iTunes gebruiken om een iPhone, iPad of iPod te herstellen naar de fabrieksinstellingen

Wanneer u een iOS-apparaat of iPod naar de fabrieksinstellingen herstelt, installeert u ook de nieuwste softwareversie. U kunt dan het apparaat als nieuw configureren of een reservekopie terugzetten.

Het herstellen van de iOS- of iPod-software wist alle gegevens en de inhoud van het apparaat, waaronder nummers, video’s, contacten, foto’s en agendagegevens.

Alvorens een apparaat te herstellen

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Gebruik iTunes om een reservekopie te maken van het apparaat. Zet bijkomend materiaal over naar en synchroniseer het met een computer.
  3. Ga naar Instellingen > iCloud en schakel Zoek mijn iPhone uit als u iOS 6 of hoger gebruikt.

Het apparaat herstellen

1. Sluit het apparaat aan op de computer met de meegeleverde kabel.
  2. Selecteer de iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt.
  3. Klik in het paneel Overzicht op de knop Herstel.

4. Klik nogmaals op Herstel om te bevestigen dat u het apparaat wilt herstellen naar de fabrieksinstellingen en alle gegevens en inhoud wilt wissen. iTunes downloadt het softwarebestand van het apparaat en herstelt het apparaat.

5. Nadat het apparaat is hersteld naar de fabrieksinstellingen, wordt het opnieuw opgestart. Wanneer dit is gebeurd, ziet u het welkomstscherm met ‘schuif om te configureren’. Volg de stappen in de configuratie-assistent van het apparaat. U kunt het apparaat als nieuw configureren of een eerdere reservekopie gebruiken. Als u een iOS-apparaat met mobiele service hebt hersteld, wordt dit na de configuratie van het apparaat geactiveerd.

Meer hulp

Laatst gewijzigd op: