Continuïteit gebruiken om de Mac, iPhone, iPad, iPod touch en Apple Watch te verbinden

Met Handoff, Universeel klembord, Bellen via de iPhone, Sms-/mms-berichten, Instant Hotspot en Automatische ontgrendeling kunt u soepel overschakelen van het ene apparaat naar het andere.

Dankzij deze voorzieningen, samen Continuïteit genoemd, kunnen uw apparaten samenwerken zodat u meer kunt doen. U kunt bellen zonder de iPhone te pakken. U kunt aan een mail beginnen, een document bewerken of internetten op een apparaat, en op een ander apparaat verdergaan waar u gebleven was. U kunt uw Mac ontgrendelen zonder een wachtwoord te typen. U kunt zelfs de hotspot op de iPhone activeren zonder deze uit uw zak te halen.

Met Handoff kunt u beginnen te werken op een apparaat, overschakelen naar een ander apparaat in de buurt en weer verdergaan waar u gebleven was.

Handoff configureren

U kunt Handoff gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Handoff werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• De apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
    Als u de Apple ID wilt zien die voor Apple Watch wordt gebruikt, opent u de Apple Watch-app op de iPhone en gaat u naar 'Algemeen' > 'Apple ID'.
  • Op elk apparaat moet Bluetooth ingeschakeld zijn.
  • Op elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch moet wifi ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet Handoff ingeschakeld zijn:
    • Mac: kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Selecteer de optie 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe'.
    • iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Handoff' en schakel Handoff in.
    • Apple Watch: tik op de iPhone in de Apple Watch-app op 'Algemeen' en selecteer 'Schakel Handoff in'.
      Apple Watch ondersteunt het overschakelen van Watch naar iPhone of van Watch naar Mac (hiervoor moet op de Mac OS X Yosemite of hoger geïnstalleerd zijn).

Handoff gebruiken

1. Open op een van uw apparaten een app die met Handoff werkt.
    Apps die met Handoff werken, zijn onder andere Mail, Kaarten, Safari, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers, Keynote en talloze apps van derden.
  2. Gebruik de app om een taak te starten, zoals een e-mail of document schrijven.
  3. Als u overschakelt naar de Mac, klikt u op het symbool van de app in het Dock:

Als u overschakelt naar uw iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ontgrendel het apparaat.
  2. Open het multitasking-scherm, net zoals u doet wanneer u schakelt tussen apps.
  3. Tik onder in het scherm op de banner van de app.

Met Universeel klembord kunt u materiaal zoals tekst, afbeeldingen, foto's en video's op een Apple apparaat kopiëren en het materiaal vervolgens plakken op een ander Apple apparaat.

Universeel klembord configureren

U kunt Universeel klembord gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Het werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• De apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
  • Op elk apparaat moet Bluetooth ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet wifi ingeschakeld zijn.
  • Op elk apparaat moet Handoff ingeschakeld zijn:
    • Mac: kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Algemeen'. Selecteer de optie 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe'.
    • iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Handoff' en schakel Handoff in.

Universeel klembord gebruiken

1. Kopieer op een apparaat de tekst, afbeelding, video of ander materiaal zoals u dat anders ook doet.
    Met Universeel klembord kunt u ook hele bestanden kopiëren van de ene naar de andere Mac. Op elke Mac moet macOS High Sierra geïnstalleerd zijn.
  2. Het materiaal wordt automatisch toegevoegd aan het klembord van het andere apparaat in de buurt. Het blijft daar kort staan, of tot u het vervangt door iets anders te kopiëren op een van de apparaten.
  3. Plak het materiaal op het andere apparaat zoals u dat anders ook doet.

Met de functie Bellen via de iPhone kunt u bellen vanaf de Mac, iPad of iPod touch wanneer die apparaten zich in hetzelfde netwerk bevinden als de iPhone.

Bellen via de iPhone configureren

U kunt Bellen via de iPhone gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Het werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

• De apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
  • Elk apparaat moet bij FaceTime ingelogd zijn met dezelfde Apple ID.
  • Op elk apparaat moet wifi ingeschakeld zijn.
  • Elk apparaat moet verbinding hebben met hetzelfde netwerk via wifi of Ethernet.
  • Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Telefoon' > 'Bel via andere apparaten' en schakel 'Bel via andere apparaten' in.
  • Ga op de iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en schakel 'Bellen vanaf iPhone' in.
  • Open op de Mac de FaceTime-app en kies 'FaceTime' > 'Voorkeuren'. Klik op 'Instellingen' en selecteer 'Bellen vanaf iPhone'.

Als de aanbieder bellen via wifi op andere apparaten ondersteunt, kunt u die apparaten configureren om te bellen, ook als de iPhone niet is ingeschakeld of niet in de buurt is. Meer informatie over Bellen via wifi.

Bellen via de iPhone gebruiken

Bellen op de iPad of iPod touch

• Tik op een telefoonnummer in Contacten, Agenda, Safari of een andere app die dergelijke gegevens automatisch detecteert.
  • Of open de FaceTime-app en voer het telefoonnummer in het zoekveld in. Tik op het telefoonnummer in het zoekresultaat en tik op 'Bel'.

Bellen op de Mac

• Plaats de muisaanwijzer op een telefoonnummer in Contacten, Agenda, Safari of een andere app die dergelijke gegevens automatisch detecteert. Klik op de pijl in het vak waarin het telefoonnummer staat en kies 'Bel [telefoonnummer] via iPhone'.
  • Of open de FaceTime-app en voer een telefoonnummer in het zoekveld in. Control-klik op het telefoonnummer in het zoekresultaat en kies het telefoonnummer in het venstermenu.

Een oproep beantwoorden

• Op de iPad of iPod touch veegt u om de oproep te beantwoorden.
  • Op de Mac verschijnt een melding wanneer iemand u belt op de iPhone. U kunt dan de oproep beantwoorden, doorzetten naar voicemail of de beller een bericht sturen.

Om niet meer te worden gebeld op een van uw apparaten, hoeft u alleen de instelling 'Bellen vanaf iPhone' op dat apparaat uit te schakelen. Zie de configuratie-instructies hierboven voor meer informatie.

Als u een iPhone hebt, kunnen de sms-berichten die u verstuurt en ontvangt op de iPhone ook worden weergegeven op de Mac, iPad en iPod touch. U kunt dan verdergaan met het gesprek vanaf het apparaat dat het dichtste bij u in de buurt is.

Sms- en mms-berichten configureren

U kunt deze functie gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Controleer of de apparaten als volgt zijn geconfigureerd:

• De apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.
  • Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Controleer of de Apple ID boven in het scherm dezelfde Apple ID is die u ook gebruikt voor iMessage op uw andere apparaten. Plaats een vinkje naast uw telefoonnummer en e-mailadres, zodat u door iMessage op beide kunt worden bereikt. Doe hetzelfde op de iPad of iPod touch.
  • Ga op de iPhone naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur sms door' en kies welke apparaten sms-berichten mogen sturen en ontvangen vanaf deze iPhone. Als u geen twee-factor-authenticatie gebruikt voor uw Apple ID, wordt er een verificatiecode weergegeven op al uw andere apparaten. Deze code voert u in op uw iPhone.
  • Open de app Berichten op de Mac en kies dan 'Berichten' > 'Voorkeuren'. Klik op 'Accounts' en selecteer uw iMessage-account. Controleer of de hier getoonde Apple ID dezelfde is als de Apple ID die u op andere apparaten gebruikt. Plaats een vinkje naast uw telefoonnummer en e-mailadres.

Sms- en mms-berichten gebruiken

Om deze functie te gebruiken, start u gewoon een gesprek in de Berichten-app op een van uw apparaten. U kunt ook een gesprek starten door te klikken op een telefoonnummer in Safari, Contacten, Agenda of andere apps die telefoonnummers detecteren. Al uw inkomende en uitgaande berichten worden op al uw apparaten weergegeven. Meer informatie over het doorsturen van sms- en mms-berichten van uw iPhone naar een iPad, iPod touch of Mac.

Met Instant Hotspot kan de Persoonlijke hotspot op uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) internettoegang bieden aan een Mac, iPhone, iPad of iPod touch zonder dat u het wachtwoord hoeft in te voeren op die apparaten.

Instant Hotspot configureren

U kunt Instant Hotspot gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Het werkt wanneer uw apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd:

Instant Hotspot gebruiken

Verbinding maken met uw Persoonlijke hotspot:

• Gebruik op de Mac het wifi-statusmenu  in de menubalk om de naam van de iPhone of iPad te kiezen die de Persoonlijke hotspot biedt.
  • Op de iPad, iPod touch of zelfs een andere iPhone gaat u naar 'Instellingen' > 'Wifi' en tikt u op de naam van de iPhone of iPad die de Persoonlijke hotspot biedt.

Als u wordt gevraagd om een wachtwoord wanneer u verbinding maakt, controleert u of de apparaten zijn geconfigureerd zoals hierboven beschreven. Het wifi-statussymbool  in de menubalk geeft het symbool Persoonlijke hotspot  weer zolang uw apparaat verbonden is met de Persoonlijke hotspot.

Automatische ontgrendeling configureren en gebruiken

Automatische ontgrendeling geeft u direct toegang tot uw Mac wanneer u uw Apple Watch draagt. U haalt de Mac uit de sluimerstand en u kunt meteen aan de slag, zonder een wachtwoord te typen. Een Mac ontgrendelen met een Apple Watch.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.