De nachtklokmodus op een Apple Watch gebruiken

Wanneer een Apple Watch wordt opgeladen, kunt u het apparaat als wekker en klok op uw nachtkastje gebruiken.

De nachtklokmodus inschakelen*

Wanneer u de nachtklokmodus* gebruikt, geeft de Apple Watch de datum, tijd en huidige batterijlading weer. Als u een wekker instelt, verschijnt deze ook op de wijzerplaat. Zo schakelt u de nachtklokmodus in:

1. Sluit de Apple Watch aan op de oplader. Terwijl de Apple Watch wordt opgeladen, blijft deze in de nachtklokmodus.
  2. Als u het scherm wilt zien, tikt u erop en drukt u op de Digital Crown of de zijknop, of geeft u de Apple Watch een zacht duwtje. U kunt zelfs uw nachtkastje een zacht duwtje geven of erop tikken. Probeer het maar.

Als u de Apple Watch wilt gebruiken terwijl deze zich in de nachtklokmodus bevindt, houd deze dan met het scherm omhoog of plaats de Watch op een vlakke ondergrond en druk vervolgens op de Digital Crown of de zijknop.

Een wekker instellen

U kunt Siri vragen om een wekker voor u in te stellen. Zeg bijvoorbeeld "Stel een wekker in voor 7:00 morgenochtend" of "Maak me wakker om 19:00".

Of stel een wekker in op uw iPhone en zet dit door naar uw Apple Watch:

1. Stel de wekker in op uw iPhone.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  3. Tik op 'Mijn Watch', tik op 'Klok' en schakel 'Pushmeldingen van iPhone' in.

De wekker van een Apple Watch staat los van de wekkers die u op een iPhone kunt instellen. Zorg er bij het instellen van een wekker voor dat uw Apple Watch en uw iPhone niet in stille modus staan. Gebruik uw Apple Watch om een wekker in te stellen of aan te passen voor nachtklokmodus:

1. Open de app Wekker op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Nieuwe wekker'. Of tik op een bestaande wekker en tik vervolgens op 'Wijzig tijd'.
  3. Tik op 'AM' of 'PM' en vervolgens op de uren of minuten. Draai aan de Digital Crown om de tijd aan te passen.
  4. Tik op 'Stel in'.

Wanneer de wekker afgaat, maakt de Apple Watch een geluid en kleurt de tekst oranje. Druk op de zijknop om de wekker uit te zetten. Druk op de Digital Crown om de wekker negen minuten te laten sluimeren.

De nachtklokmodus in- of uitschakelen

1. Open op de Apple Watch de Instellingen-app.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Nachtklokmodus'.
  3. Tik om de nachtklokmodus uit of weer in te schakelen.

* In het VK wordt nachtklokmodus 'Bedside mode' genoemd.