Als je het wachtwoord van je Apple ID bent vergeten

Lees hier hoe je het wachtwoord van je Apple ID opnieuw instelt om weer toegang te krijgen tot je account.

De snelste en eenvoudigste methode om je wachtwoord opnieuw in te stellen, is vanaf je iPhone of een ander vertrouwd Apple apparaat waarop je al bent ingelogd met je Apple ID, zodat wij weten dat het je eigen apparaat is.

Er moet een toegangscode (of een wachtwoord op een Mac) zijn geconfigureerd op je apparaat.

Het wachtwoord van je Apple ID opnieuw instellen op je iPhone of een ander vertrouwd Apple apparaat

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[je naam]' > 'Login en beveiliging' > 'Wijzig wachtwoord'.
    In de instellingen voor login en beveiliging op de iPhone zie je de optie om het wachtwoord van je Apple ID te wijzigen.
  3. Volg de instructies op het scherm om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Deze stappen kun je ook volgen op een vertrouwde iPad of Apple Watch.

Om je wachtwoord opnieuw in te stellen op een vertrouwde Mac, kies je het Apple-menu  > Systeeminstellingen' > [je naam]'. Klik vervolgens op 'Login en beveiliging', 'Wijzig wachtwoord' en volg de instructies op het scherm.

Als je een nieuw Apple apparaat hebt

Als je een nieuw Apple apparaat hebt of een Apple apparaat gebruikt waarop je niet bent ingelogd met je Apple ID, kun je 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?' selecteren waar deze optie wordt weergegeven.

Tijdens de configuratie van het apparaat kun je de melding 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?' vinden op het Apple ID-inlogscherm.

Na de configuratie kun je de optie 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?' vinden in 'Instellingen':

• iPhone of iPad: ga naar de app Instellingen en tik op 'Log in op je iPhone'. Tik vervolgens op 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?' en volg de instructies op het scherm.
  • Mac: Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'. Klik op 'Log in met je Apple ID', klik vervolgens op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de instructies op het scherm.

Het wachtwoord van je Apple ID opnieuw instellen met de Apple Support-app op een geleend apparaat

Als je geen Apple apparaat hebt, maar wel toegang hebt tot je vertrouwde telefoonnummer, kun je een Apple apparaat lenen van een vriend of familielid, of er een gebruiken in een Apple Store.

1. Open de Apple Support-app op het geleende Apple apparaat. Indien nodig kun je de Apple Support-app downloaden via de App Store.
  2. Scrol omlaag naar 'Supporttools' en tik vervolgens op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.
  3. Tik op 'Een andere Apple ID'.
  4. Voer je Apple ID in. Als je je Apple ID niet meer weet, kun je mogelijk je e-mailadres of telefoonnummer gebruiken.
  5. Tik op Volgende en volg de instructies op het scherm om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

De informatie die je invoert, wordt niet bewaard op het apparaat.

Het wachtwoord van je Apple ID opnieuw instellen op internet

Stel je wachtwoord opnieuw in op iforgot.apple.com

Waar mogelijk word je tijdens het proces op internet doorverwezen naar een vertrouwd apparaat.

Als je geen vertrouwd apparaat hebt, kun je je wachtwoord nog steeds opnieuw instellen op internet. Dit proces kan iets langer duren. Als je binnenkort toegang hebt tot een van je vertrouwde apparaten, kun je je wachtwoord sneller en eenvoudiger opnieuw instellen via het vertrouwde apparaat.