Een systeemfotobibliotheek instellen in Foto's

Als een Mac meerdere fotobibliotheken heeft, kunt u er een als systeemfotobibliotheek kiezen. De systeemfotobibliotheek is de enige bibliotheek die kan worden gebruikt voor iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream.

Foto's in de systeemfotobibliotheek zijn beschikbaar in apps zoals iMovie, Pages en Keynote. U kunt deze ook synchroniseren met iOS-apparaten en ze bekijken op Apple TV. En als u uw eigen foto's als bureaubladafbeelding of schermbeveiliging wilt gebruiken, moeten de foto's zich in de systeemfotobibliotheek bevinden om ze te kunnen selecteren in Systeemvoorkeuren.

Als u maar één fotobibliotheek hebt, dan is dat de systeemfotobibliotheek. In alle andere gevallen is de systeemfotobibliotheek de eerste fotobibliotheek die u in Foto's aanmaakt of opent. Als u meerdere bibliotheken hebt, moet u wellicht een systeemfotobibliotheek instellen zodat andere apps toegang hebben tot de foto's en video's die u wilt gebruiken.

Volg deze stappen om een systeemfotobibliotheek in te stellen:

1. Stop Foto's.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en open Foto's. Een van de fotobibliotheken wordt al aangeduid als NaamVanBibliotheek (systeemfotobibliotheek).
  3. Kies de bibliotheek die u als systeemfotobibliotheek wilt instellen.
  4. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' in de menubalk nadat de bibliotheek in Foto's is geopend.
  5. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  6. Klik op de knop 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.

Als u in de app Foto's een tweede of andere bibliotheek opent en u deze niet als systeemfotobibliotheek hebt ingesteld, gebruiken andere programma's de foto's uit de originele systeemfotobibliotheek. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u Foto's opent om te zien welke bibliotheek als systeemfotobibliotheek is ingesteld.

iCloud en de systeemfotobibliotheek

U kunt iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream alleen gebruiken in combinatie met de systeemfotobibliotheek. Als u in Foto's een andere bibliotheek kiest zonder deze in te stellen als systeemfotobibliotheek, wordt het tabblad 'iCloud' in de voorkeuren voor Foto's uitgeschakeld:

Als u een nieuwe fotobibliotheek als systeemfotobibliotheek instelt en vervolgens iCloud-foto's inschakelt, worden de foto's en video's in de nieuwe bibliotheek samengevoegd met wat er al in iCloud-foto's staat. Als u de inhoud van uw fotobibliotheken gescheiden wilt houden, moet u iCloud-foto's in Foto's niet inschakelen voor meer dan één bibliotheek.