Als een pagina niet wordt geladen in Safari of onderdelen van een webpagina ontbreken

Controleer Safari-extensies of probeer cookies, cache en andere websitegegevens te verwijderen als een webpagina of website niet wordt geladen op uw Mac.

Gebruik de stappen in dit artikel als dit gebeurt in Safari op uw Mac:

• U kunt niet inloggen bij een veilige website.
  • Een webpagina wordt meerdere keren opnieuw geladen of verwijst door.
  • Een bericht op een webpagina geeft aan dat u cookies moet verwijderen of opnieuw moet instellen.
  • Sommige afbeeldingen, video's of andere onderdelen worden niet weergegeven op een webpagina, maar andere elementen van de pagina worden wel geladen.

Ouderlijk toezicht controleren

Als u bent ingelogd bij een gebruikersaccount die is beperkt door Ouderlijk toezicht of andere webfiltersoftware, worden sommige pagina's of elementen daarvan mogelijk niet geladen als die websites niet zijn toegestaan. Geïntegreerde video's worden bijvoorbeeld niet afgespeeld als deze worden gehost op een andere website dan de website die u bekijkt.

Raadpleeg uw beheerder om te controleren of u toegang kunt krijgen tot de website die u probeert te bekijken.

Safari-extensies controleren

Sommige Safari-extensies die advertenties en andere inhoud van een website blokkeren, kunnen verhinderen dat sommige elementen van een pagina worden weergegeven. U kunt extensies tijdelijk uitschakelen en vervolgens de pagina opnieuw laden om te controleren of dit het probleem is.

1. Kies Safari > Voorkeuren.
  2. Klik op 'Extensies'.
  3. Selecteer een extensie en deselecteer vervolgens het aankruisvak Schakel in. Herhaal deze stap voor elke extensie die momenteel is geïnstalleerd.

Laad de pagina opnieuw door 'Kies weergave' > 'Laad opnieuw' in Safari te kiezen. Als de webpagina naar behoren wordt geladen, werd het laden van de inhoud geblokkeerd door een of meerdere extensies. Schakel een extensie opnieuw in en laad de pagina vervolgens weer om vast te stellen welke extensie de gewenste inhoud blokkeert.

Als de website nog steeds niet wordt geladen terwijl alle extensies zijn uitgeschakeld, probeert u de volgende stappen in dit artikel.

Als Safari pagina's van een specifieke website niet laadt

Als slechts één webpagina of website niet functioneert, kunt u de gegevens van die website verwijderen om te controleren of dat het probleem oplost. Gebruik deze stappen om cookies, cache en andere door Safari voor een specifieke website opgeslagen gegevens te verwijderen:

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren'.
  2. Klik op het symbool Privacy.
  3. Klik op de knop Details.
  4. Zoek naar de naam of het domein van de website waarvan u de gegevens wilt verwijderen.
  5. Klik in de lijst met resultaten op het domein (zoals voorbeeld.com) dat gegevens bevat die u wilt verwijderen.
  6. Klik op 'Verwijderen'.
  7. Klik wanneer u klaar bent op Gereed en sluit het voorkeurenvenster.

geschiedenis, cookies, cache, websitegegevens voor een specifieke website verwijderen

Als u de functie Privémodus van Safari hebt gebruikt tijdens uw bezoek aan een website, ziet u mogelijk de hier genoemde website niet.

Als Safari geen pagina's laadt van meerdere websites

U kunt in OS X Yosemite websitegegevens verwijderen voor het afgelopen uur of de afgelopen paar dagen als het laden van websites of pagina's onlangs is gestopt.

1. Kies 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis en websitegegevens'.
  2. Kies in het venster dat verschijnt de reeks gegevens die u wilt verwijderen in het venstermenu Wis.
  3. Klik op 'Wis geschiedenis'.
     geschiedenis, cookies, cache, websitegegevens verwijderen

Als u de websitegegevens wilt verwijderen van alle websites en pagina's die u hebt bezocht, kiest u 'hele geschiedenis' in het venstermenu Wis. Dit kan ook met de optie Verwijder alles in het paneel Privacy van Safari-voorkeuren. Deze opties stellen ook uw browsergeschiedenis en Top Sites opnieuw in.

Meer informatie

Voor meer informatie over cache, cookies en andere websitegegevens opent u Safari en zoekt u op het woord 'geschiedenis' of 'privacy' in het menu Help.