Als de ingebouwde camera niet werkt op uw Mac

Lees hier wat u moet doen als de ingebouwde camera niet wordt geactiveerd of weergegeven in een app op de Mac

Het indicatielampje van de camera controleren

Als het indicatielampje naast de camera groen knippert op uw Mac-notebook, neemt u contact op met Apple.

Instellingen voor schermtijd controleren

Als uw Mac macOS Catalina gebruikt en u Schermtijd gebruikt, controleert u of the camera is ingeschakeld en of de apps die de camera gebruiken tijd beschikbaar hebben.

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Schermtijd'.
  2. Klik op 'Materiaal en privacy' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Apps'.
  3. Zorg ervoor dat het aankruisvak bij 'Camera' is ingeschakeld.
  4. Klik op 'Applimieten' in de navigatiekolom. Als u de camera wilt gebruiken met een app in de lijst, zorg er dan voor dat het aankruisvak voor 'Limieten' niet is ingeschakeld.

Apps toestemming verlenen

Als uw Mac macOS Mojave of hoger gebruikt, kiest u welke apps de ingebouwde camera mogen gebruiken:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Beveiliging en privacy'.
  2. Klik op het tabblad 'Privacy' en klik vervolgens op 'Camera' in de navigatiekolom.
  3. Selecteer het aankruisvak naast de apps waarin u de camera wilt gebruiken. Mogelijk wordt u gevraagd een app te sluiten en opnieuw te openen voordat deze gebruik kan maken van de camera.

Een andere app proberen

Probeer de camera in een andere app te gebruiken. Als u de camera bijvoorbeeld niet in FaceTime kunt gebruiken, opent u Photo Booth.

De SMC opnieuw instellen

Als u de ingebouwde camera nog steeds niet kunt gebruiken en u hebt een Intel-Mac, kan het helpen om de SMC opnieuw in te stellen. Lees hier hoe u de SMC van uw Mac opnieuw instelt.

Meer informatie

Als u geen verbinding kunt maken met FaceTime, leest u hier wat u moet doen als FaceTime niet werkt op uw Mac.