iTunes op uw Mac of pc gebruiken om de fabrieksinstellingen op uw iPhone, iPad of iPod te herstellen

Als de fabrieksinstellingen worden hersteld op een iPhone, iPad of iPod, worden de gegevens en instellingen gewist en wordt de nieuwste iOS- of iPod-software geïnstalleerd.

In sommige gevallen moet u een ander artikel raadplegen. Dit is een lijst van oplossingen voor die gevallen.

In alle andere gevallen volgt u de stappen in dit artikel.

Het apparaat voorbereiden

1. Controleer of u op uw Mac of pc de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Als u de gegevens op het apparaat wilt bewaren, maakt u een reservekopie.
  3. Ga naar Instellingen > iCloud. Schakel ‘Zoek mijn iPhone’ uit.

De fabrieksinstellingen herstellen op uw apparaat herstellen

1. Open iTunes op een Mac of pc.
  2. Sluit de iPhone, iPad of iPod op de computer aan met de kabel die u erbij hebt gekregen.
  3. Als er een bericht wordt weergegeven waarin om de toegangscode wordt gevraagd of waarin wordt gevraagd of u deze computer wilt vertrouwen of niet, volgt u de aanwijzingen op het scherm. Als u de toegangscode niet meer weet, vindt u hier hulp.
  4. Selecteer uw iPhone, iPad of iPod wanneer deze in iTunes verschijnt.
  5. Klik in het paneel Overzicht op Herstel [apparaat].
    Klik in iTunes in het paneel Overzicht op Herstel iPhone
  6. Klik ter bevestiging nogmaals op Herstel. iTunes wist nu het apparaat en installeert de nieuwste versie van iOS of de iPod-software.
    Klik in iTunes ter bevestiging nogmaals op Herstel.
  7. Wanneer de fabrieksinstellingen op het apparaat zijn hersteld, start het opnieuw op. U kunt het nu configureren net zoals een nieuw apparaat.

Meer hulp

Laatst gewijzigd op: