Beperkingen instellen op uw iPhone, iPad en iPod touch

U kunt op uw iPhone, iPad of iPod touch beperkingen instellen (ook wel ‘Ouderlijk toezicht’ genoemd) om bepaalde apps en functies te blokkeren of te beperken, waaronder toegang tot expliciet materiaal in de iTunes Store.

Beperkingen inschakelen

1. Tik op Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Beperkingen.
  3. Tik op ‘Schakel beperkingen in’ en maak een beperkingencode voor Beperkingen. Onthoud deze beperkingencode. In de toekomst hebt u deze beperkingencode nodig om uw instellingen te wijzigen of Beperkingen uit te schakelen.

Als u uw beperkingencode verliest of vergeet, moet u uw apparaat wissen en het vervolgens instellen als een nieuw apparaat om de beperkingencode te verwijderen. Als u het apparaat herstelt met een reservekopie, wordt de beperkingencode niet verwijderd.

Uw beperkingencode wijzigen

Als u uw beperkingencode wilt wijzigen nadat u Beperkingen hebt ingeschakeld:

1. Tik op Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Beperkingen.
  3. Tik op ‘Schakel beperkingen uit’.
  4. Voer uw huidige beperkingencode in.
  5. Tik op ‘Schakel beperkingen in’ en voer een nieuwe beperkingencode in.

Wat u kunt beperken

Als u wilt zien welke apps en functies u kunt beperken, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Beperkingen. Hier kunt u beperkingen voor de genoemde apps en functies in- of uitschakelen.

Als een app of functie is ingeschakeld of als er een vinkje naast staat, kan iedereen die uw apparaat gebruikt deze app of functie gebruiken. Anders kan niemand deze app of functie gebruiken.

Bedrijven en scholen gebruiken vaak profielen, waarin beperkingen kunnen worden ingeschakeld. Als u wilt weten of uw apparaat een profiel heeft, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Profielen. Neem voor meer informatie contact op met uw beheerder of de persoon die het profiel heeft ingesteld.

Apps en functies

• Safari
  • Camera (schakelt ook FaceTime uit)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • Apple Music
  • Apple Music Radio
  • Apple Music Connect (vervangt Connect-tabblad met Afspeellijsten)
  • iBooks Store
  • Aankopen vanuit apps
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay (alleen beschikbaar op iPhone 5 of hoger)
  • Apps installeren
  • Apps verwijderen
  • Multispelergames in Game Center
  • Game Center-vrienden toevoegen

U kunt de toegang tot YouTube in iOS 5 en lager beperken.

Typen materiaal

• Leeftijdskeuring (selecteer het land in het onderdeel voor leeftijdskeuring om automatisch de geschikte beoordelingen voor die regio toe te passen)
  • Muziek en podcasts
  • Films
  • Tv-programma’s
  • Boeken
  • Apps
  • Siri
  • Websites

Als u voor betaalde aankopen en aankopen vanuit apps Touch ID niet gebruikt, kunt u kiezen uit twee opties om te bepalen hoe vaak het wachtwoord voor deze aankopen moet worden ingevoerd.

Wijzigingen aan de instellingen van Privacy

• Locatievoorzieningen
  • Contacten
  • Agenda’s
  • Herinneringen
  • Foto’s
  • Deel mijn locatie
  • Bluetooth-deling
  • Microfoon
  • Twitter
  • Facebook
  • Sina Weibo
  • Tencent Weibo
  • Reclame

Wijzigingen aan instellingen en accounts

• Accounts (u kunt voorkomen dat Mail, Contacten, Agenda, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage en FaceTime worden gewijzigd)
  • Mobiel dataverbruik (u kunt wijzigingen aan instellingen van mobiele data op apparaten met een mobiel netwerk voorkomen)
  • Apps op de achtergrond verversen
  • Zoek mijn vrienden (beschikbaar wanneer u de app ‘Zoek mijn vrienden’ installeert)
  • Volumebegrenzing
  • Mobiel dataverbruik (alleen beschikbaar op apparaten met een mobiel netwerk)

Get help

When you have Restrictions on, you might notice that you're missing a particular app or feature, such as:

• You don't see an app on the Home screen (like Safari, Camera, or FaceTime).
  • You can't use a certain feature or service (like Siri or Location Services).
  • You see that a setting is missing or dimmed (like Mail, Contacts, and Calendar; iCloud; Twitter; FaceTime).

If you're missing an app or feature, try turning Restrictions off.

If you lose or forget your Restrictions passcode, you'll need to erase your device and then set it up as a new device to remove the Restrictions passcode.

Hulp krijgen

Als Beperkingen is ingeschakeld, merkt u mogelijk op dat een specifieke app of functie ontbreekt, bijvoorbeeld:

• U ziet een app niet op het beginscherm (zoals Safari, Camera of FaceTime).
  • U kunt een bepaalde functie of voorziening niet gebruiken (zoals Siri of Locatievoorzieningen).
  • U ziet dat een instelling ontbreekt of in het grijs wordt weergegeven (zoals Mail, Contacten, Agenda; iCloud; Twitter; FaceTime).

Als een app of functie ontbreekt, probeert u Beperkingen uit te schakelen.

Als u uw beperkingencode verliest of vergeet, moet u uw apparaat wissen en het vervolgens instellen als een nieuw apparaat om de beperkingencode te verwijderen.

Learn more

Meer informatie

FaceTime is niet in alle landen of regio’s beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: