Ouderlijk toezicht gebruiken op een iPhone, iPad en iPod touch

Je kunt Beperkingen, ook wel Ouderlijk toezicht genoemd, gebruiken om specifieke apps en functies op een iPhone, iPad of iPod touch te blokkeren of beperken.

Beperkingen inschakelen

1. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  2. Scrol naar beneden en tik achtereenvolgens op 'Beperkingen' en 'Schakel beperkingen in'.
  3. Stel een beperkingencode in. Je hebt deze beperkingencode nodig om je instellingen te wijzigen of Beperkingen uit te schakelen.

Als je je beperkingencode vergeet, moet je je apparaat wissen en het vervolgens configureren als een nieuw apparaat om de beperkingencode te verwijderen. Als je je apparaat herstelt met een reservekopie, wordt de beperkingencode niet verwijderd.

Je beperkingencode wijzigen

Als je je beperkingencode wilt wijzigen nadat je Beperkingen hebt ingeschakeld, volg je deze stappen:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'.
  2. Voer je huidige beperkingencode in.
  3. Tik op 'Schakel beperkingen uit' en voer vervolgens je beperkingencode opnieuw in.
  4. Tik op 'Schakel beperkingen in' en voer een nieuwe beperkingencode in.

Wanneer Beperkingen is ingeschakeld, worden bepaalde apps, functies of voorzieningen mogelijk niet weergegeven. Als een app of functie ontbreekt, probeer je Beperkingen uit te schakelen. Controleer ook of je bepaalde ingebouwde apps niet hebt verwijderd.

Apps en functies die je kunt beperken

Als je een lijst van apps en functies wilt zien die je kunt beperken, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen'. Tik op de schuifknop naast de app of functie om Beperkingen in of uit te schakelen.

Als een app of functie is ingeschakeld of als er een vinkje naast staat, kan iedereen die je apparaat gebruikt deze app of functie gebruiken. Anders kan niemand deze app of functie op je apparaat gebruiken.

Bedrijven en scholen gebruiken vaak profielen, waarin Beperkingen kan worden ingeschakeld. Als je wilt weten of je apparaat een profiel heeft, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Profielen'. Neem voor meer informatie contact op met je beheerder of de persoon die het profiel heeft ingesteld.

Apps en functies

• Safari
  • Camera (schakelt ook FaceTime uit)
  • Siri en Dicteren
  • FaceTime*
  • AirDrop
  • CarPlay
  • iTunes Store
  • Apple Music Connect (vervangt Connect-tabblad met Afspeellijsten)
  • iBooks Store
  • Podcasts
  • News
  • Apps installeren
  • Apps verwijderen
  • Aankopen vanuit apps
  • Multispelergames
  • Vrienden toevoegen
  • Schermopname

*FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Typen materiaal

• Leeftijdskeuring (selecteer het land of de regio in het onderdeel 'Leeftijdskeuring' om automatisch de geschikte beoordelingen voor dat land of die regio toe te passen)
  • Muziek, podcasts en nieuws
  • Films
  • Tv-programma's
  • Boeken
  • Apps
  • Siri
  • Websites
  • Wachtwoordinstellingen

Als je voor betaalde aankopen en aankopen vanuit apps Touch ID niet gebruikt, kun je kiezen hoe vaak het wachtwoord voor deze aankopen moet worden ingevoerd.

Privacy-instellingen

• Locatievoorzieningen
  • Contacten
  • Agenda's
  • Herinneringen
  • Foto's
  • Deel mijn locatie
  • Delen via Bluetooth
  • Microfoon
  • Spraakherkenning
  • Twitter
  • Facebook
  • Sina Weibo
  • Tencent Weibo
  • Reclame
  • Mediabibliotheek

Instellingen en accounts

• Accounts (je kunt voorkomen dat Mail, Contacten en Agenda worden gewijzigd)
  • Mobieledatagebruik
  • Ververs op achtergrond
  • Volumebegrenzing

Wanneer Beperkingen is ingeschakeld, worden bepaalde apps, functies of voorzieningen mogelijk niet weergegeven. Als een app of functie ontbreekt, probeer je Beperkingen uit te schakelen.  Probeer Beperkingen uit te schakelen als je een van de volgende problemen hebt:

• Je ziet een app niet op het beginscherm (zoals Safari, Camera of FaceTime).
  • Je kunt een bepaalde functie of voorziening niet gebruiken (zoals Siri of Locatievoorzieningen).
  • Je ziet dat een instelling ontbreekt of in het grijs wordt weergegeven (zoals Mail, iCloud, Twitter en FaceTime).

Als je je beperkingencode verliest of vergeet, moet je je apparaat wissen en het vervolgens configureren als een nieuw apparaat om de beperkingencode te verwijderen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.