Als uw Mac niet volledig opstart

Als uw Mac niet volledig opstart of als u tijdens het opstarten iets moet doen, stopt de Mac mogelijk bij een van deze schermen.

Cirkel met een streep erdoor

Opties met een tandwielsymbool

Leeg scherm

Mac-notebook leeg grijs scherm

Lees wat u moet doen als uw Mac opstart met een leeg scherm, zoals een leeg grijs, zwart of blauw scherm.

Wereldbol met waarschuwingssymbool

macOS-opstartscherm met wereldbol met waarschuwingssymbool en de URL: support.apple.com/mac/startup

Een wereldbol met een uitroepteken betekent dat uw Mac heeft geprobeerd op te starten vanaf macOS-herstel via internet, maar dat dat niet is gelukt. Lees wat u moet doen als uw Mac niet kan opstarten vanaf macOS-herstel.

Hangslotsymbool

macOS-opstartscherm met het firmwarevergrendelingssymbool en het wachtwoordinvoerveld

Als uw Mac gebruikmaakt van een firmwarewachtwoord, wordt het hangslot weergegeven wanneer u probeert op te starten vanaf een andere schijf of een ander volume, bijvoorbeeld een extern station of macOS-herstel. Geef het firmwarewachtwoord op om verder te gaan.

Pincode voor ontgrendeling van het systeem

macOS-opstartscherm met pincode voor ontgrendeling van het systeem

Uw Mac vraagt om een pincode wanneer deze op afstand is vergrendeld met behulp van 'Zoek mijn'. Geef de vier- of zescijferige toegangscode op om verder te gaan.

Inlogvenster

macOS Big Sur scherm voor gebruikerslogin

In het inlogvenster geeft u het wachtwoord van uw gebruikersaccount op om in te loggen bij uw Mac. Als FileVault is ingeschakeld, wordt hierdoor ook uw schijf ontgrendeld. Mogelijk ziet u een standaard bureaubladafbeelding op de achtergrond, die kan veranderen in de door u gekozen bureaubladafbeelding wanneer u uw account selecteert.

Thunderbolt-, USB- of FireWire-symbool

Een groot Thunderbolt -, USB - of FireWire -symbool op een donkere achtergrond betekent dat de Mac in de doelschijfmodus staat.