macOS High Sierra

Informatie over geavanceerde netwerkopties

In het paneel 'Netwerk' in Systeemvoorkeuren kun je geavanceerde opties instellen, zoals WINS-, DNS- en proxyserverinstellingen, afhankelijk van de netwerkvoorziening waarmee je werkt en de voorzieningen die je internetaanbieder of netwerkbeheerder biedt. Niet alle opties zijn beschikbaar voor alle voorzieningen.

TCP/IP-instellingen

Je kunt bepaalde netwerkvoorzieningen configureren voor het gebruik van IPv6-adressen in plaats van IPv4-adressen. Zie Geavanceerde TCP/IP-opties instellen.

DNS-instellingen

Een DNS-server (Domain Name Server, domeinnaamserver) zet internetadressen om in IP-adressen, zodat je niet het IP-adres hoeft te kennen van de server waarmee je verbinding wilt maken. Zie DNS- en zoekdomeininstellingen invoeren.

WINS-instellingen

WINS (Windows Internet Naming Service) maakt deel uit van Microsoft Windows-servers en dient voor het beheer van de koppeling van servernamen en -locaties met IP-adressen (Internet Protocol). Zie WINS-opties instellen.

Instellingen voor proxyserver

Als de computer is verbonden met een netwerk dat met een firewall is beveiligd, moet je mogelijk proxyservers opgeven of de passieve FTP-modus (PASV) gebruiken om toegang tot bepaalde sites op het internet te krijgen. Zie Instellingen voor proxyservers invoeren.

Ethernethardware-instellingen

Je kunt Ethernet-hardwareopties instellen als je netwerk dit vereist en als je netwerkvoorziening dit ondersteunt. Zie Geavanceerde hardwareopties instellen of Gigabit Ethernet gebruiken voor meer informatie.