De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod

Wanneer u de fabrieksinstellingen terugzet op uw iPhone, iPad of iPod, worden alle gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste versie van de iOS-, iPadOS of iPod-software geïnstalleerd.

Het apparaat voorbereiden

1. Zorg ervoor dat uw Mac of pc is bijgewerkt. Als u iTunes gebruikt, zorg er dan voor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Als u de gegevens op de iPhone, iPad of iPod wilt bewaren, maakt u een reservekopie.
  3. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'Zoek mijn', tik op 'Zoek mijn iPhone' en schakel de functie uit. Lees wat u moet doen als een apparaat niet reageert of niet wordt ingeschakeld of als u uw toegangscode bent vergeten.

De fabrieksinstellingen terugzetten op uw apparaat

1. Op een Mac met macOS Catalina of hoger opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc opent u iTunes. Controleer welke macOS-versie uw Mac gebruikt.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u uw toegangscode bent vergeten
  4. Selecteer uw apparaat wanneer het op uw computer verschijnt. Lees wat u moet doen als een apparaat niet reageert of niet wordt ingeschakeld of als uw apparaat niet op uw computer verschijnt.
  5. Klik op 'Herstel [apparaat]'. Als u bent ingelogd bij 'Zoek mijn', moet u uitloggen voordat u op 'Herstel' kunt klikken.
  6. Klik opnieuw op 'Herstel' om te bevestigen. Uw computer wist nu het apparaat en installeert de nieuwste versie van de iOS-, iPadOS- of iPod-software.
  7. Wanneer de fabrieksinstellingen op het apparaat zijn teruggezet, wordt het opnieuw opgestart. U kunt het nu configureren als nieuw apparaat.

Als u geen computer tot uw beschikking hebt

Als u geen computer tot uw beschikking hebt en uw apparaat nog werkt, kunt u uw apparaat wissen en herstellen zonder computer.

Hulp krijgen