Berichten lezen en beantwoorden met uw Apple Watch

Bij een nieuw bericht geeft Apple Watch een zacht tikje. Til simpelweg uw pols op om het te lezen en te beantwoorden.

Een bericht lezen

Om Berichten te openen, drukt u op de Digital Crown om al uw apps te zien en tikt u op symbool Berichten. U kunt ook Berichten openen vanuit het Dock.

Als u een melding over een bericht krijgt, beweegt u uw pols omhoog om het bericht te bekijken of veegt u omlaag op de wijzerplaat van de Watch.

Een bericht beantwoorden

Als u een bericht wilt beantwoorden, scrolt u naar het einde van het bericht en kiest u een optie. Met de nieuwste versies van watchOS en iOS kunt u een standaardantwoord verzenden, Scribble gebruiken, een antwoord opnemen en meer.

vooraf ingestelde antwoorden

Als u vooraf ingestelde antwoorden wilt gebruiken, scrolt u naar het einde van het bericht en tikt u op een antwoord. U kunt ook uw eigen antwoorden maken.

geanimeerde emoji met zonnebril

Als u een emoji of geanimeerde emoji wilt sturen, tikt u op emoji-symbool en draait u aan de Digital Crown voor meer opties. Tik om te sturen.

handgeschreven bericht

Als u een handgeschreven bericht of sticker wilt sturen, tikt u op emoji-symbool, veegt u naar rechts naar 'Recent' en tikt u om er een te selecteren. Als u andere berichten of stickers wilt gebruiken, gebruikt u Berichten op uw iPhone.

Gedicteerd bericht op Apple Watch

Als u een bericht wilt opnemen, tikt u op  microfoonsymbool, zegt u iets en tikt u op 'Stuur' of 'Gereed'. Als u het bericht als tekst wilt sturen in plaats van audio, wijzigt u de instellingen in de Apple Watch-app op uw iPhone.

Scribbled bericht

Tik op 'Scribble' om letters of woorden te schrijven op het beeldscherm en uw Apple Watch deze om te laten zetten in tekst. Meer informatie over Scribble

Scherm 'Stuur locatie'

Als u op een kaart wilt laten zien waar u bent, drukt u stevig op het scherm terwijl u het gesprek weergeeft en tikt u op 'Stuur locatie'.

Tekening van een hart

Als u met een Digital Touch wilt antwoorden, tikt u op knop 'Digital Touch'. Vervolgens kunt u een tekening, tik, uw hartslag en meer sturen.

Tapback-opties op Watch

Als u 'Tapback' wilt gebruiken, dubbeltikt u op een bericht en tikt u om een Tapback te kiezen, zoals een duim omhoog of een hartje.

Een nieuw bericht versturen

U kunt Siri vragen om een bericht voor u op te stellen. Zeg bijvoorbeeld "Hé, Siri, zeg tegen Johnny dat ik er over 20 minuten ben." Laat dan uw pols zakken om het bericht te versturen. U kunt ook deze stappen uitvoeren:

1. Druk op de Digital Crown om het beginscherm te openen en tik op Berichten-app.
  2. Druk stevig op het scherm en tik op 'Nieuw bericht'.
  3. Tik dan op 'Voeg contact toe'. U kunt tikken op een contact in de lijst die wordt weergegeven, tikken op symbool contact toevoegen om meer contacten weer te geven of tikken op microfoonsymbool om iemand te zoeken of om een telefoonnummer te dicteren.
  4. Stel uw bericht op.

Een nieuw standaardantwoord maken

Als u een antwoord wilt aanpassen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Ga naar 'Berichten' > 'Standaardantwoorden'.
  3. Tik op een standaardantwoord om het te veranderen.

Als u een standaardantwoord wilt verwijderen of de volgorde wilt wijzigen, tikt u op 'Wijzig'.

Scherm 'Standaardantwoorden'

Een gesprek verwijderen

Veeg naar links op het gesprek en tik op 'Verwijder'.

Scherm 'Berichten'

Hulp krijgen