Taken voortzetten op je andere apparaten met Handoff

Met Handoff kun je beginnen te werken op een apparaat, overschakelen naar een ander apparaat in de buurt en weer verdergaan waar je gebleven was.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Handoff configureren

Je kunt Handoff gebruiken op elke Mac, iPhone, iPad of Apple Watch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit. Handoff werkt wanneer je apparaten dicht bij elkaar in de buurt zijn en als volgt zijn geconfigureerd.

• Alle apparaten moeten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iCloud.

• Als je de Apple ID wilt zien die voor Apple Watch wordt gebruikt, open je de Apple Watch-app op de iPhone en ga je naar 'Algemeen' > 'Apple ID'.

• Op elk apparaat moeten Bluetooth en wifi ingeschakeld zijn.

• Op elk apparaat moet Handoff ingeschakeld zijn.

• Mac met macOS Ventura of nieuwer: kies het Apple-menu  > 'Systeeminstellingen', klik in de navigatiekolom op 'Algemeen' en klik daarna aan de rechterkant op 'AirDrop en Handoff'. Schakel 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe' in.

• Mac met eerdere versies van macOS: kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Algemeen' en selecteer vervolgens 'Sta Handoff tussen deze Mac en je iCloud-apparaten toe'.

• iPhone of iPad: ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'AirPlay en Handoff' en schakel 'Handoff' in.

• Apple Watch: tik op de iPhone in de Apple Watch-app op 'Algemeen' en zet 'Schakel Handoff in' aan. Apple Watch ondersteunt het overschakelen van Watch naar iPhone of Mac.

Handoff gebruiken

1. Open een app die werkt met Handoff.

• Apps die met Handoff werken, zijn onder andere Safari, Mail, Kaarten, Herinneringen, Agenda, Contacten, Pages, Numbers, Keynote, FaceTime* en veel apps van andere makers.

2. Gebruik de app om een taak te starten, zoals een e-mail of document schrijven.

3. Klik op het Handoff-symbool van de app in het Dock om over te schakelen naar je Mac.

No alt supplied for Image
  4. Als je wilt overschakelen naar je iPhone of iPad, open je de appkiezer, net als wanneer jeswitching between apps, then tap the app banner at the bottom of the screen.

No alt supplied for Image

* Het gebruik van Handoff met FaceTime vereist macOS Ventura of nieuwer, iOS 16 of nieuwer, of iPadOS 16 of nieuwer.