Over macOS Server 5.7.1 en hoger

Met ingang van 21 april 2022 is Apple gestopt met de ontwikkeling van macOS Server. Bestaande klanten van macOS Server kunnen de app blijven downloaden en gebruiken met macOS Monterey.

De populairste serverfuncties (Cachingserver, Bestandsdeling-server en Time Machine-server) zijn gebundeld bij elke installatie van macOS High Sierra en hoger, zodat nog meer klanten zonder aanvullende kosten toegang hebben tot deze essentiële voorzieningen.

Om u te helpen bij het migreren van Profielbeheer naar andere MDM-oplossingen, leest u hier hoe u een MDM-oplossing kiest en de migratie naar MDM voorbereidt.

Beschikbare voorzieningen in macOS en macOS Server

Lees hier welke voorzieningen beschikbaar zijn in macOS Server en welke voorzieningen zijn gemigreerd van macOS Server naar macOS.

Voorzieningen die deel uitmaken van macOS Server 5.12 en hoger

De volgende voorzieningen maken deel uit van macOS Server 5.12 en hoger en worden volledig ondersteund:

• Profielbeheer
  • Open Directory

Voorzieningen die deel uitmaken van macOS Server 5.7.1 t/m 5.11.1

De volgende voorzieningen maken deel uit van macOS Server 5.7.1 t/m 5.11.1 en worden volledig ondersteund:

• Profielbeheer
  • Open Directory
  • Xsan

Voorzieningen die zijn gemigreerd van macOS Server naar macOS Big Sur en hoger

Commandoregelprogramma's voor Xsan-beheer maken deel uit van macOS Big Sur en hoger. Meer informatie

Voorzieningen die zijn gemigreerd van macOS Server naar macOS High Sierra en hoger

De volgende voorzieningen zijn nu beschikbaar in macOS High Sierra en hoger, en zijn beschikbaar via 'Systeemvoorkeuren' > 'Delen':

• Bestandsserver
  • Cachingserver
  • Time Machine-server

Status van voorzieningen

In deze tabel wordt de status van alle macOS Server-voorzieningen weergegeven, inclusief beschikbare alternatieven.

Service Status Alternatieven
Profielbeheer Beschikbaar in Server 5.12.2 Lees hoe u een MDM-oplossing kiest
Xsan Verwijderd in Server 5.12 Quantum, commandoregelprogramma's ingebouwd in macOS
FTP Verwijderd in Server 5.4 SFTP/SSH
Server Docs Verwijderd in Server 5.4

iCloud-documenten, Apache/WebDAV
DHCP UI-tools verwijderd in Server 5.7.1 bootpd (ingebouwd in macOS)
DNS Verwijderd in Server 5.7.1 BIND, Unbound, KnotDNS
VPN Verwijderd in Server 5.7.1 OpenVPN, SoftEther VPNWireGuard
Firewall UI-tools verwijderd in Server 5.7.1 pf firewall (ingebouwd in macOS)
E-mailserver Verwijderd in Server 5.7.1

dovecot/Postfix

Courier, KerioConnect

Agenda Verwijderd in Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Radicale, Kerio Connect
Wiki Verwijderd in Server 5.7.1 MediaWiki, PmWiki, XWiki, Confluence, WordPress WMX files
Websites UI-tools verwijderd in Server 5.7.1 Apache HTTP Server (built into macOS), Nginx, Lighttpd
Contacten Verwijderd in Server 5.7.1 CalendarServer, DavMail, Kerio Connect
NetBoot/NetInstall UI-tools verwijderd in Server 5.7.1 BOOTP, TFTP, HTTP, NFS (alle ingebouwd in macOS), NetSUS, BSDPy
Berichten Verwijderd in Server 5.7.1 ejabberd, Openfire, Prosody
Radius Verwijderd in Server 5.7.1 FreeRadius
AirPort-beheer Verwijderd in Server 5.7.1 AirPort-configuratieprogramma

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.