kontakt.

20. Trykk enden av flekskabelen til batteriet (3) på kontakten. Trykk jevnt langs lengden til kontakten.

21. Bruk en ESD-sikker pinsett til å skyve den øverste tappen på dekselet til hovedkortet bak flekskabelen til sensoren for omgivelseslys (1). Skyv deretter kanten av dekselet under tappen på siden til kabinettet (2), og skyv den nederste tappen bak flekskabelen til skjermen (3). Senk dekselet over enden til flekskablene.

22. Bruk den grønne momenttrekkeren og Micro stix-biten til å feste følgende åtte nye trilobeskruer i hovedkortet:

• Én trilobeskrue (923-08156) (1)

• To trilobeskruer (923-08157) (2)

• Fem trilobeskruer (923-08155) (3)

23. Fjern den første stripen av det midtre mellomlegget (1) med klokken. Start nederst til høyre i kabinettet. Fjern den andre stripen (2) mot klokken. Start nederst til høyre i kabinettet. Fjern den tredje stripen (3) med klokken. Start nederst til venstre i kabinettet.

•  Obs: Den tredje stripen av det midterste mellomlegget går under to flekskabler. Ikke skad flekskablene når du fjerner mellomlegget.

• Midtre mellomlegg

24. Inspiser skjermlimet for å sikre at det er riktig plassert og ikke er skadet eller krøllete. Hvis limet er skadet, fjerner du det og legger på nytt lim.

25. Inspiser TrueDepth-kameraet. Kontroller at den øvre kanten av TrueDepth-kameraet er under kanten til kabinettet.

•  Obs: Hvis TrueDepth-kameraet er posisjonert feil, bruker du den svarte pinnen til å posisjonere det riktig.

•  Advarsel: Inspiser kabinettet for løse eller ekstra skruer og små deler. Disse kan skade batteriet og forårsake sikkerhetsproblemer.

26. Trekk i tappene på sugekoppene for å frigjøre dem fra skjermen. Vipp ned skjermen, slik at den hviler på kabinettet.

27. Fjern sugekoppene fra reparasjonsbrettet.

28. Trykk på alle de fire hjørnene av skjermen samtidig. Trykk deretter langs kantene til skjermen til skjermen klikker på plass og er i flukt med kabinettet.

•  Obs: Pass på at flekskablene ikke kommer i klem mellom skjermen og kabinettet. Kjenn etter variasjoner eller åpninger i kantene til skjermen. Hvis skjermen ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og sjekker om flekskablene er skadet. Gjenta deretter trinn 1 til og med 28 for montering.

• Hevede kanter

• Kanter i riktig posisjon

29. Plasser reparasjonsbrettet med iPhonen i skjermpressen. Dra ned spaken til skjermpressen låses.

30. Vent til skjermpressen piper og tidtakeren viser 0. Dra ned spaken (1), og trekk ut utløserknotten (2). Løft deretter spaken (3).

31. Fjern reparasjonsbrettet fra skjermpressen.

32. Bruk den grå momenttrekkeren og Torx sikrings-bit til å feste to nye sikkerhetsskruer, én på hver side av Lightning-kontakten. Mens du fester skruene, trykker du lett på skjermen nær Lightning-kontakten. Tell fem klikk når du skrur inn hver skrue, for å sikre at skruen er skrudd helt inn.

• Merk: Bruk riktig skruefarge for modellen din.

• Mørk lilla (923-08431)

• Gull (923-08430)

• Sølv (923-08429)

• Stellarsvart (923-08428)

•  Obs: Hvis skruene ikke er i flukt, fjerner du skruene og legger dem til side. Gjenta trinn 32 for å montere et nytt sett med skruer. Hvis de nye skruene fortsatt ikke er i flukt, gjentar du alle trinnene for fjerning og montering.

Obs

• Systemkonfigurasjon kreves hvis du har satt inn et nytt batteri, en ny skjerm, et nytt kamera eller en ny skjerm. TrueDepth-kamerakonfigurasjon kreves hvis du har installert et nytt TrueDepth-kamera. Se bort fra varslinger om iPhone-funksjoner på låseskjermen frem til du fullfører konfigurasjonen.

• Etter at du har fullført alle trinnene for fjerning og montering, starter du den nødvendige konfigurasjonen. Metoden for å starte konfigurasjon vil variere avhengig av delen eller delene som byttes.

• Hvis du har byttet batteriet eller skjermen, starter du systemkonfigurasjon ved å sette enheten i feilsøkingsmodus. Trykk på Start økt, og følg instruksjonene på skjermen.

• Du har ett forsøk på å fullføre systemkonfigurasjonen. Hvis forsøket forstyrres, avbrytes eller støter på en feil, viser enheten en melding som ber deg kontakte en butikk med selvbetjent reparasjon for å få hjelp.

• Hvis du byttet ut kameraet, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for systemkonfigurasjon på support.apple.com/self-service-repair.

• Hvis du har byttet ut TrueDepth-kameraet, trenger du følgende:

• En Mac med den nyeste versjonen av Apple Service Utility installert. Du må også installere iPhone Repair – TrueDepth Camera-ressurser, som du finner i ressursvinduet for Apple Service Utility.

• Enheten må kjøre nyeste versjon av iOS.

• Internett-tilgang

• En Lightning-kabel

• Når du har installert Apple Service Utility på en Mac, kan du finne ut hvordan du starter prosessen for konfigurasjon av TrueDepth-kameraet på support.apple.com/self-service-repair.