Als je toetsenbord of muis geen verbinding maakt tijdens de configuratie van een Mac

Afhankelijk van het type toetsenbord of muis dat je gebruikt, heb je tijdens de configuratie mogelijk een USB-kabel of een ander toetsenbord of andere muis nodig om ze aan te sluiten op je Mac.

Als je een Magic Trackpad, Magic Keyboard of Magic Mouse gebruikt

No alt supplied for Image

Schakel het draadloze apparaat in

Zoek de aan/uit-schakelaar op de rand van de hoek rechtsachter van de Magic Trackpad en het Magic Keyboard, of op de onderkant van de Magic Mouse, bovenaan bij de sensor. Nadat het apparaat is ingeschakeld, moet je een groene kleur onder de aan/uit-schakelaar zien.

Sluit de USB-C-naar-Lightning-kabel aan

Sluit het draadloze apparaat aan op je Mac met de USB-C-naar-Lightning-kabel. De Lightning-poort bevindt zich in het midden van de achterrand van de Magic Trackpad en het Magic Keyboard, of op de onderkant van Magic Mouse, bijna onderaan.

Als het draadloze apparaat geen oplaadpoort heeft en vervangbare batterijen gebruikt, lees je hoe je deze apparaten kunt koppelen met je Mac.

Als je een toetsenbord of muis van een andere fabrikant gebruikt

Probeer deze stappen als je toetsenbord of muis geen verbinding maakt.

Schakel het apparaat uit en weer in

Kijk waar de aan/uit-schakelaar zit op je toetsenbord of muis. De aan/uit-schakelaar kan zich op verschillende plekken bevinden, afhankelijk van de fabrikant. Schuif de schakelaar naar de positie 'Uit' en vervolgens naar de positie 'Aan'.

Zet het apparaat in de koppelingsmodus

Zorg ervoor dat je toetsenbord of muis in de koppelingsmodus staat. Neem voor specifieke instructies voor koppeling van je toetsenbord of muis contact op met de fabrikant.

Sluit de USB-kabel of draadloze ontvanger aan

Als je toetsenbord of muis wordt aangesloten via een USB-kabel of draadloze ontvanger, sluit je de USB-kabel van het apparaat aan op de Mac of sluit je de draadloze ontvanger aan op de Mac. Sommige toetsenborden of muizen hebben een USB-poort die alleen geschikt is voor opladen. Neem voor specifieke instructies voor je toetsenbord of muis contact op met de fabrikant.

Gebruik een bedraad toetsenbord of bedrade muis

Als je toetsenbord of muis nog steeds geen verbinding maakt, moet je wellicht een ander toetsenbord of andere muis gebruiken die je kunt aansluiten met een USB-kabel. Nadat je de configuratie hebt voltooid, kunt je je draadloos toetsenbord of draadloze muis configureren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.