Over de schermen die de Mac weergeeft tijdens het opstarten

Hier volgen een aantal schermen die kunnen verschijnen tijdens het opstarten van uw Mac.

Opstartschermen kunnen verschillen per Mac-model, per versie van het besturingssysteem (macOS), enzovoort. Sommige schermen, zoals het vraagteken of verbodsteken , geven aan dat er een probleem moet worden opgelost voordat uw Mac volledig kan opstarten.

Voor alle Mac-modellen geldt dat het opstarten is voltooid wanneer u de menubalk van de Finder, het bureaublad en het Dock ziet.

Verbodsteken

Een cirkel met een lijn of schuine streep erdoorheen betekent dat de geselecteerde opstartschijf wel een Mac-besturingssysteem bevat, maar dat dit niet geschikt is voor uw Mac. U moet macOS opnieuw installeren op die schijf.

Vraagteken

Een mapsymbool met een vraagteken betekent dat de geselecteerde opstartschijf niet beschikbaar is of geen Mac-besturingssysteem bevat. Lees hier wat u moet doen als u een knipperend vraagteken ziet.

Leeg scherm

Leeg scherm

Het is normaal dat het scherm tijdens het opstarten een of meer keren leeg is. De achtergrond kan zwart, grijs of blauw zijn. Er kan ook een bureaubladafbeelding worden weergegeven. Als er na enkele ogenblikken geen beeld verschijnt, controleert u of het beeldscherm wel is ingeschakeld en aangesloten, en of de helderheid niet op de laagste stand staat.

Hangslot

Als uw Mac gebruikmaakt van een firmwarewachtwoord, wordt het hangslot weergegeven wanneer u probeert op te starten vanaf een andere schijf of een ander volume, bijvoorbeeld een extern station of macOS Recovery. Geef het firmwarewachtwoord op om verder te gaan.

Pincode voor ontgrendeling van het systeem

Uw Mac vraagt om een pincode wanneer deze op afstand is vergrendeld door middel van de verloren-modus van 'Zoek mijn Mac'. Geef de vier- of zescijferige toegangscode op om verder te gaan.

Inlogvenster

In het inlogvenster geeft u het wachtwoord van uw gebruikersaccount op om in te loggen bij uw Mac. Als FileVault is ingeschakeld, wordt hierdoor ook uw schijf ontgrendeld. Op de achtergrond ziet u mogelijk een standaard bureaubladafbeelding. Deze verandert mogelijk in de door u gekozen bureaubladafbeelding wanneer u uw account selecteert.

Thunderbolt-, USB- of FireWire-symbool

Als er een groot symbool voor Thunderbolt , USB  of FireWire  wordt weergegeven op het scherm, betekent dit dat de Mac zich bevindt in doelschijfmodus.