Muziek, podcasts en audioboeken op een Apple Watch beluisteren

Stream Apple Music, Apple Podcasts of audioboeken die u hebt gekocht in Apple Books. Of synchroniseer materiaal met uw Watch.

Een Apple Watch met muziek die wordt afgespeeld, een Apple Watch met een podcast die wordt afgespeeld en een Apple Watch met een audioboek dat wordt afgespeeld.

Als u met wifi of een mobiel netwerk bent verbonden op een Apple Watch Series 3 of nieuwer, kunt u Apple Music, Apple Podcasts en audioboeken streamen, zelfs zonder dat u uw iPhone bij de hand hebt.

U kunt ook muziekpodcasts of audioboeken van uw iPhone met uw Watch synchroniseren. Vervolgens kunt u het materiaal op uw Watch afspelen zonder dat uw iPhone in de buurt is, zelf wanneer de Watch niet met wifi of een mobiel netwerk is verbonden.

U hebt een Bluetooth-koptelefoon of een luidspreker nodig om muziek of andere audio op een Apple Watch te beluisteren. Lees hoe u Bluetooth-apparaten met een Watch koppelt.

Meer informatie over hoe een Watch wifi en mobiele netwerken gebruikt

Luisteren naar Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u elk nummer in de Apple Music-catalogus afspelen. U kunt ook Siri gebruiken om een nummer in de Apple Music-catalogus af te spelen. Als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u uw eigen nummers, albums en afspeellijsten afspelen. Meer informatie over het gebruiken van de Muziek-app.

Om muziek te streamen, opent u de Muziek-app en tikt u op de gewenste muziek. Of als u naar de radio wilt luisteren, opent u de Radio-app.

iPhone met muziek in de Apple Watch-app, inclusief 'Grijsgedraaid', 'Vriendenmix' en 'Chillmix'.

Muziek met een Apple Watch synchroniseren

1. Plaats de Apple Watch op de lader en zorg ervoor dat deze wordt opgeladen. Zorg ervoor dat uw iPhone binnen bereik van de Watch is.
  2. Tik op de iPhone op 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  4. Scrol naar 'Muziek' en tik erop. Tik vervolgens op  'Voeg muziek toe'.
  5. Zoek de muziek die u wilt synchroniseren. Tik op de knop 'Voeg toe'  naast de gewenste muziek. Als u geen specifieke albums of afspeellijsten kunt toevoegen, probeert u ze naar uw iPhone te downloaden voordat u met uw Watch synchroniseert.

Muziek van een Apple Watch verwijderen

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch' onderaan het scherm.
  2. Scrol naar 'Muziek' en tik erop. Tik vervolgens op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek. Als u 'Wijzig' niet ziet staan, is er geen muziek met uw Watch gesynchroniseerd.
  3. Tik onder 'Afspeellijsten en albums' op de knop 'Verwijder'  naast de muziek die u wilt verwijderen en tik vervolgens op 'Verwijder'. U kunt hier ook automatisch toegevoegde afspeellijsten uitzetten die u niet op uw Watch wilt hebben.

Luisteren naar Apple Podcasts

Als u uw Apple Watch laadt, worden podcasts waarop u bent geabonneerd standaard met uw Apple Watch gesynchroniseerd. U kunt echter ook handmatig podcasts met uw Apple Watch synchroniseren.

iPhone met podcasts in de Apple Watch-app.

Podcasts naar een Apple Watch synchroniseren

1. Ga op uw iPhone naar 'Instellingen' > 'Podcasts' en zorg ervoor dat 'Synchroniseer podcasts' is ingeschakeld.
  2. Open de Apple Watch-app op de iPhone. Ga naar het tabblad 'Mijn watch', scrol naar 'Podcasts' en tik erop.
  3. Tik onder 'Voeg afleveringen toe van' op 'Aangepast'.
  4. Tik op de schuifknop voor het gewenste programma.
    Als u het gewenste programma niet ziet staan, opent u de Podcasts-app op uw iPhone, zoekt u het programma en tikt u op 'Abonneer'.

Afleveringen worden automatisch van de Apple Watch verwijderd nadat u ernaar hebt geluisterd.

Meer informatie over het gebruiken van de Podcasts-app.

Audioboeken beluisteren

Koop audioboeken in de Boeken-app op uw iOS- of iPadOS-apparaat of Mac. Gebruik vervolgens de Audioboeken-app op uw Watch om ze af te spelen.

Als u uw Apple Watch oplaadt, worden er standaard tot twee audioboeken van uw collectie 'Lees ik nu' of 'Leeslijst' met uw Apple Watch gesynchroniseerd. U kunt echter ook handmatig audioboeken met uw Apple Watch synchroniseren.

iPhone met audioboeken in de Apple Watch-app.

Audioboeken synchroniseren

1. Plaats de Apple Watch op de lader en zorg ervoor dat deze wordt opgeladen.
  2. Tik op de iPhone op 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'.
  4. Scrol naar 'Audioboeken' tik erop. Om een nieuw audioboek toe te voegen, tikt u op  'Voeg audioboek toe'. Als u de downloadknop ziet, wacht het audioboek om te worden gesynchroniseerd. Als u de downloadknop niet ziet, is het audioboek al met uw Apple Watch gesynchroniseerd.

Meer informatie over audioboeken.

Meer doen met muziek en podcasts op uw Apple Watch

• U kunt een specifieke afspeellijst starten elke keer dat u een begint aan een work-out. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op 'Mijn Watch'. Tik op 'Work-out' en vervolgens op 'Work-outafspeellijst'.*
  • Als u niet wilt dat 'Huidige' automatisch opent, kunt u dat uitzetten. Open de Apple Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Tik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Activeer scherm' en zet 'Start audio-apps automatisch' uit.

*Work-outafspeellijsten zijn beschikbaar op Apple Watch Series 1 of nieuwer.