Als uw Mac niet volledig opstart

Als uw Mac niet volledig opstart of als u tijdens het opstarten iets moet doen, stopt de Mac mogelijk bij een van deze schermen.

Cirkel met een streep erdoor

Opties met een tandwielsymbool

Leeg scherm

Mac-notebook leeg grijs scherm

Lees wat u moet doen als uw Mac opstart met een leeg scherm, zoals een leeg grijs, zwart of blauw scherm.

Wereldbol met waarschuwingssymbool

macOS-opstartscherm met wereldbol met waarschuwingssymbool en de URL: support.apple.com/mac/startup

Een wereldbol met een uitroepteken betekent dat uw Mac heeft geprobeerd op te starten met macOS Recovery via internet, maar dat dat niet is gelukt. Lees hier wat u moet doen als uw Mac niet kan opstarten met macOS Recovery.

Hangslot

macOS-opstartscherm met het firmwarevergrendelingssymbool en het wachtwoordinvoerveld

Als uw Mac gebruikmaakt van een firmwarewachtwoord, wordt het hangslot weergegeven wanneer u probeert op te starten vanaf een andere schijf of een ander volume, bijvoorbeeld een extern station of macOS Recovery. Geef het firmwarewachtwoord op om verder te gaan.

Pincode voor ontgrendeling van het systeem

macOS-opstartscherm met pincode voor ontgrendeling van het systeem

Uw Mac vraagt om een pincode wanneer deze op afstand is vergrendeld met behulp van 'Zoek mijn'. Geef de vier- of zescijferige toegangscode op om verder te gaan.

Inlogvenster

macOS Big Sur scherm voor gebruikerslogin

In het inlogvenster geeft u het wachtwoord van uw gebruikersaccount op om in te loggen bij uw Mac. Als FileVault is ingeschakeld, wordt hierdoor ook uw schijf ontgrendeld. Mogelijk ziet u een standaard bureaubladafbeelding op de achtergrond, die kan veranderen in de door u gekozen bureaubladafbeelding wanneer u uw account selecteert.

Thunderbolt-, USB- of FireWire-symbool

Een groot Thunderbolt -, USB - of FireWire -symbool op een donkere achtergrond betekent dat de Mac in de doelschijfmodus staat.