Synchrone iPhone-weergave: Je iPhone gebruiken op je Mac

Met Synchrone iPhone-weergave kun je vanaf je Mac draadloos met je iPhone-apps en -meldingen werken. Je iPhone blijft vergrendeld, zodat niemand anders er toegang toe heeft of daarop kan zien wat je aan het doen bent.

Een iPhone wordt synchroon weergegeven op een MacBook Air in de buurt.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je Mac en iPhone voldoen aan de systeemvereisten voor Synchrone iPhone-weergave hieronder. Ze moeten sowieso aangemeld zijn bij dezelfde Apple Account en je iPhone moet vergrendeld zijn en zich in de buurt van je Mac bevinden.

Als je alleen je iPhone-scherm of een daarop gestreamde video wilt bekijken op een voor AirPlay geschikt apparaat, kun je in plaats daarvan AirPlay gebruiken.

Synchrone iPhone-weergave starten of stoppen

1. Klik in het Dock op de app Synchrone iPhone-weergave. Of open de app vanuit de map Apps of via Launchpad.

App Synchrone iPhone-weergave in het Dock
  2. Als je Mac aangeeft dat je je iPhone moet ontgrendelen, voer je op je iPhone je iPhone-toegangscode in.

3. Als je Mac vraagt of je meldingen van je iPhone wilt toestaan, klik je op 'Sta toe' of 'Sta niet toe'. Je kunt dit later altijd weer aanpassen in de instellingen voor meldingen op je Mac.

4. Als je Mac vraagt of inloggen op de Mac vereist moet zijn om toegang te krijgen tot je iPhone, kies je 'Vraag elke keer' of 'Authenticeer automatisch'. Je kunt dit later altijd weer aanpassen in de instellingen voor Synchrone iPhone-weergave op je Mac.

5. Wanneer je in de app Synchrone iPhone-weergave je iPhone-scherm ziet, is deze verbonden met je iPhone. Je kunt nu in het 'Synchrone iPhone-weergave'-venster met je iPhone werken.

'Synchrone iPhone-weergave'-venster na verbinding met iPhone
  6. Om te stoppen met het synchroon weergeven van je iPhone, sluit je de app Synchrone iPhone-weergave of ontgrendel je je iPhone.

Als je meer dan één iPhone hebt ingelogd bij je Apple Account en die iPhones in de buurt zijn, kun je via de instellingen voor Synchrone iPhone-weergave kiezen welke iPhone synchroon op je Mac wordt weergegeven, inclusief de meldingen.

Privacy en beveiliging: Synchrone iPhone-weergave pauzeert de verbinding automatisch als je een poosje niets hebt gedaan. Tijdens de synchrone weergave geeft je iPhone aan dat deze functie in gebruik is en op welke Mac. Wanneer je je iPhone na gebruik van Synchrone iPhone-weergave ontgrendelt, geeft je iPhone aan dat deze vanaf een Mac is gebruikt, met een link naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'AirPlay en Continuïteit' > 'Synchrone iPhone-weergave'. Daar zie je op welke Mac je iPhone wanneer en hoelang is gebruikt.

Via Synchrone iPhone-weergave met je iPhone werken

Tikken, vegen en typen

Gebruik de muis of trackpad van je Mac om te klikken op een plek waar je op je iPhone zou tikken. Klik en houd ingedrukt op een plek waar je anders je vinger even zou neerleggen, bijvoorbeeld voor het aanpassen van het beginscherm of voor het openen van een snelmenu. Je kunt ook scrollen en vegen met je muis of trackpad, en je Mac-toetsenbord gebruiken om te typen en sneltoetsen te gebruiken.

Als je ook een draadloze gamecontroller wilt gebruiken met iPhone-apps die dit ondersteunen, verbind je de controller via Bluetooth met je iPhone (dus niet met je Mac).

Naar het beginscherm gaan

Plaats de aanwijzer bovenin het 'Synchrone iPhone-weergave'-venster en klik rechtsboven op de knop voor het beginschermnull.

Of klik op de balk onderin het 'Synchrone iPhone-weergave'-venster.

Of druk op Command-1 op je toetsenbord.

De Appkiezer openen

Plaats de aanwijzer bovenin het 'Synchrone iPhone-weergave'-venster en klik rechtsboven op de Appkiezer-knopnull.

Of druk op Command-2 op je toetsenbord.

Spotlight openen

Gebruik je muis of trackpad om op het beginscherm omhoog te scrollen of te vegen.

Of druk op Command-3 op je toetsenbord.

Audio of video afspelen

iPhone-audio wordt afgespeeld via je Mac en je Mac regelt het volume.

iPhone-video wordt afgespeeld in het 'Synchrone iPhone-weergave'-venster. (Streamingdiensten hanteren mogelijk afspeelbeperkingen waardoor hun premiumvideo's wellicht niet synchroon kunnen worden weergegeven.)

Toegang tot de camera en microfoon van de iPhone is niet beschikbaar in Synchrone iPhone-weergave, ook niet voor Face ID of telefoongesprekken. Je kunt in plaats daarvan telefoongesprekken voeren en ontvangen op je Mac.

Het 'Synchrone iPhone-weergave'-venster verplaatsen of groter/kleiner maken

Om een actief 'Synchrone iPhone-weergave'-venster te verplaatsen, plaats je de aanwijzer bovenin het venster en versleep je het venster met de werkbalk die verschijnt.

Om de grootte van een actief 'Synchrone iPhone-weergave'-venster te wijzigen, gebruik je het menu 'Weergave' in de menubalk van Synchrone iPhone-weergave:

• Kies 'Groter' of druk op Command-+.

• Kies 'Ware grootte' of druk op Command-0.

• Kies 'Kleiner' of druk op Command--.

Synchrone iPhone-weergave wisselt automatisch tussen staande/liggende weergave, afhankelijk van de gebruikte app.

iPhone-meldingen beheren

Wanneer je iPhone via Synchrone iPhone-weergave met je Mac verbonden is, ontvangt je Mac automatisch meldingen van je iPhone. Daarvoor maakt het niet uit of je Synchrone iPhone-weergave gebruikt of je iPhone in de buurt is, zolang je iPhone maar is ingeschakeld. Je kunt deze meldingen vanaf beide apparaten beheren:

iPhone-meldingen beheren op de Mac

Dingen van het ene naar het andere apparaat kopiëren

Instellingen voor Synchrone iPhone-weergave wijzigen

Ga in de app Synchrone iPhone-weergave op je Mac naar de menubalk en kies 'Synchrone iPhone-weergave' > 'Instellingen'. Maak een keuze uit deze instellingen:

• Vraag elke keer: Synchrone iPhone-weergave vraagt je altijd om in te loggen voordat je je iPhone synchroon gaat weergeven. Log in met je Mac-wachtwoord, met Touch ID op je Mac of met je Apple Watch.

• Authenticeer automatisch: Nadat je je Mac-wachtwoord hebt ingevoerd om deze instelling te selecteren, hoef je niet meer steeds in te loggen voordat je je iPhone synchroon gaat weergeven. Zolang deze instelling is geselecteerd, blijft de optie 'Vraag om wachtwoord na activering sluimerstand of uitschakelen scherm' in de instellingen voor het toegangsscherm op 'Onmiddellijk' staan.

• Stel iPhone-toegang opnieuw in: Hiermee stel je Synchrone iPhone-weergave opnieuw in. Zo kun je ook de optie 'Sta meldingen toe van iPhone' uitschakelen in de instellingen voor meldingen op je Mac. Om Synchrone iPhone-weergave weer te gebruiken en weer iPhone-meldingen te ontvangen, stel je Synchrone iPhone-weergave helemaal opnieuw in.

De iPhone kiezen die je Mac gebruikt

Als je meer dan één iPhone hebt ingelogd bij je Apple Account en die iPhones in de buurt zijn, kun je kiezen welke iPhone synchroon op je Mac wordt weergegeven, inclusief de meldingen:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' en klik vervolgens op 'Bureaublad en Dock' in de navigatiekolom.

2. Kies de gewenste iPhone in het iPhone-venstermenu aan de rechterkant. Dit menu verschijnt net onder de instelling 'iPhone-widgets gebruiken'. Het verschijnt alleen als je Mac meer dan één iPhone in de buurt detecteert die kan worden gebruikt voor synchrone weergave.

Systeemvereisten voor Synchrone iPhone-weergave

Synchrone iPhone-weergave kan met slechts één Mac en één iPhone tegelijk worden gebruikt. Je apparaten moeten aan deze vereisten voldoen.

Hulp nodig?

Als Synchrone iPhone-weergave beschikbaar is in je land of regio,* maar je iPhone niet kan vinden, er geen verbinding mee maakt of de verbinding wordt onderbroken of een time-out heeft, volg je alle instructies in het venster Synchrone iPhone-weergave. Probeer indien nodig deze extra stappen.

* Mogelijk zie je een bericht dat Synchrone iPhone-weergave geen verbinding kan maken met de iPhone omdat Synchrone iPhone-weergave niet beschikbaar is in je land of regio. Synchrone iPhone-weergave is momenteel niet beschikbaar in de Europese Unie.