Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten

Als u problemen hebt wanneer u probeert in te loggen met uw Apple ID-wachtwoord, volgt u deze stappen om het opnieuw in te stellen en weer toegang te krijgen tot uw account.

Voorzieningen waarbij u met uw Apple ID inlogt

Uw Apple ID is de account die u voor alle activiteiten bij Apple gebruikt, zoals winkelen in de iTunes Store, inloggen bij iCloud, een app kopen en meer. Om het wachtwoord opnieuw te kunnen instellen, moet u het e-mailadres van uw Apple ID weten. Bent u het e-mailadres van uw Apple ID vergeten?

Het wachtwoord opnieuw instellen

De instructies hangen af van het type beveiliging dat u gebruikt voor uw Apple ID. Als u bijvoorbeeld wordt gevraagd om uw telefoonnummer te bevestigen, volgt u de stappen voor twee-factor-authenticatie. Kies het type dat u gebruikt:

Twee-factor-authenticatie

Als u twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld voor uw Apple ID, kunt u uw wachtwoord opnieuw instellen vanaf elke vertrouwde iPhone, iPad, iPod touch of Mac met een wachtwoord of ingeschakelde toegangscode. Hebt u geen toegang meer tot uw apparaten?

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Zorg ervoor dat iOS 10 of hoger op uw apparaat staat.
  2. Ga naar 'Instellingen'.
  3. Tik op [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Wijzig wachtwoord' en volg de stappen in het scherm om uw wachtwoord bij te werken. In iOS 10.2 of eerder tikt u op 'iCloud' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging' > 'Wijzig wachtwoord' en volgt u de aanwijzingen op het scherm.
    iPhone-scherm 'Wachtwoord en beveiliging' waarin 'Twee-factor-authenticatie' is ingeschakeld

Hulp nodig bij de vorige stap? U bent mogelijk niet ingelogd bij iCloud. Open 'Instellingen' en tik op 'Log in op je [apparaat]' > 'Heb je nog geen Apple ID of ben je deze vergeten?' en volg de aanwijzingen op het scherm. In iOS 10.2 of lager tikt u op 'iCloud' > 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

Op een Mac

1. Ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Kies 'Accountgegevens'.
  3. Als u wordt gevraagd om het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren, klikt u op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volgt u de instructies op het scherm. U kunt de laatste onderstaande stappen overslaan.
  4. Klik op 'Beveiliging' > 'Stel wachtwoord opnieuw in'. Voordat u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw kunt instellen, moet u het wachtwoord invoeren dat u gebruikt om de Mac te ontgrendelen.

Hebt u hulp nodig bij deze stappen? U bent mogelijk niet ingelogd bij iCloud. Ga naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'. Klik op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Een herstelcode gebruiken

Als u uw Apple ID hebt bijgewerkt van twee-staps-verificatie naar twee-factor-authenticatie in iOS 11 of later of in macOS High Sierra of later, en u een herstelcode hebt, kunt u deze herstelcode gebruiken om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Als u geen toegang hebt tot uw apparaten

Leen de iPhone, iPad of iPod touch van een vriend of familielid en volg deze aanwijzingen:

1. Open de app Zoek mijn iPhone.
  2. Wanneer het inlogscherm wordt weergegeven, zorgt u dat het veld 'Apple ID' leeg is. Als daar de gebruikersnaam van iemand anders staat, wist u die.
  3. Tik op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Ziet u het scherm 'Log in' niet? Tik op 'Log uit'. Zorg dat u het veld 'Apple ID' leegmaakt nadat u hebt uitgelogd. Tik nu op 'Apple ID of wachtwoord vergeten?' en volg de aanwijzingen op het scherm.

Hebt u de vorige stappen geprobeerd, maar hebt u nog steeds hulp nodig? U kunt uw wachtwoord alsnog opnieuw instellen en weer toegang krijgen tot uw account met accountherstel

E-mail, wachtwoord en beveiligingsvragen

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'.
  2. Voer uw Apple ID in. Als u uw Apple ID bent vergeten
  3. Selecteer de optie om uw wachtwoord opnieuw in te stellen en kies 'Ga door'.
  4. Kies hoe u uw wachtwoord opnieuw wilt instellen:

Apple ID-scherm met het bericht 'E-mail om wachtwoord opnieuw in te stellen verstuurd'

Nadat u uw wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, wordt u gevraagd opnieuw in te loggen met uw nieuwe wachtwoord. Mogelijk moet u ook uw wachtwoord bijwerken in 'Instellingen' op uw apparaten.

Twee-staps-verificatie

1. Ga naar uw Apple ID-accountpagina en klik op 'Je Apple ID of wachtwoord vergeten?'. Als u wordt gevraagd om uw telefoonnummer te bevestigen, volgt u de stappen voor twee-factor-authenticatie.
  2. Voer uw Apple ID in, selecteer de optie om het wachtwoord opnieuw in te stellen en kies 'Ga door'. Als u uw Apple ID bent vergeten
  3. Voer uw herstelcode in voor twee-staps-verificatie.*Apple ID-scherm met het bericht 'Voer herstelcode in'
  4. Kies een vertrouwd apparaat.* We sturen een verificatiecode naar het apparaat.
  5. Voer de verificatiecode in.
  6. Maak een nieuw wachtwoord aan en selecteer 'Stel wachtwoord opnieuw in'.

Nadat u uw wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, wordt u gevraagd opnieuw in te loggen met uw nieuwe wachtwoord. Mogelijk moet u ook uw wachtwoord bijwerken in 'Instellingen' op uw apparaten.

* Als u de herstelcode definitief bent kwijtgeraakt of geen toegang meer hebt tot het vertrouwde apparaat, kunt u uw wachtwoord niet wijzigen.

Meer hulp