Over Beperkingen (ouderlijk toezicht) op iPhone, iPad of iPod touch

U kunt beperkingen, ook bekend als ouderlijk toezicht, op een iOS-apparaat inschakelen om toegang tot specifieke apps en functies te vermijden. Lees hier meer over de soorten beperkingen en hoe u deze in- of uitschakelt op een apparaat.

Beperkingen inschakelen

1. Tik op Instellingen > Algemeen.
  2. Tik op Beperkingen.
  3. Tik op Schakel beperkingen in en voer een toegangscode in. U hebt deze toegangscode nodig om de instellingen te wijzigen of beperkingen uit te schakelen.

Als u de toegangscode voor beperkingen verliest of vergeet, moet u het apparaat wissen en het als nieuw configureren om de toegangscode te verwijderen. Als u het apparaat herstelt, wordt de toegangscode niet verwijderd.

Waarvoor u beperkingen kunt instellen

Wanneer een optie is ingeschakeld of u een vinkje naast een item ziet, betekent dit dat u toegang tot dat item verleent. Schakel de opties uit om de toegang te beperken.

U kunt ook beperkingen inschakelen of versterken met een profiel (doorgaans geïnstalleerd wanneer het apparaat voor het werk wordt gebruikt of voor onderwijsgerichte doeleinden). Controleer de geïnstalleerde profielen in Instellingen > Algemeen > Profielen. Neem contact op met de beheerder of de persoon die het profiel heeft geïnstalleerd voor meer informatie.

Apps en functies

• Safari
  • Camera (schakelt ook FaceTime uit)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store
  • Aankopen vanuit apps
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay (alleen beschikbaar op iPhone 5 of hoger)
  • Apps installeren
  • Apps verwijderen

U kunt de toegang tot YouTube in iOS 5 en lager beperken.

Typen materiaal

• Leeftijdskeuring (selecteer het land in het onderdeel voor leeftijdskeuring om automatisch de geschikte beoordelingen voor die regio toe te passen)
  • Muziek en podcasts
  • Films
  • Tv-programma’s
  • Boeken
  • Apps
  • Siri
  • Websites
  • Als u voor betaalde aankopen en aankopen vanuit apps Touch ID niet gebruikt, kunt u kiezen uit twee opties om te bepalen hoe vaak het wachtwoord voor deze aankopen moet worden ingevoerd.

Wijzigingen aan de instellingen van Privacy

• Locatievoorzieningen
  • Contacten
  • Agenda’s
  • Herinneringen
  • Foto’s
  • Bluetooth-deling
  • Microfoon
  • Twitter
  • Facebook
  • Reclame

Wijzigingen aan instellingen en accounts

• Accounts (u kunt voorkomen dat Mail, Contacten, Agenda, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage en FaceTime worden gewijzigd)
  • Apps op de achtergrond verversen
  • Zoek mijn vrienden (beschikbaar wanneer u de app Zoek mijn vrienden installeert)
  • Volumebegrenzing
  • Mobiel dataverbruik (alleen beschikbaar op iOS-apparaten met een mobiel netwerk)

Functies in Game Center

• Multispelergames
  • Vrienden toevoegen

Hulp krijgen

Wanneer u beperkingen hebt ingeschakeld, merkt u mogelijk op dat een specifieke app of functie ontbreekt:

• U ziet een app niet op het beginscherm (zoals Safari, Camera of FaceTime).
  • U kunt een bepaalde functie of voorziening niet gebruiken (zoals Siri of Locatievoorzieningen).
  • U ziet dat een instelling ontbreekt of in het grijs wordt weergegeven (zoals E-mail, contacten, agenda's; iCloud; Twitter; FaceTime).

Als een app of functie ontbreekt, probeert u beperkingen uit te schakelen.

Meer informatie

Lees hoe u beperkingen (of ouderlijk toezicht) in iTunes gebruikt of hoe u aankopen vanuit apps voorkomt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: