Ouderlijk toezicht gebruiken op de iPhone, iPad of iPod touch van uw kind

Met 'Materiaal en privacy' in Schermtijd kunt u specifieke apps en functies op het apparaat van uw kind blokkeren of beperken. Ook kunt u hiermee de instellingen voor expliciet materiaal, aankopen, downloads en privacy op een iPhone, iPad of iPod touch beperken.

Beperkingen voor materiaal en privacy instellen

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Ga door' en kies vervolgens 'Dit is mijn iPhone' of 'Dit is de iPhone van mijn kind'.
    • Als u ouder of voogd bent en wilt verhinderen dat een ander familielid uw instellingen wijzigt, tikt u op 'Gebruik toegangscode voor schermtijd' om een toegangscode aan te maken. Voer vervolgens de toegangscode opnieuw in ter bevestiging.
    • Als u Schermtijd op het apparaat van uw kind instelt, volgt u de aanwijzingen totdat u 'Toegangscode voor ouders' hebt bereikt. Hier voert u een toegangscode in. Voer de toegangscode opnieuw in ter bevestiging.
  3. Tik op 'Materiaal en privacy'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd en schakel 'Materiaal en privacy' in.

Zorg ervoor dat u een andere toegangscode kiest dan de toegangscode waarmee u het apparaat ontgrendelt. Als u uw toegangscode voor Schermtijd vergeet, moet u uw apparaat wissen en het vervolgens instellen als nieuw apparaat om de toegangscode voor Schermtijd te verwijderen. Als u uw apparaat herstelt vanaf een reservekopie, wordt de toegangscode voor Schermtijd niet verwijderd.

Meer informatie over het gebruik van Delen met gezin in combinatie met Schermtijd

iTunes Store en App Store

Aankopen bij de iTunes Store en App Store verhinderen

U kunt ook instellen dat uw kind geen apps mag installeren of verwijderen, geen in-app aankopen mag doen, en meer. Aankopen of downloads bij de iTunes Store en App Store verhinderen:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op 'iTunes Store en App Store'.
  4. Kies een optie en stel deze in op 'Sta niet toe'.

U kunt ook uw wachtwoordinstellingen voor extra aankopen uit de iTunes Store en App Store of de Book Store wijzigen. Voer stap 1-3 uit en kies 'Vereis altijd' of 'Vereis niet'.

Toegestane apps

Ingebouwde apps en functies toestaan

U kunt het gebruik van ingebouwde apps of functies beperken. Een app of functie die u uitschakelt, is tijdelijk niet zichtbaar in het beginscherm, maar wordt niet verwijderd. Als u bijvoorbeeld Mail uitschakelt, wordt de Mail-app niet meer in het beginscherm weergegeven totdat u de optie weer inschakelt.

De toegestane apps wijzigen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy'.
  3. Voer de toegangscode voor Schermtijd in.
  4. Tik op 'Toegestane apps'.
  5. Selecteer de apps die u wilt toestaan.

Toegang tot materiaal met expliciete inhoud en bepaalde leeftijdskeuringen verhinderen

U kunt ook het afspelen verhinderen van muziek met expliciete inhoud en films en tv-programma's met bepaalde leeftijdskeuringen. Apps hebben ook leeftijdskeuringen die kunnen worden geconfigureerd met materiaalbeperkingen.

Toegang tot materiaal met expliciete inhoud en bepaalde leeftijdskeuringen beperken:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy' en vervolgens op 'Beperkingen voor materiaal'.
  3. Kies de gewenste instellingen voor elke functie of instelling onder 'Toegestaan materiaal uit Store'.

Dit zijn de soorten materiaal die u kunt beperken:

• Leeftijdskeuring: selecteer het land of de regio in het onderdeel 'Leeftijdskeuring' om automatisch de geschikte leeftijdskeuringen voor dat land of die regio toe te passen
  • Muziek, podcasts en nieuws: het afspelen van muziek, muziekvideo's, podcasts en nieuws met expliciete inhoud verhinderen
  • Profielen en berichten: verhinderen dat vrienden kunnen zien waar u naar luistert en dat u kunt zien waar zij naar luisteren
  • Films: toegang tot films met bepaalde leeftijdskeuringen verhinderen
  • Tv-programma's: toegang tot tv-programma's met bepaalde leeftijdskeuringen verhinderen
  • Boeken: toegang tot materiaal met bepaalde leeftijdskeuringen verhinderen
  • Apps: toegang tot apps met bepaalde leeftijdskeuringen verhinderen

Zoeken met Siri op het web beperken

Functies van Siri beperken:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy' en vervolgens op 'Beperkingen voor materiaal'.
  3. Scrol omlaag naar 'Siri' en kies de gewenste instellingen.

U kunt de volgende functies van Siri beperken:

• Gezocht webmateriaal: verhinderen dat Siri op het web zoekt als u een vraag stelt
  • Expliciete taal: verhinderen dat Siri expliciete taal weergeeft

Functies van Game Center beperken

Functies van Game Center beperken:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy' en vervolgens op 'Beperkingen voor materiaal'.
  3. Scrol omlaag naar 'Game Center' en kies de gewenste instellingen.

U kunt de volgende functies van Game Center beperken:

• Multiplayergames: verhinderen dat er multiplayergames kunnen worden gespeeld
  • Vrienden toevoegen: verhinderen dat er vrienden kunnen worden toegevoegd in Game Center
  • Schermopname: verhinderen dat er opnamen van het scherm en het geluid kunnen worden gemaakt

Webmateriaal

Toegang tot webmateriaal verhinderen

iOS kan automatisch de inhoud van websites filteren om de toegang tot expliciet materiaal te beperken in Safari en de apps op uw apparaat. U kunt ook specifieke websites aan een goedkeuringslijst of blokkeringslijst toevoegen of alleen toegang toestaan tot goedgekeurde websites. Volg deze stappen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy' en voer de toegangscode voor Schermtijd in.
  3. Tik op 'Beperkingen voor materiaal' en vervolgens op 'Webmateriaal'.
  4. Kies 'Onbeperkte toegang', 'Beperk expliciete websites' of 'Alleen toegestane websites'.

Afhankelijk van het soort toegang dat u toestaat, moet u mogelijk informatie toevoegen, zoals de website waarvan u de toegang wilt beperken.

Wijziging van de privacy-instellingen toestaan

Met de privacy-instellingen op uw apparaat kunt u bepalen welke apps toegang hebben tot de hardwarefuncties of de gegevens die op het apparaat worden bewaard. U kunt bijvoorbeeld instellen dat een sociale-netwerkapp toegang tot de camera mag vragen zodat u foto's kunt maken en uploaden.

Wijziging van de privacy-instellingen toestaan:

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op 'Privacy' en kies vervolgens de instellingen die u wilt beperken.

Dit zijn de dingen die u kunt beperken:

• Locatievoorzieningen: de instellingen vergrendelen voor het gebruik van de locatie door apps en websites
  • Contacten: verhinderen dat apps toegang hebben tot contacten
  • Agenda's: verhinderen dat apps toegang hebben tot de agenda
  • Herinneringen: verhinderen dat apps toegang hebben tot herinneringen
  • Foto's: verhinderen dat apps toegang hebben tot foto's
  • Bluetooth-deling: verhinderen dat apparaten en apps gegevens delen via Bluetooth
  • Deel mijn locatie: de instellingen vergrendelen voor het delen van de locatie in Berichten en Zoek mijn vrienden
  • Microfoon: verhinderen dat apps toegang vragen tot de microfoon
  • Spraakherkenning: verhinderen dat apps toegang hebben tot spraakherkenning of de dicteerfunctie
  • Reclame: verhinderen dat de reclame-instellingen worden gewijzigd
  • Media en Apple Music: verhinderen dat apps toegang hebben tot foto's, video's of de muziekbibliotheek

Wijziging van andere instellingen en functies toestaan

U kunt wijziging van andere instellingen en functies toestaan op dezelfde manier als waarop u wijziging van de privacy-instellingen toestaat.

1. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Schermtijd'.
  2. Tik op 'Materiaal en privacy'. Voer uw toegangscode in als u hierom wordt gevraagd.
  3. Selecteer onder 'Sta wijzigingen toe' de functies of instellingen die wel of niet gewijzigd mogen worden en kies 'Sta toe' of 'Sta niet toe'.

Van de volgende functies en instellingen kunt u wijziging toestaan:

• Wijzigingen in toegangscode: verhinderen dat de toegangscode wordt gewijzigd
  • Accountwijzigingen: verhinderen dat de instellingen voor 'Wachtwoorden en accounts' worden gewijzigd
  • Wijzigingen in mobiele data: verhinderen dat de instellingen voor mobiele data worden gewijzigd
  • Volumebegrenzing: verhinderen dat de volume-instellingen voor veilig luisteren worden gewijzigd
  • Niet storen tijdens autorijden: verhinderen dat de instellingen voor 'Niet storen tijdens autorijden' worden gewijzigd
  • Tv-aanbieder: verhinderen dat de instellingen voor tv-aanbieders worden gewijzigd
  • App-activiteiten op achtergrond: verhinderen dat de instellingen voor het uitvoeren van apps op de achtergrond worden gewijzigd

Meer informatie

Bedrijven en scholen gebruiken vaak profielen waarmee beperkingen kunnen worden ingeschakeld. Als u wilt weten of uw apparaat een profiel heeft, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Profielen'. Neem voor meer informatie contact op met de beheerder of de persoon die het profiel heeft geconfigureerd.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.