Als de Mac bij het opstarten blijft hangen op een scherm met een cirkel met een streep erdoor

Een cirkel met een streep erdoor betekent dat je opstartschijf wel een Mac-besturingssysteem bevat, maar geen versie van macOS die geschikt is voor je Mac.

Het scherm met een cirkel met een streep erdoor

Een verbodssymbool (een cirkel met een (schuine) streep erdoor) betekent dat je opstartschijf wel een Mac-besturingssysteem bevat, maar dat dit geen versie of build van macOS is die geschikt is voor je Mac.

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld. (Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Houd Touch ID ingedrukt op laptops met Touch ID.)

2. Gebruik Schijfhulpprogramma om je opstartschijf te herstellen.

3. Als Schijfhulpprogramma geen fouten heeft gevonden of alle fouten heeft hersteld, installeer je macOS opnieuw.

4. Als je toch nog hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met Apple Support.