macOS High Sierra

Het beeldscherm kalibreren

De kleurenweergave op het beeldscherm kan worden beïnvloed door talloze factoren, zoals het omgevingslicht en de plaats, stand en leeftijd van het beeldscherm. Met de Beeldschermkalibratie-assistent kun je ervoor zorgen dat kleuren nauwkeurig op je beeldscherm worden weergegeven.

Kalibreer het beeldscherm regelmatig, zodat je zeker weet dat alle kleuren correct worden weergegeven.

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Beeldschermen' en klik vervolgens op 'Kleur'.

Open het paneel 'Kleur'

2. Klik op 'Kalibreer'.

De Beeldschermkalibratie-assistent helpt je bij het kalibreren van je beeldscherm, waarna een gekalibreerd kleurprofiel wordt aangemaakt.

Wanneer het beeldschermprofiel gereed is, wordt het automatisch toegewezen als kleurprofiel voor je beeldscherm.

Sommige beeldschermen hebben ingebouwde voorzieningen voor kleurafstemming en kalibratie. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie die bij het scherm is geleverd.