Zwemmen met je Apple Watch

Van baantjes trekken in een zwembad tot de vrije slag in open water, je Apple Watch Series 2 of nieuwer is er klaar voor om samen met jou een duik te nemen.

Een zwemwork-out starten

Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch.

1. Open de Work-out-app.

2. Scrol naar 'Zwembad' of 'Open water'. Gebruik 'Zwembad' voor baantjes in een zwembad en 'Open water' voor als je zwemt in een meer of de zee.

3. Tik om de work-out te starten of tik op de knop 'Meer'knop 'Meer' om een doel voor calorieën, afstand of tijd in te stellen.

4. Voor 'Zwembad' draai je aan de Digital Crown om de zwembadlengte in te stellen. Zo kan de Apple Watch het aantal banen en de afstand meten. Tik dan op 'Start'.

5. Wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Tik op het scherm om het aftellen over te slaan.

watchos-9-series-7-workout-pool-swim-workout-options

Wanneer de training begint, wordt het scherm automatisch vergrendeld om te voorkomen dat waterdruppels per ongeluk als tikken worden gezien beschouwd.

• Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om je zwemwork-out te pauzeren.

• Druk opnieuw op de Digital Crown en de zijknop om je zwemwork-out te hervatten.

Kijk naar de wijzerplaat om je voortgang te bekijken. Je kunt bepalen welke metingen je op het scherm ziet.

Je ApplenWatch ontgrendelen en water uit de luidsprekers verwijderen

Wanneer je een zwemwork-out start of gaat scubaduiken met je Apple Watch Ultra, wordt het scherm vergrendeld om te voorkomen. dat iets onbedoeld als tikken wordt beschouwd. Bovenaan het scherm zie je het waterslotsymboolwaterslotsymbool. Je moet het scherm ontgrendelen om je Watch te kunnen gebruiken.

1. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om je work-out te pauzeren.

2. Droog het scherm af. Een nat scherm kan leiden tot onbedoelde tikken.

3. Houd de Digital Crown aan de zijkant van je Apple Watch ingedrukt totdat 'Ontgrendeld' op het scherm wordt weergegeven.1Je hoort een geluid en voelt mogelijk wat water op je pols.

Je vergrendelt de Apple Watch opnieuw door naar rechts te vegen en op de knop 'Waterslot'knop 'Waterslot' te tikken.

Een work-out stoppen

1. Druk tegelijkertijd op de Digital Crown en de zijknop om je work-out te pauzeren.

2. Draai aan de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen.

3. Veeg naar rechts en tik vervolgens op de knop 'Eindeknop 'Einde.

Wanneer je work-out eindigt, zie je een samenvatting van je work-out op de Apple Watch, inclusief de zwemslagen die je hebt gezwommen. Als je meer wilt zien, kun je je work-outgeschiedenis bekijken in de Conditie-app op je iPhone.

ios-16-iphone-13-pro-fitness-workout-pool-swim-data

Tussentijden en sets weergeven

1. Open de Conditie-app op je iPhone.

2. Tik naast 'Work-outs' op 'Toon meer'.

3. Tik op de work-out die je wilt bekijken.

De work-out 'Zwembad' houdt automatisch je tussentijden en automatische sets bij, terwijl de work-out 'Open water' alleen tussentijden bijhoudt. Tussentijden zijn de totale duur van je work-out gedeeld door de afstand. Automatische sets laten je rust- en zwemtijd afzonderlijk zien.2 Je kunt de soort zwemslagen bekijken die je tijdens het zwemmen hebt gemaakt, waaronder:

• Rugslag

• Schoolslag

• Vlinderslag

• Vrije slag

• Kickboard

• Gemengd

Je kunt ook tikken op 'Toon meer' naast 'Autom. sets' om je SWOLF-score voor elke set bij te houden. SWOLF is een systeem dat zwemmers gebruiken om hun efficiëntie te meten.

Betere resultaten krijken

• Je Apple Watch schat je metingen tijdens work-outs aan de hand van de informatie die je tijdens de configuratie hebt ingevoerd. Zo wordt elke work-out gemeten:

• Zwemmen in zwembad: als je met een work-out begint, moet je de lengte van het zwembad goed instellen zodat je Apple Watch het aantal banen en de afstand kan bijhouden. Gps wordt niet gebruikt in het zwembad en water kan het meten van je hartslag blokkeren, maar verbruikte calorieën, het aantal banen en de afstand worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.

• Open water: gps houdt alleen de afstand bij in de vrije slag. Water zorgt er mogelijk voor dat je hartslag niet kan worden gemeten, maar de calorieën worden nog steeds bijgehouden met de ingebouwde versnellingsmeter.

• Meer informatie over het bijwerken van je persoonlijke gegevens.

• Je activiteitgeschiedenis bekijken.

• Meer informatie over de Work-out-app.

• Meer informatie over elk type work-out op je Apple Watch.

1. Als watchOS 8 of ouder is geïnstalleerd op je Apple Watch, draai je aan de Digital Crown in plaats van erop te drukken.

2. In eerdere versies van watchOS werd je rusttijd afgetrokken van je tussentijden. In de nieuwste versie van watchOS worden je tussentijden in de rusttijd opgenomen.