Sporten met uw Apple Watch

De Work-out-app geeft u updates over uw voortang tijdens de work-out en laat u weten wanneer u uw doel bereikt.

Work-outopties

Een work-out starten

Siri kan u helpen een work-out te starten. Zeg bijvoorbeeld: "Een wandeling van 5 kilometer maken". Of gebruik de app:

1. Open de Work-out-app en zoek de work-out die het beste past bij wat u gaat doen. Als u uw work-out niet ziet, gebruik dan 'Andere'.
  2. Tik op de work-out om te starten. Tik op punten-symbool om een doel in te stellen voordat u de work-out start. Wilt u de meeteenheid van calorieën of afstand wijzigen?
  3. Wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Tik op het scherm om het aftellen over te slaan.
  4. Veeg naar rechts en tik vervolgens op Plus-symbool om een ander type work-out toe te voegen zonder uw sessie te stoppen.
  5. Veeg naar links om muziek te beheren.
  6. Als u klaar bent met uw work-out, veegt u naar rechts en tikt u op X-symbool.

Meer informatie over elk type work-out, ook over zwem- en rolstoelwork-outs

work-out van 1,3 km

Uw voortgang bekijken

Til uw pols op om uw voortgang te bekijken tijdens uw work-out. Draai vervolgens de Digital Crown om de meetgegevens te zien die voor u het belangrijkste zijn.

Wanneer u hardloopt of wandelt, geeft de Apple Watch u elke mijl of kilometer een tik en ziet u een update op het scherm. Tijdens het fietsen geeft de Apple Watch u elke vijf mijl of kilometer een tik.

Opties voor Buiten wandelen

Een work-out stoppen, pauzeren of vergrendelen

Als u een work-out wilt pauzeren, drukt u tegelijk op de Digital Crown en de zijknop. Druk nogmaals op beide knoppen om de work-out te hervatten. Of veeg naar rechts om de opties te zien om te stoppen, te pauzeren of het scherm te vergrendelen. Draai de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen. Lees hier hoe u een zwemwork-out pauzeert of stopt

U kunt hardloopwork-outs binnen en buiten ook instellen om automatisch te pauzeren wanneer u stopt met bewegen. Open op uw iPhone de Apple Watch-app, tik op het tabblad 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Work-out' > 'Automatische hardlooppauze'.

Een work-out aanpassen

Op uw Apple Watch kunt u wijzigen welke meetgegevens u ziet tijdens uw work-out. Zo kunt u kiezen hoe u uw voortgang wilt meten.

De meetgegevens voor iedere work-out kiezen

U kunt kiezen tussen meerdere metingen of één meting:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik dan op 'Work-out' > 'Work-outweergave'.
  3. Tik op 'Meerdere metingen' of 'Eén meting'.
    • Als u 'Meerdere metingen' kiest, kunt u maximaal vijf metingen kiezen voor elke work-out. Tik op een type work-out en tik op 'Wijzig'. Voeg metingen toe of verwijder ze, of raak symbool slepen en neerzetten aan en houd vast om de volgorde aan te passen.
    • Als u 'Eén meting' kiest, kunt u aan de Digital Crown draaien om tijdens een work-out door alle metingen te scrollen.

Work-outweergave-scherm

Cal of KJ opties

De meeteenheid van afstand en calorieën wijzigen

Wanneer u een doel stelt voor een work-out, kunt u de meeteenheid wijzigen:1

• Als u wilt wisselen tussen calorieën en kilojoules, drukt u stevig op het scherm met het caloriedoel.
  • Als u wilt wisselen tussen mijl en kilometer, drukt u stevig op het scherm met het afstandsdoel.
  • Als u wilt wisselen tussen yard en meter tijdens het zwemmen,2 drukt u stevig op het scherm met het afstandsdoel of het scherm met de zwembadlengte.

U kunt ook wisselen tussen meeteenheden op uw iPhone:

1. Open de app 'Gezondheid', tik op het tabblad 'Gegevens' en tik vervolgens op 'Activiteit'.
  2. Kies een work-out en tik op 'Eenheid'. Na uw keuze gebruiken de apps Gezondheid, Activiteit en Work-out allemaal die instelling.

De work-out een naam geven

Wanneer u de work-out 'Andere' kiest, kunt u een naam kiezen voor uw work-out.

1. Start een work-out en kies 'Andere'.
  2. Wanneer u klaar bent, veegt u naar rechts en tikt u op 'Stop'.
  3. Tik op 'Work-outnaam'.
  4. Tik op het type work-out en tik op 'Bewaar'.

Segmenten in de work-out markeren

Om segmenten in uw work-out te markeren, tikt u tweemaal op het scherm en wacht tot de segmentsamenvatting wordt weergegeven. Tijdens een work-out die bestaat hardlopen op een buitenbaan, kunt u bijvoorbeeld elke ronde of elke afstand markeren. Bij een work-out van 30 minuten indoor fietsen kunt u de sessie opsplitsen in drie segmenten van tien minuten.

Alle segmenten bekijken na afloop van een work-out:

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Work-outs'.
  3. Tik op de work-out en scrol omlaag.

Omdat het scherm wordt vergrendeld tijdens het zwemmen, kunt u geen segmenten markeren.

Energie besparen tijdens een work-out

Om de gebruiksduur van de batterij te verlengen tijdens langdurig wandelen en hardlopen, kunt u de hartslagsensor uitschakelen. De Apple Watch berekent dan nog wel de actieve calorieën, afstand, snelheid en verstreken tijd.

Stroombesparing inschakelen:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Work-out' > 'Stroombesparing'.

Uw work-outgeschiedenis bekijken

Open de Activiteit-app op de iPhone om uw gehele geschiedenis in Activiteit, uw work-outs en uw prestaties te zien. U kunt ook de details van uw work-out bekijken: tik op het tabblad 'Work-out' en tik vervolgens op een onderdeel.

Work-out deelt informatie met Activiteit op de Apple Watch, zodat uw work-outs meetellen voor uw activiteitsdoelen. Al uw gegevens worden ook automatisch bewaard in de Gezondheid-app, waar ze ook kunnen worden gebruikt door apps van andere fabrikanten (mits u hiervoor toestemming geeft).

De beste meting verkrijgen

Uw Apple Watch schat uw metingen tijdens work-outs gebaseerd op de informatie die u tijdens de configuratie hebt ingevoerd. Lees hoe u uw persoonlijke informatie bijwerkt.

U kunt deze tips ook gebruiken om de nauwkeurigheid van uw Apple Watch te verbeteren.

Een stapje verder gaan met uw work-out

1. U kunt wisselen tussen mijl of kilometer voor fietsen, lopen, hardlopen of rolstoelwork-outs. En voor zwemwork-outs kunt u kiezen tussen yards en meters.
  2. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.