macOS High Sierra

Een tweede iCloud-account instellen

Je kunt een tweede iCloud-account toevoegen in het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren en deze account gebruiken voor Mail, Contacten, Agenda, Herinneringen en Notities. Je kunt echter alleen je primaire iCloud-account gebruiken voor andere iCloud-voorzieningen zoals iCloud Drive, iCloud-fotobibliotheek en iCloud-fotodeling, iCloud-tabbladen in Safari, iCloud-sleutelhanger, Terug naar mijn Mac en Zoek mijn Mac.

Opmerking: Als je een tweede iCloud-account toevoegt die bijgewerkte notities bevat, worden deze notities niet op deze Mac weergegeven. Je kunt de notities in die account echter wel bekijken en wijzigen als ze nog de notitiestructuur van de eerdere versie hebben.

Het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren met twee iCloud-accounts. Bij de tweede account, die in de lijst aan de linkerkant is geselecteerd, zijn slechts een paar voorzieningen beschikbaar.

Een tweede iCloud-account toevoegen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.

Open het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren

2. Klik op de knop met het plusteken  en klik op 'iCloud'.

3. Voer je tweede Apple ID in (of klik op 'Maak Apple ID aan'), voer het wachtwoord in en klik op 'Log in'.

Accountgegevens wijzigen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.

Open het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren

2. Selecteer aan de linkerkant je tweede iCloud-account en klik vervolgens op 'Details' om te kijken welke Apple ID voor deze iCloud-account wordt gebruikt en om de accountbeschrijving te wijzigen die wordt weergegeven in het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren.

Voorzieningen in- of uitschakelen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.

Open het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren

2. Selecteer aan de linkerkant je tweede iCloud-account, selecteer vervolgens de voorzieningen die je wilt gebruiken en schakel tot slot de voorzieningen uit die je niet wilt gebruiken.

Als je de voorziening Contacten selecteert terwijl het programma Contacten wordt gesynchroniseerd met Google Contactpersonen, wordt deze synchronisatie uitgeschakeld. Je moet de synchronisatie uitgeschakeld laten wanneer je iCloud gebruikt voor je contactgegevens.

iCloud-opslagruimte beheren

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.

Open het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren

2. Selecteer aan de linkerkant je tweede iCloud-account en klik vervolgens op 'Beheer'. Zie iCloud-opslagruimte beheren.

Een tweede iCloud-account verwijderen

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Internetaccounts'.

Open het paneel 'Internetaccounts' in Systeemvoorkeuren

2. Selecteer aan de linkerkant je tweede iCloud-account en klik vervolgens op de knop met het minteken .

Als je Mac is geconfigureerd voor het gebruik van iCloud-sleutelhanger wanneer je een tweede iCloud-account verwijdert, wordt je gevraagd of je de account wilt verwijderen van je andere Mac-computers waarop iCloud-sleutelhanger wordt gebruikt of alleen alle accountvoorzieningen op deze Mac wilt uitschakelen.

Voor meer informatie over het gebruik van iCloud-voorzieningen in macOS-programma's zoals Mail of Contacten open je het programma en kies je 'Help' > '[naam van programma] Help'. Zoek vervolgens op "iCloud".