Hulp bij update- en herstelfouten in iOS

Lees hier hoe u specifieke update- en herstelfouten in iOS oplost.

Gebruik deze basisstappen als u dit bericht ziet: ‘De iPhone [apparaattype] kan niet worden hersteld’. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan [foutnummer].’ Als u het foutbericht nog steeds ziet, zoekt u de fout hieronder om te lezen wat u kunt doen.

Het foutnummer of bericht kiezen

Selecteer de fout en lees wat u kunt doen:

Controleren op communicatieproblemen

Als u fout 1671 ziet, downloadt iTunes de benodigde software. Wacht tot de download is voltooid en probeer het opnieuw. Om te zien hoelang het downloaden duurt, klikt u op de pijl omlaag in de rechterbovenhoek van iTunes.

Als u een van de onderstaande problemen ziet, kan de computer mogelijk geen verbinding maken met servers van Apple of uw iPhone, iPad of iPod touch:

• 17, 1638, 3014, 3194, 3000, 3002, 3004, 3013, 3014, 3015, 3194, 3200
  • ‘Er heeft zich een probleem voorgedaan tijdens het downloaden van de software.’
  • ‘Het apparaat komt niet in aanmerking voor de gevraagde build.’

Controleer op communicatieproblemen tussen iTunes en software-updateservers van Apple. Als u het foutbericht nog steeds ziet, controleert u op problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten.

De beveiligingssoftware controleren

De USB-verbindingen controleren

Leer wat u kunt doen als u fout 4005, 4013 of 4014 ziet. Als u een van de onderstaande fouten ziet, hebt u mogelijk een probleem met de USB-verbinding:

• 13, 14, 1600, 1601, 1602, 1603, 1604, 1611, 1643-1650
  • 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2009
  • Een foutbericht met ‘ongeldige reactie’

Gebruik deze stappen om te zien of het probleem aan de USB-kabel, USB-poort of computer ligt. Probeer het na elke stap opnieuw:

1. Gebruik de USB-kabel die bij uw apparaat is geleverd. Als u deze niet hebt, probeert u een andere USB-kabel van Apple.
  2. Schakel over naar een andere USB-poort van de computer. Sluit de kabel niet aan op het toetsenbord.
  3. Sluit deze op een andere computer aan.
  4. Als u de fout nog steeds ziet, kunt u controleren op andere USB-problemen, problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten en problemen met de hardware.

Controleren op problemen met de hardware

Leer wat u kunt doen als u fout 53 ziet. Als u een van de onderstaande fouten ziet, hebt u mogelijk een hardwareprobleem:

• 1, 3, 10, 11, 12, 13, 14, 16
  • 20, 21, 23, 26, 27, 28, 29, 34, 35, 36, 37, 40, 56
  • 1002, 1004, 1011, 1012, 1014, 1667 1669

U moet het volgende controleren:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Controleer op problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten.
  3. Controleer of de USB-kabel, de computer en het netwerk betrouwbaar zijn. Probeer vervolgens nog twee keer om uw iPhone, iPad of iPod te herstellen.
  4. Als u het foutbericht nog steeds ziet, kunt u controleren op verouderde of aangepaste software of contact opnemen met Apple Support.

Controleren op verouderde of aangepaste software

Als u fout 1015 of het bericht ‘De gevraagde bron wordt niet gevonden’ ziet, heeft uw apparaat mogelijk onbevoegde aanpassingen aan het iOS (‘jailbreaking’). Of u probeert mogelijk een oudere versie van iOS te installeren (downgraden).

Werk bij naar de nieuwste versie van iTunes en gebruik vervolgens de herstelmodus om uw apparaat te herstellen naar de nieuwste iOS-versie.

Laatst gewijzigd op: