Over Apple USB-lichtnetadapters

Aan de hand van dit overzicht kunt u bepalen welke Apple USB-lichtnetadapter u hebt. Apple USB-lichtnetadapters en -kabels worden bij veel producten meegeleverd en zijn ook apart verkrijgbaar bij Apple en erkende Apple resellers.

De veiligheid van de klant staat bij Apple altijd voorop. Daarom worden al onze producten (dus ook USB-lichtnetadapters) uitvoerig getest op veiligheid en betrouwbaarheid, en voldoen ze aan alle veiligheidsnormen die overheden over de hele wereld eraan stellen.

Als onderdeel van onze inspanningen om onze milieudoelstellingen te bereiken, wordt bij iPhone-modellen geen lichtnetadapter meer meegeleverd. iPhone blijft werken met bestaande lichtnetadapters en USB-A-naar-Lightning-kabels, zoals die bij eerdere modellen zijn meegeleverd. iPhone-modellen bevatten nu een nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel die snel opladen ondersteunt en compatibel is met USB-C-lichtnetadapters en computerpoorten die u mogelijk al hebt. U kunt een USB-A-naar-Lightning-kabel of de nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel gebruiken met uw iPhone.

U kunt elk van de onderstaande adapters gebruiken om uw iPhone, iPad, Apple Watch of iPod op te laden. U kunt ook een Mac USB-C-lichtnetadapter of adapters van derden gebruiken die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Meer informatie over het opladen van uw iPhone, iPad, Apple Watch of iPod vindt u in het hoofdstuk 'Veiligheid, gebruik en ondersteuning' van de iPhone Gebruikershandleiding, de iPad Gebruikershandleiding, Apple Watch Gebruikershandleiding of de iPod Gebruikershandleiding.

USB-lichtnetadapter van 5 W

De meeste iPhone-modellen ouder dan iPhone 11 werden geleverd met een lichtnetadapter van 5 W.

USB-lichtnetadapter van 10 W

Deze apparaten worden geleverd met een lichtnetadapter van 10 W:

• iPad Air 2
  • iPad Air
  • iPad mini 4
  • iPad mini 3
  • iPad mini 2
  • iPad 2

USB-lichtnetadapter van 12 W

Deze apparaten worden geleverd met een lichtnetadapter van 12 W:

• iPad Pro 12,9-inch (2e generatie)
  • iPad Pro 12,9-inch (1e generatie)
  • iPad Pro (10,5-inch)
  • iPad Pro (9,7-inch)*
  • iPad Air (3e generatie)*
  • iPad mini (5e generatie)*
  • iPad (7e generatie)*
  • iPad (6e generatie)*
  • iPad (5e generatie)*

* In sommige landen en regio's wordt dit model geleverd met de lichtnetadapter van 10 W.

USB-C-lichtnetadapter van 18 W

Deze apparaten worden geleverd met een lichtnetadapter van 18 W:

• iPad Pro 12,9-inch (4e generatie)
  • iPad Pro 12,9-inch (3e generatie)
  • iPad Pro 11-inch (2e generatie)
  • iPad Pro 11-inch

Met de Apple USB-C-lichtnetadapter van 18 W kunt u uw iPhone 8 of nieuwer snel opladen.

USB-C-lichtnetadapter van 20 W

Deze apparaten worden geleverd met een lichtnetadapter van 20 W:

• iPad mini (6e generatie)
  • iPad (9e generatie)
  • iPad Pro 12,9-inch (5e generatie)
  • iPad Pro 11-inch (3e generatie)
  • iPad (8e generatie)
  • iPad Air (4e generatie)

Meer informatie over certificeringen van USB-lichtnetadapters

Apple USB-lichtnetadapters die bij een iOS- of iPadOS-apparaat worden meegeleverd, zijn gecertificeerd voor de normen van de overheid in het land of de regio waar het apparaat verkrijgbaar is. Veel van deze landen en regio's, waaronder de Verenigde Staten, hanteren de norm IEC/UL 60950-1 'Apparatuur voor informatietechniek - Veiligheid'.

Apple USB-lichtnetadapters zijn ontworpen voor gebruik op stroombronnen van 100 tot 240 V wisselstroom bij 50 tot 60 Hz. De Apple USB-lichtnetadapter van 5 W en USB-C-lichtnetadapters van 18 W en 20 W van Type A (met parallelle, platte pinnen) en de USB-lichtnetadapters van 10 W en 12 W (met bevestigde Type A-lichtnetstekker) voldoen bovendien aan de normen IEC/UL 60950-1 en IEC/UL 62368-1 voor gebruik met stroombronnen die 115 V wisselstroom bij 400 Hz leveren.