De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod

Wanneer u de fabrieksinstellingen terugzet op uw iPhone, iPad of iPod, worden alle gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste versie van de iOS- of iPod-software geïnstalleerd.

Het apparaat voorbereiden

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd op uw Mac of pc. Als u geen computer tot uw beschikking hebt en uw apparaat nog werkt, kunt u uw apparaat wissen en herstellen zonder computer.
  2. Als u de gegevens op de iPhone, iPad of iPod wilt bewaren, maakt u een reservekopie.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'. Schakel 'Zoek mijn iPhone' uit. Lees wat u kunt doen als het apparaat niet reageert of niet wil inschakelen. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.

De fabrieksinstellingen terugzetten op uw apparaat

1. Open iTunes op een Mac of pc. Als u geen computer tot uw beschikking hebt en uw apparaat nog werkt, kunt u uw apparaat wissen en herstellen zonder computer.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod op de computer aan met de kabel die u erbij hebt gekregen.
  3. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp
  4. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt. Lees wat u kunt doen als het apparaat niet reageert of niet wil inschakelen. Of zoek hulp als uw apparaat niet wordt weergegeven in iTunes.
  5. Klik in het paneel 'Overzicht' op 'Herstel [apparaat]'.
    De iPhone herstellen in iTunes
  6. Klik nogmaals op 'Herstel' om te bevestigen. iTunes wist nu het apparaat en installeert de nieuwste versie van de iOS- of iPod-software.
    De iPhone herstellen in iTunes
  7. Wanneer de fabrieksinstellingen op het apparaat zijn teruggezet, wordt het opnieuw opgestart. U kunt het nu configureren als nieuw apparaat.

Hulp krijgen

Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt.