Als Safari een webpagina niet opent of niet werkt zoals verwacht

Als Safari op uw Mac niet werkt zoals verwacht, kan een van deze oplossingen helpen.

De stappen in dit artikel zijn geschikt voor algemene problemen bij het browsen, inclusief de onderstaande problemen. Zorg ervoor dat uw Mac is verbonden met het internet voordat u begint.

• Een webpagina wordt niet geopend (lege pagina) of toont niet alle inhoud
  • U kunt niet inloggen bij een webpagina terwijl u wel de juiste inloggegevens gebruikt
  • Een webpagina vraagt u om cookies te verwijderen of opnieuw in te stellen
  • Safari vertraagt of reageert niet meer

De pagina opnieuw laden

Als een pagina niet wordt geopend of geladen, probeert u deze opnieuw te laden: kies 'Weergave' > 'Laad pagina opnieuw' of druk op Command-R. Als dat niet werkt, drukt u op Command-Q om Safari te stoppen, opent u Safari opnieuw en probeert u het opnieuw. Als Safari niet stopt, drukt u op Option-Command-Esc om Safari geforceerd te stoppen.

Software-updates installeren

Installeer alle beschikbare Apple software-updates. Deze kunnen namelijk updates voor Safari bevatten. Als u Safari-extensies hebt geïnstalleerd, werkt u deze ook bij.

Safari-extensies uitschakelen

Zelfs als uw Safari-extensies up-to-date zijn, schakelt u ze tijdelijk uit om er zeker van te zijn dat ze Safari niet op onverwachte manieren beïnvloeden. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik op 'Extensies'. U schakelt een extensie uit door het aankruisvak ervan uit te schakelen.

Testen met een privévenster

Een website kan cookies, caches en andere gegevens op uw Mac bewaren. Problemen met die gegevens kunnen uw gebruik van de website beïnvloeden. Om te voorkomen dat de website die gegevens gebruikt, bekijkt u de website in een privévenster: kies 'Archief' > 'Nieuw privévenster'.

Als dat werkt, gebruikt u de volgende stappen om de gegevens van de website van uw Mac te verwijderen. De website kan dan indien nodig nieuwe gegevens aanmaken. Als het een website is waarbij u moet inloggen, zorg er dan voor dat u uw inloggegevens kent voordat u doorgaat.

1. Kies 'Safari' > 'Voorkeuren' en klik vervolgens op 'Privacy'.
  2. Klik op 'Beheer websitegegevens'.
  3. Selecteer de betreffende website in de weergegeven lijst.
  4. Klik op 'Verwijder'.
  5. Klik op 'Gereed'.
  6. Open de website opnieuw in een niet-privé browservenster.

Netwerkinstellingen controleren

Bepaalde netwerkinstellingen, zoals instellingen voor het gebruik van een proxyserver of aangepaste DNS-server, kunnen de toegang tot materiaal op internet beïnvloeden. Zelfs als u uw netwerkinstellingen niet hebt gewijzigd, hebt u mogelijk software geïnstalleerd die deze instellingen voor u heeft gewijzigd.

Probeer de website te bekijken vanaf een ander apparaat dat op hetzelfde netwerk is aangesloten om erachter te komen of het probleem te maken heeft met de netwerkinstellingen op uw Mac. U kunt ook een nieuwe netwerklocatie toevoegen in de netwerkvoorkeuren als een manier om uw netwerkinstellingen snel opnieuw in te stellen voor testdoeleinden.

Probeer de website te bekijken nadat u verbinding hebt gemaakt met een ander netwerk om erachter te komen of het probleem bij uw netwerk ligt.

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds hulp nodig hebt.