iPhone 14 Pro - Batterij

Voordat je begint

Waarschuwing

• Een batterij mag alleen vervangen worden door individuele technici die over de kennis en ervaring beschikken om elektronische apparaten te repareren. Onjuiste vervanging van batterijen, onjuiste omgang met onderdelen of het niet volgen van de verstrekte instructies kan leiden tot brand, letsel, gegevensverlies of schade aan het apparaat, onderdelen of andere eigendommen.

• Lees Batterijveiligheid en volg de richtlijnen voor werkplekken en de omgang met batterijen voordat je begint.

Verwijder de volgende onderdelen voordat je begint:

Gereedschap

• 6,1-inch reparatiehouder

• Batterijpers

• ESD-veilig reinigingsmiddel

• ESD-veilig pincet

• Ethanoldoekjes of IPA-doekjes

• Hittebestendige handschoenen

• Nylon sonde (zwart staafje)

• Veiligheidsbril met bescherming aan de zijkant

• Zand

• Zanddispenser

Voorzichtig

Raak de TrueDepth-cameramodule of nabijgelegen onderdelen niet aan om beschadiging van de lenzen te voorkomen.

Voorzichtig

Voor deze procedure is Systeemconfiguratie vereist. Nadat je alle verwijderings- en montagestappen hebt voltooid, volg je de instructies om Systeemconfiguratie te starten.

Verwijderen

1. Plaats de behuizing in de reparatiehouder met de Lightning-connector naar de uitsparing gericht.

2. Gebruik een ESD-veilig pincet om de plakstrip van de batterij linksonder te pakken. Trek de plakstrip voorzichtig weg van de batterij.

• Opmerking: de batterij heeft drie plakstrips.

•  Waarschuwing: Schuur niet met het pincet over de batterij en doorboor de batterij er niet mee.

3. Houd de iPhone vast. Gebruik een ESD-veilig pincet om door te gaan met het lostrekken van de plakstrip van de batterij.

• Belangrijk: Trek het lipje van de plakstrook volledig van de batterij voordat je het rond het pincet draait.

4. Houd het pincet gesloten en parallel aan de batterij en draai tot je een witte plakstrip op het pincet ziet.

• Belangrijk: Trek het pincet pas weg als de witte plakstrook eromheen is gewikkeld.

5. Trek het pincet naar de Lightning-connector aan de onderkant van de iPhone en blijf de plakstrip eromheen draaien tot je de volledige strip hebt verwijderd.

•  Voorzichtig: laat de plakstrip niet in aanraking komen met onderdelen of schroeven.

• Belangrijk: Breekt het lipje of de plakstrip van de batterij af en kun je het lipje of de plakstrip nog zien, probeer het lipje of de plakstrip dan weer te pakken met het pincet. Wikkel het lipje of de strip rond het pincet en herhaal stappen 4 en 5. Als je het lipje of de strip niet meer kunt zien, ga dan door naar stap 6.

6. Gebruik een ESD-veilig pincet om het lipje van de batterijplakstrook rechtsonder te pakken. Trek de plakstrip voorzichtig weg van de batterij.

7. Herhaal stappen 3 tot en met 5 om de plakstrip rechtsonder van de batterij te verwijderen. Als je de gehele strip hebt verwijderd, ga je door met stap 8.

• Belangrijk: Breekt het lipje of de plakstrip van de batterij af en kun je het lipje of de plakstrip nog zien, probeer het lipje of de plakstrip dan weer te pakken met het pincet. Wikkel het lipje of de strip rond het pincet en herhaal stappen 4 en 5. Als je het lipje of de strip niet meer kunt zien, ga dan door naar stap 8.

8. Draai de reparatiehouder.

9. Houd de iPhone vast. Gebruik een ESD-veilig pincet om voorzichtig de plakstrip van de batterij los te trekken van de bovenkant van de batterij.

10. Draai het pincet om de plakstrip eromheen te wikkelen.

• Belangrijk: houd het pincet gesloten en parallel aan de batterij terwijl je dit draait.

11. Houd het pincet in de buurt van de gleuf tussen de batterij en het afdekplaatje van de camera. Blijf het pincet langzaam draaien tot je de volledige plakstrip hebt verwijderd.

• Belangrijk: Breekt het lipje of de plakstrip van de batterij af en kun je het lipje of de plakstrip nog zien, probeer het lipje of de plakstrip dan weer te pakken met het pincet. Wikkel het lipje of de strip rond het pincet en herhaal stap 11. Als je het lipje of de strip niet meer kunt zien, ga je door naar stap 12.

12. Als alle drie de plakstrips van de batterij volledig zijn verwijderd, ga je door naar stap 14. Als ten minste één strip volledig is verwijderd, ga je door naar stap 13.

•  Waarschuwing: als alle drie de strips zijn afgebroken en je ze niet kunt vastpakken, probeer dit dan niet te forceren. Stop de reparatie. Je vindt de serviceopties op support.apple.com/nl-nl/repair.

13. Plaats het platte uiteinde van het zwarte staafje in slechts een van de invoegpunten, zoals afgebeeld. Zorg dat je het zwarte staafje in een punt plaatst waar de batterijstrip volledig is verwijderd. Plaats het zwarte staafje niet in een punt waar het lipje of de strip van de batterij kapot is.

•    Voorzichtig: als je het zwarte staafje gebruikt om de batterij uit de behuizing te verwijderen, zorg dan dat de flexkabels niet beschadigd raken. Zorg dat je de polyesterfolie of andere gedeelten niet wegschraapt, scheurt of op een andere manier beschadigt. Als er sprake is van beschadiging, vervang je de iPhone.

14. Til de batterij een beetje op met het zwarte staafje, net genoeg om onder de batterij te kunnen komen.

•  Voorzichtig: Druk het zwarte staafje niet op de rand van de behuizing terwijl je de batterij omhoog optilt, om schade te voorkomen.

15. Verwijder de batterij uit de behuizing. Inspecteer de behuizing op schade. Als de behuizing is beschadigd, vervang de iPhone dan.

Montage

1. Plaats de Taptic Engine  terug.

2. Plaats de onderste luidspreker terug.

3. Gebruik ethanol- of IPA-doekjes op het gedeelte dat in blauw wordt afgebeeld om lijmresten van de behuizing te verwijderen.

•  Voorzichtig: gebruik geen ethanol- of IPA-doekjes op het gedeelte dat rood is omlijnd. Ethanol of isopropylalcohol kunnen de polyesterfolie en draadloze oplaadeenheid beschadigen.

•  Waarschuwing: Inspecteer de behuizing op losse of extra schroeven en kleine onderdelen die de batterij kunnen beschadigen en voor veiligheidsproblemen kunnen zorgen.

4. Trek aan de roze afdekstrip aan de onderkant van de vervangende batterij.

• Belangrijk: verwijder de beschermende batterijafdekking nog niet van de bovenkant van de batterij.

5. Houd de batterij boven de behuizing met de beschermende afdekking naar boven gericht. Lijn de onderkant van de batterij uit met de onderste luidspreker (1) en de rechterrand met de behuizing (2). Laat de batterij vervolgens in de behuizing zakken.

• Opmerking: De beschermende afdekking van jouw vervangende batterij ziet er mogelijk anders uit, maar de stappen zijn hetzelfde.

6. Het midden van de reparatiehouder heeft twee sleuven. Plaats de reparatiehouder en behuizing op de batterijpers met de linkersleuf boven de pin, zoals afgebeeld.

7. Duw de rode hendel boven op de batterijpers naar beneden om de roller op de batterij te laten zakken.

8. Schuif de reparatiehouder drie keer heen en weer door de batterijpers om de batterij aan de behuizing te bevestigen.

9. Doe de hendel omhoog.

10. Plaats de reparatiehouder en behuizing op de batterijpers met de rechtersleuf boven de pin.

11. Doe de hendel omlaag.

12. Schuif de reparatiehouder drie keer heen en weer door de batterijpers om de batterij aan de behuizing te bevestigen.

13. Doe de hendel omhoog.

14. Verwijder de reparatiehouder uit de batterijpers.

15. Houd de randen van de beschermende batterijafdekking vast. Trek aan de lipjes van de beschermende afdekking om deze van de batterij te verwijderen.

• Belangrijk: Druk niet op het gedeelte boven het lipje dat je lostrekt.

Plaats het volgende onderdeel terug om de montage te voltooien:

Waarschuwing

Schud zachtjes met de iPhone. Klinkt het alsof de batterij loszit, verwijder dan het beeldscherm en de batterij. Voltooi de montage van de batterij vervolgens met een vervangende batterij.

Belangrijk

Een nieuwe batterij is niet opgeladen. Nadat je alle stappen voor verwijdering en montage hebt voltooid, laad je het apparaat enkele minuten op.

Voorzichtig

• Nadat je alle verwijderings- en montagestappen hebt voltooid, start je Systeemconfiguratie door het apparaat in de diagnostische modus te zetten. Tik op 'Start sessie' en volg de aanwijzingen op het scherm.

• Je krijgt één poging om Systeemconfiguratie te voltooien. Als je poging wordt onderbroken of geannuleerd of als er een fout optreedt, geeft het apparaat een bericht weer waarin je wordt gevraagd contact op te nemen met de mensen van de Zelfservice-reparatiewinkel voor hulp.