Uw macOS Server upgraden en gegevens migreren

Lees hoe u macOS Server kunt upgraden en servergegevens kunt migreren.

U kunt upgraden naar de nieuwste versie van macOS Server via de Mac App Store. Als u een nieuwe server gebruikt, kunt u servergegevens en -instellingen met behulp van Migratie-assistent kopiëren van de vorige server.

Voordat u begint

Op een Mac met macOS Sierra of hoger kunt u upgraden en migreren maar de nieuwste versie van macOS Server. Als de Mac een oudere versie van macOS gebruikt, leest u hier hoe u de macOS Server kunt upgraden van een eerdere versie.

Voordat u begint met het upgraden of migreren van de macOS Server, volgt u deze stappen:

De server upgraden

1. Op een Mac met macOS Sierra of macOS High Sierra controleert u of er updates beschikbaar zijn voor macOS. Als er een update beschikbaar is voor macOS, klikt u op 'Update'.
  2. Controleer of er updates beschikbaar zijn voor macOS Server. Als er een update beschikbaar is, klikt u op 'Update'. Vervolgens opent u de Server-app om de configuratie te voltooien.
  3. Voer de upgrade uit naar de nieuwste versie van macOS Mojave.
  4. Werk bij naar de nieuwste versie van macOS Server.
  5. Open de Server-app en voltooi de configuratie.

De server migreren

U kunt de volgende bronnen gebruiken om de servergegevens naar een andere Mac te migreren:

• Een server die verbonden is doelschijfmodus
  • A lokale harde schijf of lokaal volume
  • Een Time Machine-reservekopie

U kunt geen netwerkverbinding van een Time Machine-reservekopie of een bestaande server gebruiken om een macOS Server te migreren.

Uw servergegevens migreren

1. Installeer de nieuwste versie van macOS op het doelsysteem.
  2. Laat het doelsysteem verbinding maken met de vorige server of het apparaat waarop de reservekopie is gemaakt.
  3. Open Migratie-assistent op het doelsysteem en volg de aanwijzingen op het scherm.
  4. Selecteer de vorige server of het apparaat waarop de reservekopie is gemaakt wanneer dit wordt gevraagd.
  5. Wanneer de migratie is voltooid, installeert u macOS Server.
  6. Open de macOS Server-app en voltooi de configuratie.

Een server met OS X El Capitan of lager bijwerken

Op een Mac met OS X El Capitan en lager moet u eerst de macOS Server-app en uw servergegevens verwijderen voordat u kunt bijwerken naar de nieuwste versie. Dit doet u als volgt:

1. Verplaats de Server-app en /Library/Server naar de prullenmand. Hiermee verwijdert u de servergegevens.
  2. Voer de upgrade uit naar de nieuwste versie van macOS en download de nieuwste versie van macOS Server.
  3. Start de Server-app en voltooi de configuratie.