macOS High Sierra

Het paneel 'Wifi' van het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren

In het paneel 'Wifi' van het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren op de Mac kun je een wifiverbinding configureren en beheren.

Status

Hier kun je zien of er verbinding is met een wifinetwerk. Je kunt wifi hier ook in- en uitschakelen.

Netwerknaam

Kies een netwerk uit het venstermenu. Als het netwerk is beveiligd met een wachtwoord, moet je het wachtwoord invoeren.

Verbind automatisch met dit netwerk

Schakel dit aankruisvak in als je automatisch verbinding wilt maken met het opgegeven netwerk.

Vraag bevestiging voor verbinding met nieuwe netwerken

Schakel dit aankruisvak in als je een bericht wilt zien wanneer er netwerken beschikbaar zijn waarmee je nog niet eerder verbinding hebt gemaakt.

802.1X

Als er een profiel is geïnstalleerd voor een netwerk dat wordt beveiligd met 802.1X, zie je hier de naam van het netwerk. Klik op 'Verbind' om verbinding te maken met het netwerk.

Toon wifistatus in menubalk

Met het wifistatussymbool kun je wifi in- of uitschakelen, verbinding maken met een wifinetwerk of een verborgen netwerk, een netwerk opzetten of het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren openen.

Geavanceerd

Klik op 'Geavanceerd' om netwerkopties in te stellen, zoals TCP/IP-instellingen, DNS, WINS en instellingen voor een proxyserver.