Hulp krijgen bij iCloud-foto's

Lees hier hoe u iCloud-foto's beheert, ontbrekende foto's en video's zoekt, en ongewenste foto's en video's verwijdert.

Wat moet ik doen als sommige foto's en video's ontbreken nadat ik iCloud-foto's heb ingeschakeld?

Zoek in het album 'Recent verwijderd' van uw Foto's-app naar uw ontbrekende foto's en video's. Zorg ervoor dat u met de juiste Apple ID bij iCloud bent ingelogd. Lees hoe u ontbrekende foto's en video's zoekt in de Foto's-app

Foto's of video's die u naar uw apparaat kopieert via iTunes, worden niet gekopieerd in iCloud-foto's. Volg deze stappen om de originele versies met volledige resolutie toe te voegen:

Op een Mac met OS X Yosemite 10.10.3 of hoger

Als u originele versies van uw fotobibliotheek wilt uploaden, opent u de Foto's-app, kiest u vervolgens 'Foto's' > 'Voorkeuren' en schakelt u' iCloud-foto's' in.

U kunt ook AirDrop gebruiken om de foto's van de computer naar een iPhone, iPad of iPod touch te kopiëren:

1. Zorg ervoor dat u op de computer en het iOS-apparaat ingelogd bent met dezelfde Apple ID.
  2. Ontgrendel uw iOS-apparaat en schakel AirDrop in.
  3. Open een nieuw Finder-venster op de Mac en kies 'AirDrop' in de navigatiekolom.
  4. Sleep de foto's naar het symbool voor het iOS-apparaat in het Finder-venster.

Wat gebeurt er als ik foto's van een apparaat verwijder met iCloud-foto's?

Wanneer u een foto of video verwijdert uit de Foto's-app op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, wordt deze ook verwijderd uit uw iCloud-foto's en van alle andere apparaten waarop u bent aangemeld bij iCloud-foto's. Het bestand neemt dan ook geen ruimte meer in beslag in uw iCloud-opslag. Als u foto's en video's van al uw iOS-apparaten, uw Mac en iCloud.com wilt verwijderen, verwijdert u ze in de Foto's-app

U kunt foto's en video's terughalen uit het album 'Recent verwijderd' tot 30 dagen nadat u ze hebt verwijderd. Lees hoe u een recent verwijderde foto kunt terugzetten

Kan ik alle foto's en video's op mijn Mac op iCloud.com zien?

iCloud-foto's uploadt de foto's en video's in de systeembibliotheek van de Mac. De foto's en video's die u buiten de systeembibliotheek bewaart, worden niet geüpload of bijgewerkt op uw apparaten.

Hoe controleer ik de status van mijn uploads naar of downloads van iCloud-foto's?

1. Open de app Foto's.
  2. Selecteer het tabblad 'Bibliotheek' en tik vervolgens op 'Alle foto's'.
  3. Scrol omlaag om de statusbalk te zien.

U kunt foto's en video's uit uw fotobibliotheek die nog niet naar iCloud geüpload zijn, ook vinden in een slim album op de Mac.

Wat gebeurt er wanneer ik de iCloud-opslaglimiet overschrijd?

Als u de iCloud-opslaglimiet overschrijdt, worden er geen foto's en video's geüpload naar iCloud en wordt de bibliotheek niet meer up-to-date gehouden op uw apparaten. Om iCloud-foto's te blijven gebruiken, voert u een upgrade van het opslagabonnement uit of vermindert u de hoeveelheid opslag die u gebruikt.

Verminder de opslag voor iCloud-foto's door foto's en video's te verwijderen die u niet meer wilt bewaren op uw iOS-apparaten of op iCloud.com. Het apparaat wist onmiddellijk alle foto's en video's die u verwijdert en deze kunnen niet worden teruggehaald via het album 'Recent verwijderd'.

Als u geen opslagruimte meer hebt, maken uw apparaten geen reservekopie op iCloud, en blijven nieuwe foto's, video's, documenten en informatie niet up-to-date.

Hoe schakel ik iCloud-foto's op slechts één apparaat uit?

U kunt iCloud-foto's op één apparaat uitschakelen door deze stappen te volgen:

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-foto's' uit.
  • Open op de Mac de Foto's-app en kies vervolgens 'Foto's' > 'Voorkeuren'. Klik op 'iCloud' en schakel 'iCloud-foto's' uit.
  • Op een Apple TV 4K of Apple TV HD, ga naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud'. Druk onder 'Foto's' op 'Selecteer' om iCloud-foto's uit te schakelen.

Als u 'Optimaliseer opslag' hebt ingeschakeld, worden mogelijk niet alle originele foto's en video's op het apparaat bewaard. Als u de originele foto's en video's naar een iOS-apparaat wilt downloaden, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en selecteert u 'Download en bewaar originelen'. Open Foto's op de Mac, kies 'Foto's' > 'Voorkeuren', klik op 'iCloud' en selecteer 'Download originelen naar deze Mac'. Houd uw apparaat aangesloten op het lichtnet en verbonden met internet. Nadat uw originelen zijn gedownload, kunt u 'iCloud-foto's' uitschakelen. U kunt ook de foto's en video's die u wilt downloaden selecteren op iCloud.com.

Voordat u iCloud-foto's uitschakelt, kunt u het beste een kopie maken van uw foto's en video's.

Hoe verwijder ik de volledige inhoud van iCloud-foto's uit iCloud en van mijn apparaten?

Volg deze stappen om iCloud-foto's overal uit te schakelen:

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Foto's' en tik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.
  • Ga op de Mac naar het Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Apple ID'. Kies 'iCloud' en klik op 'Beheer'. Selecteer 'Foto's' en klik vervolgens op 'Schakel uit en verwijder'.

Als u van gedachten verandert, volgt u de bovenstaande stappen op uw apparaat en selecteert u 'Herstel verwijderen'.

Foto's en video's worden gedurende 30 dagen in uw account bewaard. Als u de originele foto's en video's naar een iOS-apparaat wilt downloaden, gaat u naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en selecteert u 'Download en bewaar originelen'. Open Foto's op de Mac, kies 'Foto's' > 'Voorkeuren', klik op 'iCloud' en selecteer 'Download originelen naar deze Mac'. U kunt ook de foto's en video's die u wilt downloaden selecteren op iCloud.com.

Wat is er gebeurd met het album 'Mijn fotostream'?

Wanneer u 'iCloud-foto's' inschakelt, worden foto's uit 'Mijn fotostream' die in het album 'Mijn fotostream' staan maar niet zijn bewaard in uw bibliotheek, verwijderd. Nadat u iCloud-foto's hebt ingeschakeld, ziet u geen apart album 'Mijn fotostream' meer.

Als u nog een ander apparaat hebt waarop 'Mijn fotostream' is ingeschakeld en iCloud-foto's is uitgeschakeld, zult u op dat apparaat wel een album 'Mijn fotostream' zien. Alle nieuwe foto's die u maakt of aan uw bibliotheek toevoegt, worden in dat album opgenomen op dat apparaat.

Meer informatie

In lagere versies van iOS, macOS, tvOS en iCloud voor Windows heette iCloud-foto's iCloud-fotobibliotheek.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.