Over AppleCare-servicecertificeringen

Lees hier over AppleCare-servicecertificeringen, inclusief de 2019-programma's voor certificering voor Apple Certified iOS Technicians en Apple Certified Mac Technicians.

Overzicht van de Support-informatie

Als u AppleCare-training Technici hebt gekocht of overweegt dit te doen, lees dan de Support-informatie over AppleCare-training Technici (ATT).

Als u cursussen volgt via een GSX-account (Global Service Exchange), vindt u de volledige informatie over AppleCare-servicecertificeringsprogramma's voor erkende serviceproviders door in te loggen bij GSX en te zoeken op 'AppleCare Service Certifications'.

Meer informatie over ATLAS en service-examens vindt u in deze artikelen:

Algemene vragen

Kan iedereen de examens voor servicecertificering afleggen?
Ja. Iedereen kan de examens afleggen om Apple Certified Mac Technician (ACMT) 2019 of Apple Certified iOS Technician (ACiT) 2019 te worden. Om voor deze examens te slagen, moet u toegang hebben tot de training in ATLAS.

Het met succes afleggen van de examens houdt niet in dat Apple u toestemming verleent tot het uitvoeren van reparaties of het direct zakendoen met of namens Apple. Apple certificeert (bevestigt de vaardigheden van) technici door middel van certificeringsexamens. Apple machtigt (gaat een zakelijke relatie aan met) serviceproviders. Deze twee dingen zijn niet hetzelfde.

Hoe schrijf ik me in voor de examens?
Ga naar https://certifications.apple.com en registreer u met uw Tech ID bij een Apple Authorized Training Center, of online bij Pearson VUE. Wanneer u een Apple certificeringsexamen hebt afgelegd, kunt u al uw Apple certificeringen volgen en beheren op de certificeringswebsite.

Hoe bereid ik me voor op de examens voor servicecertificering?
Apple biedt zelfstudiecursussen aan in ATLAS. Door een docent gegeven training is ook beschikbaar via LearnQuest, een Apple Authorized Global Training Provider. Erkende Apple serviceproviders (AASP's) en Self-Servicing Accounts (SSA's) kunnen het zelfstudietrainingsprogramma voor service gratis online verkrijgen. ACMT-certificering is toegankelijk voor het publiek na aanschaf van AppleCare-training Technici.

Het Apple Service Fundamentals-examen (SVC-19A) bevat onderdelen over ESD-voorzorgsmaatregelen en veiligheid voor technici. U moet voor deze onderdelen slagen om voor het hele examen te slagen.

Als ik niet slaag voor het examen, hoe snel kan ik het dan opnieuw afleggen?
24 uur na voltooiing van de laatste poging kunt u een examen opnieuw afleggen.

Mijn bedrijf of school heeft veel geïnstalleerde producten van Apple. Kan ik me aanmelden voor een Self-Servicing-programma?
Met het Self-Servicing-programma van Apple kunnen deelnemers hun producten op hun eigen locatie onderhouden en repareren. Lees online over het Self-Servicing Account-programma van Apple of neem contact op met een verkoopvertegenwoordiger van Apple.

Hoe betaal ik voor de examens?
Wanneer u zich inschrijft voor de certificeringsexamens, kunt u betalen met Visa, MasterCard of American Express.

Ik heb andere vragen. Waar vind ik er een antwoord op?
U kunt uw vragen sturen naar svc.trng@apple.com.

Vragen over Apple Certified iOS Technician (ACiT) 2019

Wat is ACiT 2019?
Dit is een programma om door Apple te worden gecertificeerd als iOS-technicus.

Wat zijn de verschillen tussen ACiT 2019 en de eerdere ACiT 2018-certificering?
ACiT 2019 geeft een technicus de bevoegdheid om iOS-producten te repareren die vóór 15 maart 2019 zijn geproduceerd. Dit omvat:

• iPhone XR
  • iPhone XS
  • iPad Pro 12,9-inch (3e generatie)
  • iPad Pro 11-inch

Welke examens zijn vereist voor ACiT 2019?
Voor een ACiT 2019-certificering moet u het Apple Service Fundamentals-examen (SVC-19A of SVC-18A) en het ACiT 2019-certificeringsexamen voor iOS-onderhoud (iOS-19A) met goed gevolg hebben afgelegd. Beide examens zijn beschikbaar via Pearson VUE. U kunt de examens online vanaf uw eigen computer afleggen.

Maakt het uit in welke volgorde ik de examens afleg?
Ja. U kunt zich pas registreren voor het ACiT 2019-certificeringsexamen voor iOS-onderhoud (iOS-19A) nadat u bent geslaagd voor het Apple Service Fundamentals-examen (SVC-19A of SVC-18A).

Wat kosten de verschillende examens?
Actuele prijsinformatie is beschikbaar via Pearson VUE.

Waar kan ik de training voor deze examens vinden?
Apple biedt zelfstudiecursussen in het ATLAS-systeem voor leermanagement. Door een docent gegeven training is ook beschikbaar via LearnQuest, een Apple Authorized Global Training Provider. Cursussen zijn te volgen bij erkende Apple servicefaciliteiten of na aankoop van AppleCare-training Technici. Door Apple gemaakt cursusmateriaal is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Ik heb al een ACiT 2018-certificering. Moet ik de nieuwe ACiT 2019-examens afleggen?
Nee. Als u bent gecertificeerd voor de iOS-producten die u moet repareren, zijn er geen nieuwe examens vereist.

Ik heb het SVC-18A-examen afgelegd. Hoe lang blijft het iOS-18A-examen beschikbaar? Moet ik twee nieuwe examens afleggen voor ACiT-certificering?
Als u het SVC-18A-examen voor ACiT 2018 hebt afgelegd, blijft het ACiT 2018-examen tot 14 mei 2019 beschikbaar. Tot die tijd hebt u op grond van voltooiing van de examens SVC-18A en iOS-18A nog steeds ACiT 2018-certificering, maar daar vallen niet zo veel producten meer onder. Voor een ACiT 2019-certificering moet u het bijgewerkte cursusmateriaal doornemen en het iOS-19A-examen met goed gevolg afleggen.

Wat moet ik doen om service te mogen uitvoeren aan nieuwe iOS-producten die zijn geïntroduceerd nadat ik ben gecertificeerd?
Erkende servicelocaties hebben toegang tot apparaatspecifieke cursussen voor productkwalificatie wanneer er nieuwe producten worden uitgebracht. Technici voltooien deze cursussen naast de certificeringsexamens om onderhoud te mogen uitvoeren op deze nieuwe producten.

Ik heb de certificering voor Apple Certified Mac Technician (ACMT) 2019 voltooid. Moet ik twee nieuwe examens afleggen voor ACiT-certificering?
Nee. Als u de ACMT 2019-certificering hebt, bent u geslaagd voor het Apple Service Fundamentals-examen. U hoeft alleen te slagen voor het ACiT 2019-certificeringsexamen voor iOS-onderhoud (iOS-19A) om ACiT 2019-gecertificeerd te zijn.

Kan ik een gedrukt certificaat aanvragen wanneer ik aan alle vereisten voor ACiT 2019 heb voldaan?
Ja. Nadat u bent geslaagd voor de vereiste examens, stuurt u een e-mail naar certifications@apple.com en vraagt u om een certificaat. U ontvangt een e-mail met een koppeling naar het aanvraagformulier.

Ik heb andere vragen. Waar vind ik er een antwoord op?
U kunt uw vragen sturen naar svc.trng@apple.com.

Vragen over Apple Certified Mac Technician (ACMT) 2019

Wat is ACMT 2019?
AppleCare Mac Technician (ACMT) 2019 is een nieuwe versie van de certificering als Apple Certified Mac Technician.

Wat zijn de verschillen tussen ACMT 2019 en eerdere ACMT-certificeringen?
ACMT 2019 geeft een technicus de bevoegdheid om alle Mac-producten te repareren die vielen onder eerdere ACMT-certificeringen, plus alle overige Mac-producten die vóór 15 maart 2019 zijn geproduceerd. Hieronder vallen ook MacBook- en MacBook Pro-producten waarvoor een afzonderlijk examen of afzonderlijke cursus voor kwalificatie in ATLAS vereist was:

• Mac mini (2018)
  • MacBook Pro (15-inch, 2018)
  • MacBook Pro (13-inch, 2018, vier Thunderbolt 3-poorten)

Met ACMT 2019 kan een technicus die bij een erkende Apple servicefaciliteit werkt, service aan al deze producten uitvoeren.

Welke examens zijn vereist voor ACMT 2019?
Om een ACMT 2019-certificering te krijgen, moet u het Apple Service Fundamentals-examen (SVC-19A of SVC-18A) en het ACMT 2019-certificeringsexamen voor Mac-onderhoud (MAC-19A) met goed gevolg hebben afgelegd. Beide examens zijn beschikbaar via Pearson VUE. U kunt de examens online vanaf uw eigen computer afleggen.

Maakt het uit in welke volgorde ik de examens afleg?
Ja. U kunt zich pas registreren voor het ACMT 2019-certificeringsexamen voor Mac-onderhoud (MAC-19A) nadat u het Apple Service Fundamentals-examen (SVC-19A of SVC-18A) met goed gevolg hebt afgelegd.

Wat kosten de verschillende examens?
Actuele prijsinformatie is beschikbaar via Pearson VUE.

Waar kan ik de training voor deze examens vinden?
Zelfstudiecursussen ter voorbereiding op deze examens is beschikbaar in ATLAS. Door een docent gegeven cursussen zijn ook beschikbaar via LearnQuest, een Apple Authorized Global Training Provider. Cursussen zijn te volgen bij erkende Apple servicefaciliteiten of na aankoop van AppleCare-training Technici. Door Apple gemaakt cursusmateriaal is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Ik heb al een ACMT 2018-certificering. Moet ik de nieuwe ACMT 2019-examens afleggen?
Nee. Als u bent gecertificeerd voor de Mac-producten die u moet repareren, zijn er geen nieuwe examens vereist.

Ik heb de certificering voor Apple Certified iOS Technician (ACiT 2019) voltooid. Moet ik nu twee nieuwe examens voor ACMT-certificering afleggen?
Nee. Als u de ACiT 2019-certificering hebt, bent u al geslaagd voor het Apple Service Fundamentals-examen. U hoeft alleen het ACMT 2019-certificeringsexamen voor Mac-onderhoud (MAC-19A) met goed gevolg af te leggen om ACMT 2019-gecertificeerd te zijn.

Ik heb een van de eerdere ACMT 2018-examens met goed gevolg afgelegd. Moet ik nu twee nieuwe examens voor ACMT-certificering afleggen?
Als u geslaagd bent voor het SVC-18A-examen voor ACMT 2018, blijft het resterende ACMT-examen (MAC-18A) tot 14 mei 2019 beschikbaar. Tot die tijd hebt u op grond van voltooiing van de examens SVC-18A en MAC-18A nog steeds ACMT 2018-certificering, maar daar vallen niet zo veel producten meer onder. Voor een ACMT 2019-certificering moet u het bijgewerkte cursusmateriaal doornemen en het MAC-19A-examen met goed gevolg afleggen.

Wat moet ik doen om service uit te voeren aan nieuwe Mac-producten die zijn geïntroduceerd nadat ik ben gecertificeerd?
Erkende servicelocaties hebben toegang tot apparaatspecifieke ATLAS-cursussen voor productkwalificatie wanneer er nieuwe producten worden uitgebracht. Technici voltooien deze cursussen naast de service-examens om onderhoud te mogen uitvoeren op de nieuwe producten.

Kan ik een gedrukt certificaat aanvragen wanneer ik aan alle vereisten voor ACMT 2019 heb voldaan?
Ja. Nadat u bent geslaagd voor de vereiste examens, stuurt u een e-mail naar certifications@apple.com en vraagt u om een certificaat. U ontvangt een e-mail met een koppeling naar het aanvraagformulier.

Ik heb andere vragen. Waar vind ik er een antwoord op?
U kunt uw vragen sturen naar svc.trng@apple.com.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.