Hulp bij de Foto's-app op de Mac

Probeer deze tips als u Foto's voor macOS niet kunt openen of als de app niet doet wat u verwacht.

Een reservekopie maken van uw bibliotheek

Voordat u deze stappen uitvoert, is het verstandig om een reservekopie van uw fotobibliotheek te maken, ook al gebruikt u iCloud-foto's. U kunt Time Machine gebruiken of een reservekopie-oplossing van een andere maker, of u kunt de bibliotheek kopiëren naar een externe schijf. Standaard wordt uw fotobibliotheek bewaard in de map 'Afbeeldingen' in uw thuismap.

Zorg dat uw software up-to-date is

Foto's maakt deel uit van het Mac-besturingssysteem. U kunt veel problemen vermijden of oplossen door de meest recente versie van macOS te gebruiken. Lees meer over het bijwerken van de software op een Mac.

Als u in Foto's afbeeldingen in de RAW-structuur gebruikt, leest u hier meer over de RAW-structuren van digitale camera's die in iOS, iPadOS en macOS worden ondersteund.

Als u problemen hebt met het migreren van een bestaande iPhoto- of Aperture-bibliotheek naar Foto's

U ziet mogelijk een waarschuwingsbericht wanneer u Foto's voor de eerste keer opent of een bestaande iPhoto- of Aperture-bibliotheek migreert. Lees hier wat u moet doen als een bibliotheek niet kan worden gekopieerd of aangemaakt in Foto's.

Als de mediakiezer uw foto's en video's niet weergeeft

Met de mediakiezer kunt u afbeeldingen in uw fotobibliotheek gebruiken in andere apps, zoals Pages en iMovie. De mediakiezer toont alleen de inhoud van de Foto's-bibliotheek die is ingesteld als systeemfotobibliotheek. Als u meer dan één Foto's-bibliotheek hebt (en de bibliotheek die u gebruikt, niet is ingesteld als systeemfotobibliotheek), geeft de mediakiezer de inhoud ervan niet weer.

Volg deze stappen om de huidige bibliotheek in te stellen als systeemfotobibliotheek:

1. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op de knop 'Algemeen' bovenaan het voorkeurenvenster.
  3. Klik op 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Als u andere problemen hebt met Foto's

Als u andere problemen ervaart, zoals ontbrekende of lege miniaturen, onverwacht gedrag of als Foto's niet opent, controleert u of er een probleem is met de bibliotheek door deze stappen te volgen.

Maak een nieuwe fotobibliotheek aan en controleer of de problemen aanhouden:

1. Stop Foto's.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt terwijl u Foto's opent.
  3. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op 'Maak nieuwe aan'.
  4. Geef de nieuwe bibliotheek een naam en klik op 'OK'. Let op of Foto's wordt geopend met deze nieuwe bibliotheek.

Stop Foto's om terug te keren naar uw primaire Foto's-bibliotheek. Open Foto's vervolgens opnieuw terwijl u de Option-toets ingedrukt houdt, selecteer uw primaire bibliotheek en klik op 'Kies bibliotheek'.

U kunt Foto's ook openen in een ander gebruikersaccount op uw Mac en kijken of het lukt om de app te openen.

Als Foto's wordt geopend met de nieuwe bibliotheek of in een ander gebruikersaccount, kan dit betekenen dat er een probleem is met uw bibliotheek. Volg de stappen om de tool Herstel bibliotheek in Foto's te gebruiken voor uw primaire Foto's-bibliotheek.