iTunes op uw Mac of pc gebruiken om de fabrieksinstellingen op uw iPhone, iPad of iPod te herstellen

Als de fabrieksinstellingen worden hersteld op een iPhone, iPad of iPod, worden de gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste iOS- of iPod-software geïnstalleerd.

Het apparaat voorbereiden

1. Controleer of u op uw Mac of pc de nieuwste versie van iTunes hebt. Als u geen computer tot uw beschikking hebt en uw apparaat nog werkt, kunt u uw apparaat wissen en herstellen zonder een computer.
  2. Als u de gegevens op de iPhone, iPad of iPod wilt bewaren, maakt u een reservekopie.
  3. Ga naar Instellingen > iCloud. Schakel 'Zoek mijn iPhone' uit. Meer informatie over wat u kunt doen bij een niet-reagerend apparaat of een apparaat dat niet wil inschakelen. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.

De fabrieksinstellingen herstellen op uw apparaat herstellen

1. Open iTunes op een Mac of pc. Als u geen computer tot uw beschikking hebt en uw apparaat nog werkt, kunt u uw apparaat wissen en herstellen zonder een computer.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod op de computer aan met de kabel die u erbij hebt gekregen.
  3. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp
  4. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt. Meer informatie over wat u kunt doen bij een niet-reagerend apparaat of een apparaat dat niet wil inschakelen. Of krijg hulp als uw apparaat niet wordt weergegeven in iTunes.
  5. Klik in het paneel Overzicht op Herstel [apparaat].
    Klik in het paneel 'Overzicht' op 'Herstel' [name of device].
  6. Klik ter bevestiging nogmaals op Herstel. iTunes wist nu het apparaat en installeert de nieuwste versie van iOS of de iPod-software.
    Klik in iTunes ter bevestiging nogmaals op Herstel.
  7. Wanneer de fabrieksinstellingen op het apparaat zijn hersteld, start het opnieuw op. U kunt het nu configureren net zoals een nieuw apparaat.

Hulp krijgen

Laatst gewijzigd op: