Luisteren naar muziek en podcasts op uw Apple Watch

Stream Apple Music of Apple Podcasts. Of synchroniseer materiaal met uw Watch.

U hebt een Bluetooth-koptelefoon of een luidspreker nodig om muziek of andere audio op een Apple Watch te beluisteren. Lees hoe u Bluetooth-apparaten met een Watch koppelt.

Als u met wifi of een mobiel netwerk bent verbonden op uw Apple Watch Series 3 of nieuwer, kunt u Apple Music en Apple Podcasts streamen, zelfs zonder dat u uw iPhone bij de hand hebt. U kunt ook muziek en podcasts van uw iPhone met uw Watch synchroniseren. Vervolgens kunt u het materiaal op uw Watch afspelen zonder dat uw iPhone in de buurt is, zelfs wanneer de Watch niet met wifi of een mobiel netwerk is verbonden.

Meer informatie over hoe een Watch wifi en mobiele netwerken gebruikt.

Luisteren naar Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u elk nummer in de Apple Music-catalogus afspelen. Als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u uw eigen nummers, albums en afspeellijsten afspelen. Meer informatie over het gebruiken van de Muziek-app.

Om muziek te streamen, opent u de Muziek-app en tikt u op de gewenste muziek. Of als u naar de radio wilt luisteren, opent u de Radio-app.

Muziek met een Apple Watch synchroniseren

1. Plaats uw Apple Watch op de lader. Controleer of de Watch wordt opgeladen en of uw iPhone zich binnen het bereik van uw Watch bevindt.
  2. Open de Instellingen-app op uw iPhone en tik op 'Bluetooth'. Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  4. Scrol naar 'Muziek' en tik erop.
  5. Tik op 'Voeg muziek toe' en zoek het nummer of album dat u wilt synchroniseren.
  6. Tik op de knop 'Voeg toe'  naast de gewenste muziek die u wilt synchroniseren. Als u geen specifieke albums of afspeellijsten kunt toevoegen, probeert u ze naar uw iPhone te downloaden voordat u met uw Watch synchroniseert.

De Apple Watch-app op een iPhone met afspeellijsten en albums die u kunt toevoegen.

Muziek van een Apple Watch verwijderen

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch' onderaan het scherm.
  2. Scrol naar 'Muziek' en tik erop. Tik vervolgens op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek. Als u 'Wijzig' niet ziet staan, is er geen muziek met uw Watch gesynchroniseerd.
  3. Tik onder 'Afspeellijsten en albums' op de knop 'Verwijder'  naast de muziek die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder'. U kunt ook automatisch toegevoegde afspeellijsten uitzetten die u niet op uw Watch wilt hebben.

Podcasts naar een Apple Watch synchroniseren

Als u uw Apple Watch oplaadt, worden podcasts die u volgt automatisch met uw Apple Watch gesynchroniseerd. U kunt echter ook handmatig podcasts met uw Apple Watch synchroniseren.

1. Open de Instellingen-app op uw iPhone en tik op 'Podcasts'. Controleer of 'Synchroniseer bibliotheek' is ingeschakeld.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone. Ga naar het tabblad 'Mijn watch', scrol naar 'Podcasts' en tik erop.
  3. Tik onder 'Voeg afleveringen toe van' op 'Aangepast'.
  4. Tik op de schuifknop voor het gewenste programma. Als u het gewenste programma niet ziet staan, opent u de Podcasts-app op uw iPhone, zoekt u het programma en tikt u op de knop 'Voeg toe' .

Afleveringen worden automatisch van de Apple Watch verwijderd nadat u ernaar hebt geluisterd.

Meer informatie over het gebruiken van de Podcasts-app.

De Apple Watch-app op een iPhone met podcastprogramma's en zenders.

Meer doen met muziek en podcasts op uw Apple Watch

U kunt een specifieke afspeellijst starten elke keer dat u een begint aan een work-out. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op 'Mijn Watch'. Tik op 'Work-out' en vervolgens op 'Work-outafspeellijst'.*

* Work-outafspeellijsten zijn beschikbaar op Apple Watch Series 1 of nieuwer.

De beschikbaarheid van Apple Music en Apple Podcasts kan per land of regio verschillen. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.