Sporten met uw Apple Watch

Ontvang voortgangsupdates tijdens uw work-out, zodat u weet wanneer u uw doel hebt bereikt.

Een hardloopsessie binnen met een open doel starten.

Een work-out starten

1. Open de Work-out-app.
  2. Vind de work-out die het best past bij wat u doet. Lees hier meer over de verschillende typen work-outs.
  3. Tik op het symbool ... naast de work-out die u wilt doen om een doel in te stellen. Tik op de work-out om het instellen van een doel over te slaan.
  4. Wacht tot het aftellen van drie seconden is voltooid. Tik op het scherm om het aftellen over te slaan.
  5. Start uw training. Open de Work-out-app, veeg naar rechts en tik vervolgens op het plus-symbool om een ander type work-out toe te voegen zonder uw sessie te stoppen.

Siri kan u ook helpen een work-out te starten. Zeg bijvoorbeeld: "Een wandeling van 8 kilometer maken".

Vergeten uw work-out te starten? Lees hier hoe uw Apple Watch automatisch kan detecteren wanneer u begint met trainen.

Optie om te vergrendelen, beëindigen, pauzeren of een nieuwe work-out toe te voegen

Een work-out beëindigen of pauzeren

Veeg naar rechts en tik op de X-knop om uw work-out te beëindigen. Als u een work-out wilt pauzeren, veegt u naar rechts en tikt u vervolgens op de pauzeknop. Of u kunt tegelijk op de Digital Crown en de zijknop drukken. Druk nogmaals op beide knoppen om de work-out te hervatten.

U kunt instellen dat hardloopwork-outs voor binnen en buiten automatisch worden gepauzeerd wanneer u stopt met bewegen. Open de Apple Watch-app op uw iPhone, tik op de tab 'Mijn Watch' en vervolgens op 'Work-out' > 'Automatische hardlooppauze'.

Vergeten uw work-out af te sluiten? Lees hier hoe uw Apple Watch automatisch kan detecteren wanneer u stopt met bewegen.

Voortgang voor een hardloopwork-out

Uw voortgang bijhouden

Als u wilt zien hoe het u het doet tijdens een work-out, tilt u uw pols op. Draai vervolgens de Digital Crown om de meetgegevens te zien die voor u het belangrijkste zijn.

Wanneer u hardloopt of wandelt, geeft de Apple Watch u elke mijl of kilometer een tikje en ziet u een update op het scherm. Tijdens het fietsen geeft de Apple Watch u elke vijf mijl of kilometer een tikje.

Scherm Work-outweergave op de iPhone

De meetgegevens voor iedere work-out wijzigen

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik dan op 'Work-out' > 'Work-outweergave'.
  3. Tik op 'Meerdere metingen' of 'Eén meting'.
    • Als u 'Meerdere metingen' kiest, kunt u maximaal vijf metingen kiezen voor elke work-out. Tik op een type work-out en tik op 'Wijzig'. Voeg metingen toe of verwijder ze, of houd uw vinger op het accordeonsymbool om de volgorde aan te passen.
    • Als u 'Eén meting' kiest, kunt u aan de Digital Crown draaien om tijdens een work-out door alle metingen te scrollen.

Kiezen uit verschillende metingen voor verbrande energie en afstand

• Als u wilt wisselen tussen calorieën en kilojoules, drukt u stevig op het scherm met het caloriedoel.
  • Als u wilt wisselen tussen mijl en kilometer, drukt u stevig op het scherm met het afstandsdoel.
  • Als u wilt wisselen tussen yard en meter tijdens het zwemmen,2 drukt u stevig op het scherm met het afstandsdoel of het scherm met de zwembadlengte.

Alleen metingen voor hardlopen bekijken

• Met Tempomelding kunt u een doeltempo voor uw hardloopsessie kiezen en wordt u door uw Watch gewaarschuwd wanneer u voor- of achterloopt. Als u een tempomelding wilt instellen, opent u de Work-out-app en tikt u vervolgens op het symbool ... naast 'Buiten hardlopen'. Tik op 'Tempomelding', stel uw tempo in en selecteer vervolgens 'Gemiddeld' of 'Actueel'.
  • 'Actuele mijl' is een meting die het tempo weergeeft van de laatste mijl die u hebt gelopen.
  • 'Ritme' is een meting die het aantal stappen per minuut weergeeft.

U moet meerdere metingen instellen om 'Actuele mijl' en 'Ritme' te zien.

Segmenten in de work-out markeren

U kunt segmenten gebruiken om verschillende gedeelten van uw work-out bij te houden. Tijdens een work-out die bestaat hardlopen op een buitenbaan, kunt u bijvoorbeeld elke ronde of elke afstand markeren. Bij een work-out van 30 minuten indoor fietsen kunt u de sessie opsplitsen in drie segmenten van tien minuten. Dit doet u als volgt:

1. Tik tijdens een work-out dubbel op het scherm.
  2. Wacht tot het segmentoverzicht verschijnt.
    Eerste segment na 9 minuten en 3 seconden

Alle segmenten bekijken na afloop van een work-out:

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Work-outs'.
  3. Tik op de work-out en scrol omlaag.

Omdat het scherm wordt vergrendeld tijdens het zwemmen, kunt u geen segmenten markeren. Maar voor zwemwork-outs worden sets automatisch gemarkeerd telkens wanneer u 10 seconden of langer aan de kant van het zwembad rust. Automatische sets worden weergegeven in het work-outoverzicht in de Activiteit-app op uw iPhone.

Een herinnering ontvangen om een work-out te starten

In watchOS 5 of hoger kan uw Apple Watch detecteren dat u aan het trainen bent. De Watch tikt u dan op de pols en vraagt of u een work-out wilt starten. Tik op een van de opties in de melding om de work-out vast te leggen, het type work-out te wijzigen, meldingen voor de rest van de dag uit te schakelen of de melding te sluiten. Het maakt niet uit wanneer u tikt, u krijgt al uw work-outkrediet vanaf het moment dat u begon met trainen.

Hoe lang het duurt voordat de Watch u een seintje geeft dat u een work-out kunt vastleggen, hangt af van het type work-out. Dit zijn de work-outtypen waarvoor de Watch u herinneringen kan geven:

• Binnen wandelen
  • Buiten wandelen
  • Binnen hardlopen
  • Buiten hardlopen
  • Crosstrainer
  • Roeien
  • Zwembad
  • Open water

U schakelt deze instelling als volgt in of uit: ga op de Apple Watch naar 'Instellingen', tik op 'Algemeen' > 'Work-out' en ga naar 'Herinnering om work-out te starten'.

Herinneringen krijgen om uw work-out af te sluiten

In watchOS 5 of hoger kan uw Apple Watch detecteren dat u klaar bent met trainen. De Watch tikt u dan op de pols en vraagt of u uw work-out wilt afsluiten. Tik op de melding om de work-out te pauzeren of af te sluiten, of sluit de melding en ga door met uw work-out. Als u niet op de melding reageert of de melding sluit, gaat uw work-out verder tot u deze afsluit of pauzeert.

Hoe lang het duurt voordat de Watch detecteert dat u bent gestopt, hangt af van het type work-out.

U schakelt deze instelling als volgt in of uit: ga op de Apple Watch naar 'Instellingen', tik op 'Algemeen' > 'Work-out' en ga naar 'Herinnering om work-out te stoppen'.

De work-out een naam geven

Wanneer u de work-out 'Anders' kiest, kunt u een naam kiezen voor uw work-out. Dit kan u helpen om work-outs als dansen of krachttraining bij te houden.

1. Open de Work-out-app op de Apple Watch.
  2. Tik op 'Anders'.
  3. Voltooi uw work-out.
  4. Wanneer u klaar bent, veegt u naar rechts en tikt u op 'Stop'.
  5. Tik op 'Geef je work-out een naam'.
    Optie om work-out een naam te geven op het overzichtsscherm
  6. Tik op het type work-out en tik op 'Bewaar'.

De wijzerplaat van de Watch vergrendelen of ontgrendelen

1. Als u het scherm wilt vergrendelen om te voorkomen dat u er per ongeluk op tikt, veegt u naar rechts en tikt u vervolgens op het waterdruppelsymbool.
  2. Draai de Digital Crown om het scherm te ontgrendelen.

Lees hier hoe u een zwemwork-out pauzeert of stopt.

Energie besparen tijdens een work-out

Om de gebruiksduur van de batterij te verlengen tijdens langdurig wandelen en hardlopen, kunt u de hartslagsensor uitschakelen. De Apple Watch berekent dan nog wel de actieve calorieën, afstand, snelheid en verstreken tijd.

Zo schakelt u Stroombesparing in of uit:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Mijn Watch' en tik op 'Work-out'.
  3. Schakel 'Stroombesparing' in of uit.

Work-outgeschiedenis voor juni 2018

Uw work-outgeschiedenis, geschiedenis in Activiteit en medailles bekijken

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op de tab 'Work-out' en tik vervolgens op een item om de details van uw work-out te bekijken.

Work-out deelt informatie met Activiteit op de Apple Watch, zodat uw work-outs meetellen voor uw activiteitsdoelen. Al uw gegevens worden automatisch bewaard in de Gezondheid-app, waar ze kunnen worden gebruikt door apps van andere makers, mits u daar toestemming toe geeft.

Een stapje verder gaan met uw work-out

1. U kunt wisselen tussen mijl of kilometer voor fietsen, lopen, hardlopen of rolstoelwork-outs. En voor zwemwork-outs kunt u kiezen tussen yards en meters.
  2. Apple Watch Series 1 en Apple Watch (1e generatie) zijn niet geschikt om mee te zwemmen. Lees meer over de waterbestendigheid van de Apple Watch.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.