Update of herstel van iPad lukt niet

Je kunt je iPad in de herstelmodus zetten en vervolgens herstellen via je computer.

In deze situaties moet je mogelijk de herstelmodus gebruiken om je iPad te herstellen:

• Je computer herkent je iPad niet of meldt dat het apparaat in de herstelmodus staat.

• Als het scherm al meerdere minuten is vastgelopen op het Apple logo zonder een voortgangsbalk weer te geven.

• Het herstelmodusscherm wordt weergegeven.

Meer informatie over wat je moet doen als je de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm ziet.

De iPad in de herstelmodus zetten en opnieuw configureren

1. Zorg ervoor dat je Mac up-to-date is. Als je iTunes gebruikt, zorg je dat je de nieuwste versie van iTunes hebt.

2. Op een Mac met macOS Catalina open je de Finder. Op een Mac met macOS Mojave of ouder, of een pc, open je iTunes. Als iTunes al is geopend, sluit je het en open je het opnieuw. Controleer welke macOS-versie je Mac gebruikt.

3. Sluit de iPad via een USB-kabel aan op de computer.

4. Houd je iPad verbonden en wacht tot het scherm van de herstelmodus wordt weergegeven:

• iPad zonder thuisknop: druk kort op de volumeknop die zich het dichtst bij de bovenste knop bevindt. Druk kort op de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt. Houd de bovenste knop ingedrukt.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
    • iPad met thuisknop: houd de thuisknop en de bovenste knop (of de zijknop) tegelijk ingedrukt.

ipad-home-button-force-restart
  5. Houd de knop of knoppen ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet:

recovery-mode-ipad-pro-face-id
  6. Zoek je iPad op je computer. Kies 'Werk bij' wanneer je de optie krijgt om te herstellen of bij te werken. Je computer probeert de software opnieuw te installeren zonder je gegevens te wissen. Wacht tot je computer de software voor je iPad heeft gedownload. Als het downloaden langer duurt dan 15 minuten en je iPad het scherm van de herstelmodus verlaat, wacht je tot het downloaden is voltooid en herhaal je vervolgens stap 3.

7. Nadat de update of het herstel is voltooid, configureer je je iPad.

Meer hulp