Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten

Als u problemen hebt wanneer u probeert in te loggen met uw Apple ID-wachtwoord, volgt u deze stappen om het opnieuw in te stellen en weer toegang te krijgen tot uw account.

Het wachtwoord opnieuw instellen

Volg de stappen hieronder om uw wachtwoord opnieuw in te stellen vanaf elke vertrouwde iPhone, iPad, iPod touch of Mac. U kunt ook een iPhone, iPad of iPod touch van een vriend of familielid gebruiken. Als dat niet werkt, bent u mogelijk niet ingelogd bij iCloud op een in aanmerking komend apparaat of hebt u twee-factor-authenticatie mogelijk niet ingeschakeld voor uw Apple ID. Volg in plaats daarvan deze stappen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]' > 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Wijzig wachtwoord'.
  3. Als u bij iCloud bent ingelogd en u een toegangscode hebt ingeschakeld, wordt u gevraagd de toegangscode voor uw apparaat in te voeren.
  4. Volg de stappen op het scherm om uw wachtwoord bij te werken.

iPhone-scherm 'Wachtwoord en beveiliging' waarop 'Twee-factor-authenticatie' is ingeschakeld

Op een Mac

Met macOS Catalina:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Als u wordt gevraagd om het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volgt u de instructies op het scherm. U kunt de laatste onderstaande stappen overslaan.
  4. Klik op 'Wijzig wachtwoord'. Voordat u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw kunt instellen, moet u het wachtwoord invoeren dat u hebt gebruikt om de Mac te ontgrendelen.

Met macOS Mojave, High Sierra of Sierra:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Kies 'Accountgegevens'.
  3. Als u wordt gevraagd om het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volgt u de instructies op het scherm. U kunt de laatste onderstaande stappen overslaan.
  4. Klik op 'Beveiliging' > 'Stel wachtwoord opnieuw in' of 'Wijzig wachtwoord'. Voordat u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw kunt instellen, moet u het wachtwoord invoeren dat u hebt gebruikt om de Mac te ontgrendelen.

Een vertrouwd telefoonnummer, vertrouwd e-mailadres of herstelcode gebruiken

Mogelijk kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen met behulp van een vertrouwd telefoonnummer of vertrouwd e-mailadres. Als u beschikt over een herstelcode, kunt u de herstelcode gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als u geen toegang hebt tot uw apparaten

U kunt het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw instellen op een iPhone, iPad of iPod touch van een vriend of familielid met behulp van de Apple Support-app of de Zoek mijn iPhone-app.

De Apple Support-app gebruiken

Om uw wachtwoord opnieuw in te stellen op een iPhone, iPad of iPod touch van een vriend of familielid via de Apple Support-app, moet de eigenaar van het apparaat de Apple Support-app downloaden.

Om de Apple Support-app te downloaden, moet de eigenaar van het apparaat de App Store op diens iPhone, iPad of iPod touch met iOS 12 of hoger openen, zoeken naar 'Apple Support' en de app downloaden. De eigenaar kan ook dit artikel openen op een iPhone, iPad of iPod touch en de Apple Support-app in de App Store downloaden.

Vraag de eigenaar vervolgens om het apparaat aan u te geven. De informatie die u op het apparaat invoert, wordt niet bewaard. Open de Apple Support-app en volg deze stappen:

1. Tik op 'Producten' bovenaan het scherm.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Apple ID'.
  3. Tik op 'Wachtwoord voor Apple ID vergeten' en tik dan op 'Aan de slag'.
  4. Tik op 'Een andere Apple ID'.
  5. Voer de Apple ID in waarvan u het wachtwoord opnieuw moet instellen.
  6. Tik op 'Volgende' en volg de stappen op het scherm totdat u een bevestiging ontvangt dat uw Apple ID-wachtwoord is gewijzigd.

De app Zoek mijn iPhone gebruiken

Als u een iPhone, iPad of iPod touch leent van een vriend of familielid en deze persoon de Apple Support-app niet kan downloaden, kunt u de Zoek mijn iPhone-app gebruiken. U hebt iOS 9 tot en met 12 nodig om Zoek mijn iPhone te gebruiken.

1. Open de app Zoek mijn iPhone.
  2. Wanneer het inlogscherm wordt weergegeven, zorgt u dat het veld 'Apple ID' leeg is. Als daar de gebruikersnaam van iemand anders staat, wist u die.
  3. Tik op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Ziet u het scherm 'Log in' niet? Tik op 'Log uit'. Zorg dat u het veld 'Apple ID' leegmaakt nadat u hebt uitgelogd. Tik nu op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Als u de vorige stappen hebt geprobeerd of als u in een land of regio woont waar de Support-app niet beschikbaar is, kunt u uw wachtwoord alsnog opnieuw instellen en weer toegang krijgen tot uw account met behulp van accountherstel. In sommige gevallen hebt u mogelijk de optie om de accountherstelprocedure te bespoedigen of uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw in te stellen door een zescijferige code te verifiëren die naar uw primaire e-mailadres is verstuurd. Meer informatie over accountherstel.

Als u het wachtwoord niet kunt wijzigen of opnieuw kunt instellen

Als u de vorige stappen hebt geprobeerd en er niet in bent geslaagd om uw wachtwoord te wijzigen of opnieuw in te stellen, bent u mogelijk niet ingelogd bij iCloud op een in aanmerking komend apparaat of hebt u twee-factor-authenticatie mogelijk niet ingeschakeld voor uw Apple ID. In dat geval kunt u deze stappen proberen.

Accounts met of zonder beveiligingsvragen

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Voer uw Apple ID in. Bent u uw Apple ID vergeten?
  3. Selecteer de optie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen en kies 'Ga door'.
  4. Kies hoe u uw wachtwoord opnieuw wilt instellen:

Apple ID-scherm met het bericht 'E-mail om wachtwoord opnieuw in te stellen verstuurd'

Nadat u uw wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, wordt u gevraagd opnieuw in te loggen met uw nieuwe wachtwoord. Mogelijk moet u ook uw wachtwoord bijwerken in Instellingen op uw apparaten.

Accounts met twee-staps-verificatie

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Voer uw Apple ID in, selecteer de optie om het wachtwoord opnieuw in te stellen en kies 'Ga door'. Bent u uw Apple ID vergeten?
  3. Voer uw herstelcode in voor twee-staps-verificatie.*Apple ID-scherm met het bericht 'Voer herstelcode in'
  4. Kies een vertrouwd apparaat.* We sturen een verificatiecode naar het apparaat.
  5. Voer de verificatiecode in.
  6. Maak een nieuw wachtwoord aan en selecteer 'Stel wachtwoord opnieuw in'.

Nadat u uw wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, wordt u gevraagd opnieuw in te loggen met uw nieuwe wachtwoord. Mogelijk moet u ook uw wachtwoord bijwerken in Instellingen op uw apparaten.

* Als u de herstelcode definitief bent kwijtgeraakt of geen toegang meer hebt tot het vertrouwde apparaat, kunt u uw wachtwoord niet wijzigen.

Meer hulp