Het bedieningspaneel op een Apple Watch gebruiken

Met één veeg omhoog kunt u de batterij en instellingen controleren. U kunt dan verbinding maken met een luidspreker, uw Watch op stil zetten en meer.

Het bedieningspaneel openen

Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog. U kunt het bedieningspaneel openen vanuit elk scherm.

Het bedieningspaneel sluiten

Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. U kunt ook op de Digital Crown drukken.

Instellingen en batterij controleren

U kunt in één oogopslag zien welke instellingen in- of uitgeschakeld zijn en tikken om ze te wijzigen.

Knop met batterijpercentage toont 100%

Controleer het batterijniveau of schakel de spaarstand in.

symbool 'Mobiel netwerk'

Schakel het mobiele netwerk in of uit.1

oranje knop voor vliegtuigmodus

Schakel de vliegtuigmodus in of uit.

Knop 'Stille modus'

Schakel de stille modus in of uit.

Knop 'Maan' of 'Niet storen'

Schakel 'Niet storen' in of uit. Meer informatie over 'Niet storen'.

Knop 'Vergrendel'

Vergrendel uw Apple Watch.4

Knop 'Waterslot'

Gebruik Waterslot om te voorkomen dat de Watch reageert bij onbedoelde aanrakingen.2

iPhone-knop

Speel een geluid af als u uw iPhone niet kunt vinden. Of raak de knop aan en houd vast om het lampje van de iPhone te laten knipperen.

zaklampsymbool

Schakel de zaklamp in. Veeg omlaag om de zaklamp uit te schakelen.

Theatermaskers-symbool

Schakel Theatermodus in of uit. Deze instelling schakelt Stille modus in en het scherm blijft donker tot u op een knop tikt of drukt.3

Verbinding controleren

Bovenaan het bedieningspaneel kunt u zien of uw Apple Watch verbonden is met een wifinetwerk, een mobiel netwerk of met uw iPhone. Lees hier hoe uw Apple Watch verbinding maakt met andere netwerken en uw iPhone.

'Niet storen' gebruiken

Als 'Niet storen' is ingeschakeld, klinkt er geen geluid bij oproepen en licht het scherm niet op. Wekkers en meldingen van de hartslagsensor klinken nog wel. Als 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt het maansymbool bovenaan het scherm weergegeven. Wanneer u 'Niet storen' instelt, kunt u de volgende opties kiezen:

• Aan. 'Niet storen' blijft aan tot u het uitschakelt.
  • 1 uur. 'Niet storen' wordt na een uur automatisch uitgeschakeld.
  • Tot vanavond. 'Niet storen' wordt om 19:00 uur automatisch uitgeschakeld.
  • Totdat ik deze locatie verlaat. 'Niet storen' wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u de op het scherm getoonde locatie verlaat.
  • Tot het einde van deze activiteit. 'Niet storen' wordt automatisch uitgeschakeld na afloop van de op het scherm getoonde activiteit.

Het bedieningspaneel anders inrichten

1. Houd uw vinger op de onderkant van het Watch-scherm en veeg omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm.
  3. Tik op 'Wijzig'. De knoppen gaan nu bewegen.
  4. Houd uw vinger op een knop tot deze wit wordt en sleep de knop naar een andere plek.
  5. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed' of drukt u op de Digital Crown.

1. Beschikbaar op 'Cellular'-modellen van Apple Watch.
  2. Alleen beschikbaar op Apple Watch Series 2 of nieuwer. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch
  3. U kunt de Apple Watch Series 2 of nieuwer ook uit de sluimerstand halen door aan de Digital Crown te draaien.
  4. Als u een toegangscode hebt ingesteld en draagdetectie hebt uitgeschakeld, kunt u de Apple Watch handmatig vergrendelen met deze instelling in het bedieningspaneel. Als u geen toegangscode hebt ingesteld (of als u een toegangscode hebt ingesteld en draagdetectie hebt uitgeschakeld), wordt deze instelling niet weergegeven.