Hulp bij update- en herstelfouten in iOS

Lees hier hoe u specifieke update- en herstelfouten in iOS oplost.

Gebruik deze basisstappen als het volgende bericht wordt weergegeven: ‘De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden hersteld. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan [foutnummer].’ Als u het foutbericht nog steeds ziet, zoekt u de fout hieronder om te lezen wat u kunt doen.

Kies het foutnummer of bericht dat u krijgt

Selecteer de fout om te zien wat u kunt doen:

Controleren of er communicatieproblemen zijn

Als u fout 1671 ziet, is iTunes nog bezig met het downloaden van de benodigde software. Wacht tot de download is voltooid en probeer het opnieuw. Als u wilt weten hoelang het downloaden nog duurt, klikt u op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek van iTunes.

Als u een van de onderstaande problemen ziet, kan de computer mogelijk geen verbinding maken met servers van Apple of uw iPhone, iPad of iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • ‘Er heeft zich een probleem voorgedaan tijdens het downloaden van de software.’
  • ‘Het apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build.’

Controleer of er communicatieproblemen zijn tussen iTunes en software-updateservers van Apple. Controleer ook of er problemen zijn met beveiligingssoftware van andere fabrikanten.

Als u nog steeds een foutbericht krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

De beveiligingssoftware controleren

De USB-verbindingen controleren

Lees wat u kunt doen als u fout 4005, 4013 of 4014 ziet. Als u een van de onderstaande fouten ziet, hebt u mogelijk een probleem met de USB-verbinding:

• 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643-1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Een foutbericht met ‘ongeldige reactie’

Gebruik deze stappen om te zien of het probleem aan de USB-kabel, USB-poort of computer ligt. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Gebruik de USB-kabel die bij uw apparaat is geleverd. Als u deze niet hebt, probeert u een andere USB-kabel van Apple.
  2. Gebruik een andere USB-poort van de computer. Sluit de kabel niet aan op het toetsenbord.
  3. Sluit het apparaat aan op een andere computer.
  4. Als u de fout nog steeds ziet, kunt controleren of er sprake is van andere USB-problemen, problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten of problemen met de hardware.

Als het probleem blijft bestaan, neemt u contact op met Apple Support.

Controleren of er hardwareproblemen zijn

Lees wat u kunt doen als u fout 53 ziet. Als u een van de onderstaande fouten ziet, hebt u mogelijk een hardwareprobleem:

• 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667 1669

U moet het volgende controleren:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Controleer of er problemen zijn met beveiligingssoftware van andere fabrikanten.
  3. Controleer of de USB-kabel, de computer en het netwerk betrouwbaar zijn. Probeer vervolgens nog twee keer om uw iPhone, iPad of iPod te herstellen.
  4. Als u het foutbericht nog steeds krijgt, kunt u controleren of de software verouderd of gewijzigd is of contact opnemen met Apple Support.

Controleren op verouderde of aangepaste software

Als u fout 1015 of het bericht ‘De gevraagde resource is niet gevonden’ ziet, heeft uw apparaat mogelijk onbevoegde iOS-aanpassingen (‘jailbreak’). Het kan ook betekenen dat u een oudere versie van iOS probeert te installeren (downgraden).

Werk bij naar de nieuwste versie van iTunes en gebruik vervolgens de herstelmodus om uw apparaat te herstellen naar de nieuwste iOS-versie.

Als u nog steeds een foutbericht krijgt, neemt u contact op met Apple Support.

Laatst gewijzigd op: