Het bedieningspaneel op een Apple Watch gebruiken

Veeg omhoog om uw batterij te controleren, verbinding te maken met een koptelefoon, uw Watch stil te houden enzovoort.

Het bedieningspaneel openen

Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog. U kunt het bedieningspaneel openen vanuit elk scherm.

Het bedieningspaneel sluiten

Veeg omlaag vanaf de bovenkant van de wijzerplaat of druk op de Digital Crown.

Instellingen en batterij controleren

U kunt in één oogopslag zien welke instellingen in- of uitgeschakeld zijn en tikken om ze te wijzigen.

100% batterij.

Het batterijniveau controleren of de spaarstand inschakelen.

Actieve mobiele verbinding.

Het mobiele netwerk in- of uitschakelen als een Cellular-model van de Apple Watch hebt.

Knop 'Vliegtuigmodus' ingeschakeld.

De vliegtuigmodus in- of uitschakelen.

'Stille modus' ingeschakeld

De stille modus in- of uitschakelen.

'Niet storen' ingeschakeld.

'Niet storen' of een focusoptie zoals 'Slaap' in- of uitschakelen.

Knop 'Vergrendel' van Apple Watch Series 1 of ouder.

Uw Apple Watch vergrendelen.1

Knop 'Waterslot' van Apple Watch Series 2 of nieuwer.

'Waterslot' gebruiken om onbedoeld tikken te voorkomen.2

Knop 'Zoek iPhone'.

Een geluid afspelen als u uw iPhone niet kunt vinden. Indrukken en vasthouden om de flits van de iPhone te laten knipperen.

Knop 'Zaklamp'

De zaklamp inschakelen. Omlaag vegen om de zaklamp uit te schakelen.

Knop 'Theatermodus' ingeschakeld.

De theatermodus in- of uitschakelen.3

Wifi ingeschakeld en verbonden.

De wifiverbinding verbreken op Cellular-modellen van Apple Watch.

Bluetooth ingeschakeld en verbonden.

Verbinding maken met een audioapparaat.

'Walkietalkie' ingeschakeld.

Beschikbaarheid voor Walkietalkie in- of uitschakelen.

Het volume van de koptelefoon controleren of aanpassen tijdens het luisteren naar audio vanaf uw Apple Watch of iPhone.

De optie 'Kondig meldingen aan' in- of uitschakelen als er een koptelefoon is verbonden met uw Apple Watch.

Verbinding controleren

Bovenaan het bedieningspaneel kunt u zien of uw Apple Watch verbonden is met een wifinetwerk, met een mobiel netwerk of met uw iPhone. Lees hier hoe uw Apple Watch verbinding maakt met andere netwerken en uw iPhone.

'Niet storen' of een focus gebruiken

Als 'Niet storen' is ingeschakeld, klinkt er geen geluid bij oproepen en licht het scherm niet op. Wekkers en meldingen van de hartslagsensor klinken nog wel. Als 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt het maansymbool bovenaan het scherm weergegeven. Wanneer u 'Niet storen' instelt, kunt u de volgende opties kiezen:

• Aan. 'Niet storen' blijft aan tot u het uitschakelt.
  • 1 uur aan. 'Niet storen' wordt na een uur automatisch uitgeschakeld.
  • Aan tot vanavond. 'Niet storen' wordt om 19:00 uur automatisch uitgeschakeld.
  • Aan totdat ik vertrek. 'Niet storen' wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u de op het scherm getoonde locatie verlaat.
  • Aan tot einde van activiteit. 'Niet storen' wordt automatisch uitgeschakeld na afloop van de op het scherm getoonde activiteit.

De knop 'Niet storen' geeft ook focusopties weer, zoals 'Autorijden', 'Slaap' en alle aangepaste focusopties die u hebt geconfigureerd.

Knoppen die worden herschikt in het bedieningspaneel.

Het bedieningspaneel anders inrichten

1. Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat en veeg vervolgens omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm.
  3. Tik op 'Wijzig'. De knoppen gaan nu bewegen.
  4. Houd uw vinger op een knop tot deze wit wordt en sleep de knop naar een andere plek.
  5. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed' of drukt u op de Digital Crown.

1. Als u een toegangscode hebt ingesteld en draagdetectie hebt uitgeschakeld, kunt u de Apple Watch handmatig vergrendelen met deze instelling in het bedieningspaneel. Als u geen toegangscode hebt ingesteld (of als u een toegangscode hebt ingesteld en draagdetectie hebt ingeschakeld), wordt deze instelling niet weergegeven.

2. Alleen beschikbaar op Apple Watch Series 2 of nieuwer. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Meer informatie over de waterbestendigheid van de Apple Watch.

3. Deze instelling schakelt de stille modus in. Het scherm blijft uitgeschakeld tot u op een knop tikt of drukt. U kunt het scherm van uw Watch ook geleidelijk uit de sluimerstand halen door aan de Digital Crown te draaien.

4. U kunt deze knop aan het bedieningspaneel toevoegen. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Wijzig'. Tik op de knop 'Voeg toe'  op de knop 'Schooltijd' en tik vervolgens op 'Gereed'.