Introductie tot de iPhone

Deze handleiding bevat technische instructies voor het vervangen van originele Apple onderdelen in een iPhone en is bedoeld voor individuele technici met de benodigde kennis, ervaring en gereedschappen om elektronische apparaten te repareren.

Belangrijk

• Lees eerst de volledige handleiding. Als je je niet prettig voelt bij het uitvoeren van de reparaties die in deze handleiding worden beschreven, ga dan niet verder.

• Gebruik altijd de nieuwste versie van deze handleiding. Deze is beschikbaar op support.apple.com/nl_NL/manuals/iphone.

Waarschuwing

Als je de reparatie-instructies niet volgt of geen originele Apple onderdelen of geschikt gereedschap gebruikt, kan dit brand en andere veiligheidsproblemen veroorzaken en tot lichamelijk letsel of overlijden leiden.

Voorzichtig

Als je de reparatie-instructies niet volgt of geen originele Apple onderdelen of geschikt gereedschap gebruikt, kan dit schade veroorzaken aan de iPhone, aan onderdelen of aan andere eigendommen, of kan de functionaliteit of waterbestendigheid van het apparaat worden aangetast.

Informatie over de garantie

Schade veroorzaakt door reparaties die zijn uitgevoerd buiten Apple of het netwerk van erkende Apple serviceproviders, wordt niet gedekt door de garantie van Apple of AppleCare-abonnementen. Dergelijke schade kan ervoor zorgen dat toekomstige reparaties onderhevig zijn aan kosten buiten de garantie of dat het apparaat niet in aanmerking komt voor toekomstige reparaties door Apple of erkende Apple serviceproviders.

Gereedschap en onderdelen

Gereedschap

Apple gereedschap is ontworpen om de juiste hoeveelheid hitte en kracht, evenals het gewenste draaimoment, toe te passen tijdens reparaties. Ons gereedschap is bovendien bestand tegen intensief gebruik door professionals.

• De verwarmde schermdemontagehouder maakt de plakstrip zacht, zodat het beeldscherm loskomt van de behuizing. De houder wordt gebruikt met een verwarmde beeldschermpocket, die is ontworpen voor de specifieke afmetingen van het apparaat.

• De beeldschermpers geeft de juiste hoeveelheid druk om een nieuwe plakstrip te plaatsen tijdens installatie van het beeldscherm. De beeldschermpers wordt gebruikt met een reparatiehouder en persplaat voor de schermplakstrip, ontworpen voor de specifieke afmetingen van het apparaat.

• De batterijpers geeft de juiste hoeveelheid druk om een nieuwe plakstrip te plaatsen tijdens installatie van de batterij. De batterijpers wordt gebruikt met een reparatiehouder die is ontworpen voor de specifieke afmetingen van het apparaat.

Gereedschap en onderdelen bestellen

Hoe je originele Apple onderdelen en gereedschappen kunt bestellen, vind je op support.apple.com/self-service-repair. Voer tijdens het aankoopproces de handleiding-ID in die je onderaan de pagina Inhoud vindt om aan te geven dat je deze handleiding helemaal hebt gelezen en dat je over de kennis en ervaring beschikt om de beoogde reparatie uit te voeren.

Softwareprogramma's

Aan het einde van de reparatie moet je mogelijk een Systeemconfiguratie-stap uitvoeren. Systeemconfiguratie is een softwareprogramma voor na de reparatie dat de reparatie van originele Apple onderdelen voltooit. Het uitvoeren van Systeemconfiguratie dient een aantal doelen die variëren op basis van het onderdeel dat wordt vervangen.

Configuratie TrueDepth-camera wordt gebruikt na een reparatie van de TrueDepth-camera.

Wat Systeemconfiguratie doet

Waarom dit belangrijk is

Zet fabriekskalibratiewaarden over

Bepaalde onderdelen, zoals beeldschermen, camera's en omgevingslichtsensoren, hebben kalibratiewaarden die tijdens de productie worden aangepast voor elk afzonderlijk onderdeel. Het overzetten van deze waarden garandeert maximale prestaties en kwaliteit na een reparatie.

Koppelt de Secure Enclave en onderdelen voor biometrische authenticatie

Na reparatie van een moederbord of onderdeel voor biometrische authenticatie (Touch ID  of Face ID ) moeten de biometrische sensoren worden gekoppeld aan de Secure Enclave op het moederbord om de apparaatbeveiliging te waarborgen.

Garandeert reparatie-integriteit

Na een reparatie van de hardware worden er softwarecontroles uitgevoerd om de reparatie-integriteit te garanderen. Reparatie-integriteit betekent dat een origineel Apple onderdeel juist is geïnstalleerd.

Wijst draadloze regio toe

Er moet een draadloze regio aan je moederbord worden toegewezen om te voldoen aan regionale communicatieregelgeving.

Werkt firmware bij

Door firmware actueel te houden, wordt ervoor gezorgd dat het apparaat over de nieuwste beveiligings- en prestatiefuncties beschikt.

Vereisten voor Systeemconfiguratie

De minimale vereisten voor Systeemconfiguratie zijn onder meer:

• De nieuwste versie van iOS (geen bètaversie) op de iPhone

• Een sterk wifinetwerk dat geschikt is voor download- en uploadsnelheden van 1,0 Mbps, met minder dan 400 ms latentie en minder dan 2% aan pakketverlies. Het geschatte dataverbruik om Systeemconfiguratie uit te voeren, is 6-22 MB.

Als de TrueDepth-camera wordt vervangen, is bovendien het volgende vereist voor Systeemconfiguratie:

• Een Mac met de nieuwste versie van Apple Service-hulpprogramma (ASU). Je moet ook de bronbestanden 'iPhone-reparatie – TrueDepth-camera' installeren. Deze staan in het venster 'Bronbestanden' van Apple Service-hulpprogramma.

• Internettoegang voor de Mac

• Een Lightning-kabel voor iPhone 14 en ouder of een USB-C oplaadkabel voor iPhone 15

Systeemconfiguratie starten

Afhankelijk van welk onderdeel vervangen wordt, moet je Systeemconfiguratie starten via een van de volgende twee methoden:

of

Zie de afzonderlijke reparatiegedeelten van deze handleiding voor meer informatie.

Waarschuwingen

Het niet volgen van waarschuwingen kan leiden tot brand, letsel, gegevensverlies of schade aan het apparaat, onderdelen of andere eigendommen.

Waarschuwing

Instructies voor het verminderen van het risico op lichamelijk letsel

Voorzichtig

Instructies voor het verminderen van het risico op gegevensverlies of schade aan hardware van het apparaat

Belangrijk

Aanvullende informatie voor het voltooien van procedures; geen waarschuwing of maning tot voorzichtigheid