De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod

Wanneer u de fabrieksinstellingen terugzet op uw iPhone, iPad of iPod, worden alle gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste versie van de iOS-, iPadOS of iPod-software geïnstalleerd.

Het apparaat voorbereiden

1. Zorg ervoor dat uw Mac of pc is bijgewerkt. Als u iTunes gebruikt, zorgt u ervoor dat u de nieuwste versie hebt. Als u geen computer tot uw beschikking hebt en uw apparaat nog werkt, kunt u uw apparaat wissen en herstellen zonder computer.
  2. Als u de gegevens op de iPhone, iPad of iPod wilt bewaren, maakt u een reservekopie.
  3. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud', tik op 'Zoek mijn iPhone' en schakel de functie uit. Lees wat u kunt doen als het apparaat niet reageert of niet wil inschakelen. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.

De fabrieksinstellingen terugzetten op uw apparaat

1. Op een Mac met macOS Catalina 10.15 opent u Finder. Op een Mac met macOS Mojave 10.14 of lager, of een pc, opent u iTunes.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  4. Selecteer het apparaat wanneer dit op uw computer verschijnt. Lees wat u kunt doen als het apparaat niet reageert of niet wil inschakelen. Of zoek naar hulp als uw apparaat niet verschijnt op uw computer.

5. Klik op 'Herstel [apparaat]'. Als u bent ingelogd bij 'Zoek mijn', moet u uitloggen voordat u op 'Herstel' kunt klikken.
  6. Klik opnieuw op 'Herstel' om te bevestigen. Uw computer wist nu het apparaat en installeert de nieuwste versie van de iOS-, iPadOS- of iPod-software.
  7. Wanneer de fabrieksinstellingen op het apparaat zijn teruggezet, wordt het opnieuw opgestart. U kunt het nu configureren als nieuw apparaat.

Hulp krijgen