Een systeemfotobibliotheek instellen in Foto's

Als een Mac meerdere fotobibliotheken heeft, kunt u kiezen welke bibliotheek u wilt gebruiken met iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream.

iCloud en de systeemfotobibliotheek

U kunt iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream alleen gebruiken in combinatie met de systeemfotobibliotheek. Als u in Foto’s een andere bibliotheek kiest zonder deze in te stellen als systeemfotobibliotheek, wordt het tabblad 'iCloud' in de voorkeuren voor Foto’s uitgeschakeld.

Als u een andere bibliotheek wilt gebruiken met iCloud, volgt u de instructies in het volgende gedeelte om de systeemfotobibliotheek te wijzigen.

Een systeemfotobibliotheek instellen

Als u een nieuwe fotobibliotheek als systeemfotobibliotheek instelt en vervolgens iCloud-foto's inschakelt, worden de foto's en video's in de nieuwe bibliotheek samengevoegd met wat er al in iCloud-foto's staat. Daarnaast worden alle foto's en video's van iCloud opnieuw gedownload naar het apparaat.

1. Sluit de Foto's-app.
  2. Houd de Option-toets ingedrukt en open Foto's. Een van de fotobibliotheken wordt al aangeduid als NaamVanBibliotheek (systeemfotobibliotheek).
  3. Kies de bibliotheek die u als systeemfotobibliotheek wilt instellen.
  4. Kies 'Foto's' > 'Voorkeuren' in de menubalk nadat de bibliotheek in Foto's is geopend.
  5. Klik op het tabblad 'Algemeen'.
  6. Klik op de knop 'Gebruik als systeemfotobibliotheek'.
    Als 'Gebruik als systeemfotobibliotheek' grijs wordt weergegeven, is de huidige bibliotheek al ingesteld als uw systeemfotobibliotheek.

Als u in de Foto's-app een andere bibliotheek opent en u deze niet als systeemfotobibliotheek hebt ingesteld, gebruiken andere programma's de foto's uit de originele systeemfotobibliotheek. Houd de Option-toets ingedrukt wanneer u Foto's opent om te zien welke bibliotheek als systeemfotobibliotheek is ingesteld.

Hulp nodig?

Als u nog steeds problemen hebt met Foto's, neemt u contact op met Apple Support.