Je Mac ontgrendelen met je Apple Watch

Wanneer je je Apple Watch draagt, 'voelt' je Mac het als je in de buurt bent en word je automatisch ingelogd. Je kunt de Apple Watch ook gebruiken om andere verzoeken om je beheerderswachtwoord goed te keuren.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Automatische ontgrendeling werkt alleen wanneer je de ontgrendelde Watch draagt en dicht in de buurt van je Mac bent. Houd de Watch indien nodig iets dichter bij de Mac.

Inloggen met een Apple Watch

Wanneer je voor het eerst inlogt bij de Mac nadat je deze hebt ingeschakeld of opnieuw hebt opgestart, of nadat je hebt uitgelogd, moet je je wachtwoord handmatig invoeren. Daarna logt je Apple Watch voor je in. Je kunt je Mac uit de sluimerstand halen met je Apple Watch en automatisch inloggen, zonder een wachtwoord te typen.

Wachtwoordverzoeken goedkeuren met een Apple Watch

Je kunt de Apple Watch ook gebruiken om andere verzoeken om je beheerderswachtwoord goed te keuren. Dit werkt overal waar je het wachtwoord voor je Mac moet typen, zoals bij het bekijken van wachtwoorden in Safari-instellingen, het ontgrendelen van een vergrendelde notitie of het goedkeuren van de installatie van een app.

Wanneer je op de Mac wordt gevraagd om iets goed te keuren met je Apple Watch of om je wachtwoord in te voeren, hoef je alleen maar dubbel te klikken op de zijknop van je Apple Watch. Je wachtwoord wordt dan automatisch ingevoerd zonder dat je het hoeft te typen.

Scherm van Apple Watch met een bericht om te dubbelklikken voor goedkeuren

'Automatische ontgrendeling' configureren

Zorg ervoor dat je apparaten voldoen aan de systeemvereisten voor 'Automatische ontgrendeling' en als volgt zijn geconfigureerd:

Als je Mac macOS Ventura of hoger gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Touch ID en wachtwoord' (of 'Inlogwachtwoord', afhankelijk van je Mac-model).

3. Schakel in het gedeelte 'Apple Watch' aan de rechterkant de instelling voor je Apple Watch in.

Als je Mac een oudere versie van macOS gebruikt:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Beveiliging en privacy'.

3. Selecteer 'Gebruik je Apple Watch om apps en je Mac te ontgrendelen' of 'Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch'.

Hulp nodig?

Als je problemen hebt met 'Automatische ontgrendeling', open je 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') en schakel je de Apple Watch-instelling uit die wordt beschreven in het vorige gedeelte. Vervolgens herstart je de Mac en schakel je deze instelling opnieuw in.

Als dat niet werkt, installeer je de nieuwste macOS-updates en watchOS-updates. Zorg ook dat de Mac geen gebruik maakt van internetdeling of schermdeling, die standaard zijn uitgeschakeld.