Luister naar muziek en podcasts op uw Apple Watch

U kunt via uw Apple Watch luisteren naar Apple Music en Apple Podcasts, bepalen wat uw iPhone afspeelt, en uw afspeellijsten beheren.

My Work Jam-afspeellijst afspelen met Apple Watch en AirPods

Met uw Apple Watch Series 3 en hoger kunt u via een Wi-Fi- of mobiel netwerk luisteren naar Apple Music of Apple Podcasts streamen. Gebruik een Apple Watch om de muziek op uw iPhone te bedienen of om afspeellijsten te synchroniseren met uw Apple Watch, zodat u er zonder uw iPhone van kan genieten.

Luister naar Apple Music of Apple Podcasts

Een animatie die laat zien hoe u uw bibliotheek vindt op uw Apple Watch

Luisteren naar Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, heeft uw Apple Watch Series 3 automatisch toegang tot uw muziekbibliotheek. Open de Muziek-app op uw Apple Watch en scrol omhoog. Tik vervolgens op 'Bibliotheek'. U kunt ook Siri gebruiken om een nummer in de Apple Music-catalogus af te spelen en te luisteren naar aangepaste stations in de Radio-app.

Als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u genieten van muziek op uw Apple Watch. Meer informatie over hoe u albums en afspeellijsten toevoegt aan uw Watch.

Luister naar Apple Podcasts

Met watchOS 5 kunt u de Podcasts-app gebruiken om series of afleveringen af te spelen. Als u een Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft, open dan de Podcasts-app op uw Apple Watch, scrol omhoog, en tik vervolgens op 'Bibliotheek'. U kunt ook Siri gebruiken om afleveringen uit de Apple Podcasts-catalogus af te spelen. Op alle Apple Watches met watchOS 5 kunt uApple Podcasts naar uw Watch synchroniseren.

Apple Watch met Huidige open

Bedien audio die op uw iPhone wordt afgespeeld

Als uw gekoppelde iPhone binnen bereik is, open dan de Muziek- of Podcasts-app, en scrol vervolgens naar boven. Tik op Op iPhone om de bibliotheek op uw telefoon te zien en om muziek of podcasts af te spelen.

Als u bent begonnen naar muziek of podcasts te luisteren op uw iPhone, en u wilt zien wat er wordt afgespeeld, open de de Muziek- of Podcasts-app, scrol omhoog, en tik op Huidige.

Muziek en podcasts synchroniseren naar uw Apple Watch

U kunt specifieke albums, afspeellijsten en podcasts aan uw Apple Watch toevoegen door ze te synchroniseren. Na het synchroniseren kunt u de muziek afspelen op uw Apple Watch zonder uw iPhone.

iPhone met de Watch-app open

Muziek synchroniseren naar uw Apple Watch

1. Plaats uw Apple Watch op de oplader en controleer of het apparaat wordt opgeladen.
  2. Tik op de iPhone op 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  4. Tik op 'Muziek' > 'Toevoegen' 'Muziek toevoegen'.
  5. Kies de muziek die u wilt synchroniseren.

Onder het gedeelte 'Automatisch toevoegen' kunt u afspeellijsten in- of uitschakelen. Muziek die veel wordt gedraaid, wordt automatisch toegevoegd aan uw Apple Watch. En als u een abonnement hebt op Apple Music, dan worden gepersonaliseerde mixes automatisch aan Apple Watch toegevoegd.

Als het u niet lukt om specifieke albums of afspeellijsten toe te voegen, probeer ze dan eerst naar uw iPhone te downloaden voordat u synchroniseert met uw Watch. U kunt geen audioboeken aan uw Watch toevoegen.

Meer informatie over hoe u afspeellijsten aanmaakt op uw iOS-apparaat of computer.

Podcasts synchroniseren naar uw Apple Watch

Al uw Apple Podcast-abonnementen worden standaard automatisch met uw Apple Watch gesynchroniseerd wanneer deze wordt opgeladen. Afleveringen die u beluisterd heeft worden automatisch van uw Apple Watch verwijderd, en series waar u op geabonneerd bent worden automatisch vernieuwd met nieuwe afleveringen.

Als u handmatig podcasts wilt kiezen om te synchroniseren, open dan de Apple Watch-app op uw iPhone, ga naar 'Mijn Watch' > 'Podcasts', en tik op 'Speciaal'. Kies vervolgens de series met afleveringen in uw podcast-bibliotheek om naar uw Apple Watch te synchroniseren.

iPhone met Watch-app geopend en 'Verwijder'-knop naast afspeellijsten en albums

Muziek verwijderen van uw Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch' onder aan het scherm.
  2. Scrol naar 'Muziek' en tik erop. Tik vervolgens op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek. U ziet 'Wijzig' alleen als u muziek hebt gesynchroniseerd met uw Watch.
  3. Tik onder 'Playlists & Albums' op 'Verwijder' naast muziek die u wilt verwijderen, en tik vervolgens op 'Verwijder'.

U kunt ook automatisch toegevoegde afspeellijsten uitzetten die u niet op uw Watch wilt hebben.

Doe meer met muziek en podcasts op uw Apple Watch

*Work-outafspeellijsten zijn beschikbaar op Apple Watch Series 1 of nieuwer.