Over Beperkingen (ouderlijk toezicht) op iPhone, iPad of iPod touch

U kunt Beperkingen, ook wel ouderlijk toezicht genoemd, inschakelen op een iPhone, iPad of iPod touch. U kunt Beperkingen gebruiken om de toegang tot specifieke apps en functies te voorkomen. Lees hier meer over de soorten beperkingen en hoe u deze in- of uitschakelt op een apparaat.

Beperkingen inschakelen

U kunt Beperkingen op een apparaat inschakelen en aanpassen door deze stappen uit te voeren.

1. Tik op Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Beperkingen.
  3. Tik op Schakel beperkingen in en voer een toegangscode in. U hebt de toegangscode nodig om de instellingen te wijzigen of beperkingen uit te schakelen.

Als u de toegangscode voor beperkingen verliest of vergeet, moet u het apparaat herstellen naar de fabrieksinstellingen om deze toegangscode te verwijderen.

Waarvoor u beperkingen kunt instellen

U kunt de toegang tot deze apps en functies1 op een apparaat beperken:

• Safari
  • Camera (schakelt ook FaceTime uit)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store2
  • Aankopen vanuit apps
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay3
  • Apps installeren
  • Apps verwijderen

U kunt de toegang tot de volgende specifieke inhoudstypen voorkomen:

• Leeftijdskeuring (selecteer het land in het onderdeel voor leeftijdskeuring om automatisch de geschikte beoordelingen voor die regio toe te passen)
  • Muziek en podcasts
  • Films
  • Tv-programma’s
  • Boeken2
  • Apps
  • Siri
  • Websites
  • U kunt ook de tijdsduur instellen waarna een wachtwoord moet worden opgegeven om materiaal aan te schaffen

U kunt wijzigingen aan de instellingen van Privacy voorkomen, waaronder deze:

• Locatievoorzieningen
  • Contacten
  • Agenda’s
  • Herinneringen
  • Foto’s
  • Bluetooth-deling
  • Microfoon
  • Twitter
  • Facebook
  • Reclame

U kunt wijzigingen aan deze instellingen en accounts voorkomen:

• Accounts4
  • Zoek mijn vrienden5
  • Mobiel dataverbruik6
  • Apps op de achtergrond verversen
  • Volumebegrenzing

U kunt functies in Game Center beperken:

• Multispelergames
  • Vrienden toevoegen

U kunt ook beperkingen inschakelen of versterken met een profiel (doorgaans geïnstalleerd wanneer het apparaat voor het werk wordt gebruikt of voor onderwijsgerichte doeleinden). Controleer de geïnstalleerde profielen in Instellingen > Algemeen > Profielen. Voor meer informatie neemt u contact op met de beheerder of de persoon die het profiel heeft geïnstalleerd. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie over iOS-software.

Hulp krijgen

Als een specifieke app ontbreekt op een iOS-apparaat of als een bepaalde functie niet beschikbaar is, zorgt u ervoor dat beperkingen zijn uitgeschakeld. Enkele symptomen:

• Er ontbreekt een app in het beginscherm (zoals Safari, Camera of FaceTime)
  • Functie of service is niet beschikbaar (zoals Siri of Locatievoorzieningen)
  • Er ontbreekt een instelling of deze wordt in het grijs weergegeven (zoals Mail, Contacten, Agenda; iCloud; Twitter; FaceTime)

Lees hoe u beperkingen (of ouderlijk toezicht) in iTunes gebruikt en hoe u aankopen vanuit apps voorkomt.

1. U kunt de toegang tot YouTube in iOS 5 en lager beperken.
  2. Lees meer over beperkingen in iBooks en de iBooks Store.
  3. CarPlay is alleen beschikbaar op iPhone 5 of hoger.
  4. U kunt voorkomen dat Mail, Contacten, Agenda, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage en FaceTime worden gewijzigd.
  5. Dit is alleen beschikbaar als u de app Zoek mijn vrienden installeert.
  6. Dit is alleen beschikbaar op iOS-apparaten met een mobiel netwerk.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: