De app Ademhaling gebruiken

U kunt de app Ademhaling gebruiken om u te ontspannen en u te concentreren op uw ademhaling.

Symbool voor Ademhaling-app

De app Ademhaling leidt u door een reeks diepe ademhalingen en herinnert u er elke dag aan dat u de tijd moet nemen om adem te halen. Kies hoe lang u wilt ademhalen en laat de animatie en zachte tikken u helpen concentreren.

Krimpende en uitzettende animatie om de ademhaling te begeleiden.

Een sessie starten

1. Druk op de Digital Crown om naar het beginscherm te gaan en open de Ademhaling-app.
  2. Draai aan de Digital Crown om de lengte van de sessie in te stellen.
  3. Tik op 'Start' als u klaar bent. Denk eraan dat u niet beweegt als u de ademhalingsoefeningen doet.
  4. Adem in zolang de animatie groter wordt en de Watch tikjes op uw pols geeft. Adem vervolgens uit terwijl de animatie kleiner wordt en u niet meer op de pols wordt getikt.
  5. Blijf de ademhalingsoefeningen doen totdat de sessie is beëindigd en uw Watch twee keer op uw pols tikt en een geluid maakt.* Als u klaar bent, ziet u uw hartslag.

Als u de Ademhaling-app gebruikt, zet uw Watch het geluid voor enkele meldingen uit, zodat u zich kunt concentreren. Als u een oproep beantwoordt of beweegt tijdens een sessie, wordt de sessie automatisch beëindigd en krijgt u geen krediet.

* Als de Watch geen geluid maakt, is de stille modus ingeschakeld.

Instellingen van Ademhaling op iPhone in de Apple Watch-app.

De duur van een sessie instellen

Als u de Ademhaling-app opent om een nieuwe sessie te starten, kunt u aan de Digital Crown draaien om de duur van de sessie in te stellen.

Als u een gewenste duur vindt, kunt u deze instellen als de standaard op uw iPhone:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Ademhaling' en scrol omlaag.
  3. Tik op 'Gebruik vorige duur'.

U kunt ook de lengte van elke ademhaling wijzigen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Ademhaling' en tik op 'Ademhalingssnelheid'.
  3. Tik om het aantal ademhalingen per minuut te wijzigen.

Herinneringen aanpassen of uitschakelen

De Apple Watch herinnert u er de hele dag aan dat u moet ademhalen. U kunt deze herinneringen aanpassen of uitschakelen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Ademhaling'.
  3. Als u wilt instellen hoe vaak u herinneringen krijgt, tikt u op 'Ademhalingsherinneringen'.
  4. Als u wilt instellen hoe u meldingen ontvangt, tikt u op 'Sta berichtgeving toe', 'Stuur berichtencentrum' of 'Berichtgeving uit'. Meer informatie over opties voor meldingen

Als u in beweging bent of traint, of als u zelf een sessie start, stelt de Apple Watch de herinnering uit. U krijgt deze herinnering dan kort nadat u bent gestopt met bewegen.

Uw mindfulnessminuten in de app Gezondheid.

Controleren hoe vaak u de tijd neemt om de Ademhaling-app te gebruiken

U kunt uw sessies bijhouden met de Gezondheid-app:

1. Open de Gezondheid-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Gegevens'.
  3. Tik op 'Mindfulness' en tik op de grafiek voor meer informatie.

Aan het einde van elke sessie kunt u zien hoe vaak u de Ademhaling-app die dag hebt gebruikt. Ademhalingssessies worden niet weergegeven in de Activiteit-app op uw Apple Watch of iPhone.