De actieknop gebruiken op Apple Watch Ultra

Lees hier hoe je de actieknop kunt aanpassen en gebruiken. Deze knop biedt je snelle toegang tot sommige functies van Apple Watch Ultra.

De actieknop op je Apple Watch Ultra configureren

1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch. Je kunt dit ook doen in de Apple Watch-app op je iPhone.
  2. Tik op de actieknop.
    Apple Watch Ultra waarop de app 'Instellingen' wordt weergegeven
  3. Tik op het menu onder 'Actie' en selecteer vervolgens wat je wilt dat de knop start.
    Apple Watch Ultra waarop het actiescherm en verschillende instellingen worden weergegeven
  4. Tik op de pijl in de linkerbovenhoek  om terug te gaan naar de instellingen van de actieknop.
  5. Tik op het menu onder 'App' als dit verschijnt en selecteer vervolgens een app om de actie uit te voeren. Bij sommige acties, zoals Zaklamp, wordt de app-optie niet weergegeven.
  6. Tik op de pijl om terug te gaan.
  7. Tik op het menu onder 'Eerste keer drukken' als dit verschijnt en selecteer vervolgens een actie. Sommige functies laten verschillende acties toe bij de eerste en tweede druk op de knop.

Er verschijnen tips op het scherm onder 'Gebaren' waarin wordt uitgelegd hoe de actieknop werkt met de instellingen die je eraan hebt toegewezen. Tips voor een wandeling in de buitenlucht laten bijvoorbeeld zien dat één keer op de actieknop drukken een training start, en tegelijkertijd op de actie- en de zijknop drukken de training pauzeert.

Zorg ervoor dat je niet per ongeluk op de zijknop of de Digital Crown drukt als je op de actieknop drukt. Je Apple Watch doet alles wat is toegewezen aan de actieknop als je tegelijkertijd op een andere knop drukt, tenzij een knopcombinatie is geconfigureerd.

Wat kan de actieknop doen?

Je kunt acties met betrekking tot deze apps en functies configureren:

• Work-out
  • Stopwatch
  • Routepunt
  • Backtrack
  • Duik
  • Zaklamp
  • Opdracht

Gebruik de actieknop om de sirene te activeren

Houd de actieknop ingedrukt om de sirene, een veiligheidsfunctie op Apple Watch Ultra-modellen, te activeren. Als je niet wilt dat de actieknop de sirene inschakelt, ga je naar 'Instellingen' > 'Actieknop' en schakel je onder 'Siren' de optie 'Houd ingedrukt om in te schakelen' uit.

Lees hoe je Siren op je Apple Watch Ultra kunt gebruiken.