Het bedieningspaneel op een Apple Watch gebruiken

Met één veeg omhoog kunt u de batterij en instellingen controleren. U kunt dan verbinding maken met een luidspreker, uw Watch op stil zetten en meer.

Het bedieningspaneel openen

Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat. Wacht tot het bedieningspaneel wordt weergegeven en veeg dan omhoog. U kunt het bedieningspaneel openen vanuit elk scherm.

Het bedieningspaneel sluiten

Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. U kunt ook op de Digital Crown drukken.

Instellingen en batterij controleren

U kunt in één oogopslag zien welke instellingen in- of uitgeschakeld zijn en tikken om ze te wijzigen.

100% batterij.

Het batterijniveau controleren of de spaarstand inschakelen.

Actieve mobiele verbinding.

Het mobiele netwerk in- of uitschakelen.1

Knop 'Vliegtuigmodus' ingeschakeld.

De vliegtuigmodus in- of uitschakelen.

'Stille modus' ingeschakeld.

De stille modus in- of uitschakelen.

'Niet storen' ingeschakeld.

'Niet storen' in- of uitschakelen. Meer informatie over 'Niet storen'

Knop 'Vergrendel' van Apple Watch Series 1 of eerder.

Uw Apple Watch vergrendelen.4

Knop 'Waterslot' van Apple Watch Series 2 of nieuwer.

Waterslot gebruiken om te voorkomen dat de Watch reageert bij onbedoelde aanrakingen.2

Knop 'Zoek iPhone'.

Een geluid afspelen als u uw iPhone niet kunt vinden. Indrukken en vasthouden om de flits van de iPhone te laten knipperen.

Knop 'Zaklamp'.

De zaklamp inschakelen. Omlaag vegen om de zaklamp uit te schakelen.

Knop 'Theatermodus' ingeschakeld.

De theatermodus in- of uitschakelen. Deze instelling schakelt de stille modus in. Het scherm blijft uitgeschakeld tot u op een knop tikt of drukt.3

Schooltijd gebruiken.
U kunt deze knop aan het bedieningspaneel toevoegen. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Wijzig'. Tik op de knop 'Voeg toe'  op de knop 'Schooltijd' en tik vervolgens op 'Gereed'.

Verbinding controleren

Bovenaan het bedieningspaneel kunt u zien of uw Apple Watch verbonden is met een wifinetwerk, met een mobiel netwerk of met uw iPhone. Lees hier hoe uw Apple Watch verbinding maakt met andere netwerken en uw iPhone.

'Niet storen' gebruiken

Als 'Niet storen' is ingeschakeld, klinkt er geen geluid bij oproepen en licht het scherm niet op. Wekkers en meldingen van de hartslagsensor klinken nog wel. Als 'Niet storen' is ingeschakeld, wordt het maansymbool bovenaan het scherm weergegeven. Wanneer u 'Niet storen' instelt, kunt u de volgende opties kiezen:

• Aan. 'Niet storen' blijft aan tot u het uitschakelt.
  • 1 uur aan. 'Niet storen' wordt na een uur automatisch uitgeschakeld.
  • Aan tot vanavond. 'Niet storen' wordt om 19:00 uur automatisch uitgeschakeld.
  • Aan totdat ik vertrek. 'Niet storen' wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u de op het scherm getoonde locatie verlaat.
  • Aan tot einde van activiteit. 'Niet storen' wordt automatisch uitgeschakeld na afloop van de op het scherm getoonde activiteit.

Knoppen die worden herschikt in het bedieningspaneel.

Het bedieningspaneel anders inrichten

1. Houd uw vinger op de onderkant van de wijzerplaat en veeg vervolgens omhoog om het bedieningspaneel te openen.
  2. Scrol naar de onderkant van het scherm.
  3. Tik op 'Wijzig'. De knoppen gaan nu bewegen.
  4. Houd uw vinger op een knop tot deze wit wordt en sleep de knop naar een andere plek.
  5. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed' of drukt u op de Digital Crown.

1. Beschikbaar op Cellular-modellen van Apple Watch.
  2. Alleen op Apple Watch Series 2 of nieuwer. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch
  3. U kunt de Apple Watch Series 2 of nieuwer ook uit de sluimerstand halen door aan de Digital Crown te draaien.
  4. Als u een toegangscode hebt ingesteld en draagdetectie hebt uitgeschakeld, kunt u de Apple Watch handmatig vergrendelen met deze instelling in het bedieningspaneel. Als u geen toegangscode hebt ingesteld (of als u een toegangscode hebt ingesteld en draagdetectie hebt uitgeschakeld), wordt deze instelling niet weergegeven.