Luisteren naar muziek en podcasts op uw Apple Watch

U kunt via uw Apple Watch luisteren naar Apple Music en Apple Podcasts, bepalen wat uw iPhone afspeelt, en uw afspeellijsten beheren.

Apple Watch met AirPods waarop de 'My Work Jam'-afspeellijst wordt afgespeeld

Met uw Apple Watch Series 3 en hoger kunt u via een wifi- of mobiel netwerk luisteren naar Apple Music of Apple Podcasts streamen. Met een Apple Watch kunt u de muziek op uw iPhone bedienen of afspeellijsten synchroniseren met uw Apple Watch, zodat u er ook zonder iPhone van kunt genieten.

Luisteren naar Apple Music of Apple Podcasts

Een animatie die laat zien hoe u uw bibliotheek vindt op uw Apple Watch

Luisteren naar Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, heeft uw Apple Watch Series 3 automatisch toegang tot uw muziekbibliotheek. Open de Muziek-app op uw Apple Watch en scrol omhoog. Tik vervolgens op 'Bibliotheek'. U kunt ook Siri gebruiken om een nummer in de Apple Music-catalogus af te spelen en te luisteren naar aangepaste stations in de Radio-app.

Als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u genieten van muziek op uw Apple Watch. Meer informatie over hoe u albums en afspeellijsten toevoegt aan uw Watch.

Luisteren naar Apple Podcasts

Met watchOS 5 kunt u de Podcasts-app gebruiken om series of afleveringen af te spelen. Als u een Apple Watch Series 3 of nieuwer heeft, opent u de Podcasts-app op uw Apple Watch, scrolt u omhoog, en tikt u vervolgens op 'Bibliotheek'. U kunt ook Siri gebruiken om afleveringen uit de Apple Podcasts-catalogus af te spelen. Op iedere Apple Watch met watchOS 5 kunt u Apple Podcasts naar uw Watch synchroniseren.

Als u op uw Apple Watch naar podcasts wilt luisteren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Podcasts' en zorgt u dat 'Synchroniseer podcasts' is ingeschakeld.

Apple Watch met 'Huidige'

Audio bedienen die op uw iPhone wordt afgespeeld

Als uw gekoppelde iPhone binnen bereik is, opent u de Muziek- of Podcasts-app en scrolt u helemaal omhoog. Tik op 'Op iPhone' om de bibliotheek op uw telefoon te zien en om muziek of podcasts af te spelen.

Als u bent begonnen naar muziek of podcasts te luisteren op uw iPhone, en u wilt zien wat er wordt afgespeeld, opent u de Muziek- of Podcasts-app, scrolt u omhoog en tikt u op 'Huidige'.

Muziek en podcasts synchroniseren naar uw Apple Watch

U kunt specifieke albums, afspeellijsten en podcasts aan uw Apple Watch toevoegen door ze te synchroniseren. Na het synchroniseren kunt u de muziek afspelen op uw Apple Watch zonder uw iPhone.

De Watch-app op een iPhone

Muziek synchroniseren naar uw Apple Watch

1. Plaats uw Apple Watch op de oplader en controleer of het apparaat wordt opgeladen.
  2. Tik op de iPhone op 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch'.
  4. Tik op 'Muziek' > 'Voeg toe' 'Voeg muziek toe'.
  5. Kies de muziek die u wilt synchroniseren.

Onder het gedeelte 'Automatisch toevoegen' kunt u afspeellijsten in- of uitschakelen. Muziek die veel wordt gedraaid, wordt automatisch toegevoegd aan uw Apple Watch. En als u een abonnement hebt op Apple Music, worden gepersonaliseerde mixes automatisch aan Apple Watch toegevoegd.

Als het u niet lukt om specifieke albums of afspeellijsten toe te voegen, probeert u ze eerst naar uw iPhone te downloaden voordat u synchroniseert met uw Watch. U kunt geen audioboeken aan uw Watch toevoegen.

Meer informatie over hoe u afspeellijsten aanmaakt op uw iOS-apparaat of computer.

Podcasts synchroniseren naar uw Apple Watch

Al uw Apple Podcast-abonnementen worden standaard automatisch met uw Apple Watch gesynchroniseerd wanneer deze wordt opgeladen. Afleveringen die u hebt beluisterd, worden automatisch van uw Apple Watch verwijderd, en nieuwe afleveringen van series waarop u geabonneerd bent, worden automatisch toegevoegd.

Als u handmatig podcasts wilt kiezen om te synchroniseren, opent u de Apple Watch-app op uw iPhone, gaat u naar 'Mijn Watch' > 'Podcasts', en tikt u op 'Aangepast'. Kies vervolgens de series met afleveringen in uw podcast-bibliotheek om naar uw Apple Watch te synchroniseren.

Watch-app op een iPhone, met Verwijder-knop naast afspeellijsten en albums

Muziek verwijderen van uw Apple Watch

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone en tik op de tab 'Mijn Watch' onder aan het scherm.
  2. Scrol naar 'Muziek' en tik erop. Tik vervolgens op 'Wijzig' in de rechterbovenhoek. U ziet 'Wijzig' alleen als u muziek hebt gesynchroniseerd met uw Watch.
  3. Tik onder 'Afspeellijsten en albums' op 'Verwijder' naast muziek die u wilt verwijderen, en tik vervolgens op 'Verwijder'.

U kunt ook automatisch toegevoegde afspeellijsten uitzetten die u niet op uw Watch wilt hebben.

Meer doen met muziek en podcasts op uw Apple Watch

*Work-outafspeellijsten zijn beschikbaar op Apple Watch Series 1 of nieuwer.