Berichten lezen en beantwoorden met uw Apple Watch

Bij een nieuw bericht geeft Apple Watch een zacht tikje. Til simpelweg uw pols op om het te lezen en te beantwoorden.

Een bericht lezen

Als u Berichten wilt openen, drukt u op de Digital Crown om alle apps weer te geven en tikt u vervolgens op de Berichten-app. U kunt ook Berichten openen vanuit het Dock.

Als u een melding over een bericht krijgt, beweegt u uw pols omhoog om het bericht te bekijken of veegt u omlaag op de wijzerplaat van de Watch.

Een bericht beantwoorden

Als u een bericht wilt beantwoorden, scrolt u naar het einde van het bericht en kiest u een optie. Met de nieuwste versies van watchOS en iOS kunt u een standaardantwoord verzenden, Scribble gebruiken, een antwoord opnemen en meer.

Standaardantwoorden zoals 'Hallo', 'Hoe gaat het' en 'Ik ben onderweg'

Als u vooraf ingestelde antwoorden wilt gebruiken, scrolt u naar het einde van het bericht en tikt u op een antwoord. U kunt ook uw eigen antwoorden maken.

Veelgebruikte emoji zoals 'Hartje' en 'OK'

Als u een emoji wilt versturen, tikt u op de emoji-knop en vervolgens draait u aan de Digital Crown om meer opties weer te geven. Tik om te sturen.

Handgeschreven notities, bijvoorbeeld 'Dankjewel'.

Als u een handgeschreven bericht of sticker wilt sturen, tikt u op emoji-symbool, scrolt u omlaag en tikt u vervolgens op 'Stickers'. Als u andere berichten of stickers wilt gebruiken, gebruikt u Berichten op uw iPhone.

Bericht

Als u een bericht wilt opnemen, tikt u op  microfoonsymbool, zegt u iets en tikt u op 'Stuur' of 'Gereed'. Als u het bericht als tekst wilt sturen in plaats van audio, wijzigt u de instellingen in de Apple Watch-app op uw iPhone.

handgeschreven letter 'o'

Tik op het Scribble-symbool om letters of woorden te schrijven op het beeldscherm en uw Apple Watch deze om te laten zetten in tekst. Meer informatie over Scribble

Opties voor 'Beantwoord', 'Stuur locatie', 'Zie details' of 'Kies een taal' .

Als u op een kaart wilt laten zien waar u bent, drukt u stevig op het scherm terwijl u het gesprek weergeeft en tikt u op 'Stuur locatie'.

Tekening van hart

Als u met een Digital Touch wilt antwoorden, tikt u op de Digital Touch-knop. Vervolgens kunt u een tekening, tik, uw hartslag en meer sturen.

Hart-Tapback

Als u 'Tapback' wilt gebruiken, dubbeltikt u op een bericht en tikt u om een Tapback te kiezen, zoals een duim omhoog of een hartje.

Een nieuw bericht versturen

U kunt Siri vragen om een bericht voor u op te stellen. Zeg bijvoorbeeld "Hé, Siri, zeg tegen Johnny dat ik er over 20 minuten ben." Laat dan uw pols zakken om het bericht te versturen. U kunt ook deze stappen uitvoeren:

1. Druk op de Digital Crown om het beginscherm te openen en tik vervolgens op de Berichten-app.
  2. Druk stevig op het scherm en tik op 'Nieuw bericht'.
  3. Tik dan op 'Voeg contact toe'. U kunt tikken op een contact in de weergegeven lijst, tikken op de Contacten-knop om meer contacten te zien, tikken op de Microfoon-knop om iemand op te zoeken of een telefoonnummer te dicteren, of tikken op de Toetsen-knop om een telefoonnummer in te voeren.
  4. Stel uw bericht op.

Een nieuw standaardantwoord maken

Als u een antwoord wilt aanpassen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Ga naar 'Berichten' > 'Standaardantwoorden'.
  3. Tik op een standaardantwoord om het te veranderen.

Als u een standaardantwoord wilt verwijderen of de volgorde wilt wijzigen, tikt u op 'Wijzig'.

Standaardantwoorden zoals 'Hallo', 'Hoe gaat het' en 'Ik ben onderweg'

Een gesprek verwijderen

1. Veeg naar links over het gesprek.
  2. Tik op het Prullenmand-symbool.
    Bericht van Jane Appleseed
  3. Tik nogmaals op 'Prullenmand'.

Hulp krijgen