Sluit uw MacBook, MacBook Air of MacBook Pro niet met een afdekking over de camera

Het sluiten van een Mac-laptop met een camera-afdekking erop kan het beeldscherm beschadigen. Mac-laptops zijn ontworpen om uw privacy te beschermen en hebben daarom een indicatielampje, zodat u weet wanneer de camera is ingeschakeld.

Als u een Mac-laptop met een geïnstalleerde camera-afdekking sluit, kunt u het beeldscherm beschadigen, omdat de ruimte tussen het beeldscherm en toetsenbord is ontworpen met zeer krappe toleranties. Het afdekken van de ingebouwde camera kan ook de omgevingslichtsensor en de werking van functies zoals automatische helderheid en True Tone verstoren. Gebruik het indicatielampje van de camera als alternatief voor de camera-afdekking om te bepalen of uw camera actief is en bepaal in Systeemvoorkeuren welke apps uw camera kunnen gebruiken.

Let op het groene indicatielampje van de camera

We ontwerpen Apple producten om uw privacy te beschermen en om u controle te geven over uw gegevens. Onze producten en functies bevatten innovatieve privacytechnologieën en -technieken die ontworpen zijn om de hoeveelheid gegevens te minimaliseren waar wij, of iemand anders, toegang toe hebben. En krachtige beveiligingsfuncties helpen bij het voorkomen dat mensen, behalve u zelf, toegang kunnen krijgen tot uw informatie.

De in uw Mac-computer ingebouwde FaceTime HD-camera is ontworpen met uw privacy in het achterhoofd en gebruikt een indicatielampje voor de camera dat groen brandt zodra de camera actief is. Zo weet u altijd wanneer de camera is ingeschakeld.

No alt supplied for Image

De camera is zo ontworpen dat deze niet kan worden geactiveerd zonder dat het indicatielampje van de camera ook aan gaat. Zo weet u of de camera is ingeschakeld.

Bepaal welke apps de camera kunnen gebruiken

Als een extra beveiligingsmaatregel kunt u regelen welke apps toegang hebben tot de ingebouwde camera. Voordat een app uw camera kan gebruiken in macOS Mojave of hoger, moet u de app eerst toestemming geven. Lees hoe u de toegang tot uw camera kunt regelen op een Mac in Systeemvoorkeuren om te zien welke apps toestemming hebben om uw camera te gebruiken en om apps toegang te geven of de toegang in te trekken.

Als uw werkomgeving altijd een camera-afdekking vereist

Als u vanwege uw werkomgeving de camera op uw Mac-laptop altijd moet afdekken, volgt u deze richtlijnen om te voorkomen dat u het beeldscherm beschadigt:

• Zorg dat de camera-afdekking niet dikker is dan een gemiddeld vel printerpapier (0,1 mm).

• Gebruik geen camera-afdekking die plakresten achterlaat.

• Als u een camera-afdekking plaatst die dikker is dan 0,1 mm, verwijdert u de camera-afdekking voordat u uw computer sluit.

Meer informatie

Lees wat u moet doen als de ingebouwde camera niet werkt op uw Mac.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.