De Ademhaling-app gebruiken

U kunt de Ademhaling-app gebruiken om u te ontspannen en u te concentreren op uw ademhaling.

Symbool voor Ademhaling-app

De Ademhaling-app leidt u door een reeks diepe ademhalingen en herinnert u er elke dag aan dat u de tijd moet nemen om adem te halen. Kies hoe lang u wilt ademhalen en laat de animatie en zachte tikken u helpen concentreren.

Ademhaling-animatie

Een sessie starten

1. Druk op de Digital Crown om naar het beginscherm te gaan en open de Ademhaling-app.
  2. Draai aan de Digital Crown om de lengte van de sessie in te stellen.
  3. Tik op 'Start' als u klaar bent. Denk eraan dat u niet beweegt als u de ademhalingsoefeningen doet.
  4. Adem in terwijl de animatie groter wordt en de Watch tikken op uw pols geeft. Adem vervolgens uit terwijl de animatie kleiner wordt en u niet meer op de pols wordt getikt.
  5. Blijf de ademhalingsoefeningen doen totdat de sessie is beëindigd en uw Watch twee keer op uw pols tikt en een geluid maakt.* Als u klaar bent, ziet u uw hartslag.

Als u de Ademhaling-app gebruikt, zet uw Watch het geluid voor enkele meldingen uit, zodat u zich kunt concentreren. Als u een oproep beantwoordt of beweegt tijdens een sessie, wordt de sessie automatisch beëindigd en krijgt u geen krediet.

* Als de Watch geen geluid maakt, is de stille modus ingeschakeld.

Ademhaling-instellingen op iPhone

De lengte van een sessie instellen

Als u de Ademhaling-app opent om een nieuwe sessie te starten, kunt u aan de Digital Crown draaien om de duur van de sessie in te stellen.

Als u een gewenste duur vindt, kunt u deze instellen als de standaard op uw iPhone:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Ademhaling' en tik vervolgens op 'Gebruik vorige duur'.

U kunt ook de lengte van elke ademhaling wijzigen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Ademhaling' en tik op 'Ademhalingssnelheid'.
  3. Tik om het aantal ademhalingen per minuut te wijzigen.

Herinneringen aanpassen of uitschakelen

De Apple Watch herinnert u de hele dag eraan dat u moet ademhalen. U kunt deze herinneringen aanpassen of uitschakelen:

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  2. Tik op 'Ademhaling' > 'Ademhalingsherinneringen'.
  3. Kies hoe vaak u herinneringen krijgt.

Als een herinnering samenvalt met een activiteit in uw agenda, zoals een vergadering, of als u in beweging bent of sport doet, of als u een eigen sessie start, verzet de Apple Watch uw herinnering. Even nadat de activiteit voorbij is, of als u niet meer beweegt, ontvangt u de herinnering.

Mindfulnessminuten op iPhone

Controleren hoe vaak u de tijd neemt om de Ademhaling-app te gebruiken

U kunt uw sessies bijhouden met de Gezondheid-app:

1. Open de Gezondheid-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Gegevens'.
  3. Tik op 'Mindfulness' en tik op de grafiek voor meer informatie.

Aan het einde van elke sessie kunt u zien hoe vaak u de Ademhaling-app die dag hebt gebruikt. Ademhalingssessies worden niet weergegeven in de Activiteit-app op uw Apple Watch of iPhone.